hits
Forskjellige strikkerier :)

Mostly Mittens

Jeg er til stadighet på jakt etter nye spennende ting å strikke. I forfjor fikk en spennende strikkebok til jul fra kjæresten min, Mostly Mittens av Charlene Schurch, heter den.  Dette er en bok om russike strikkemønstre, og den inneholder, som teksten tilsier, for det meste votter. Boka er riktignok på engelsk, men det er gode bilder og lett forståelige diagrammer å strikke etter. 

 

Jeg har brukt baby-ull og pinner nr. 2,5 i vottene jeg har strikket. Anbefalt garn er Rauma finull og pinner 2,25 mm. Tok det jeg hadde jeg, men endte opp med litt store votter til mine små hender. Så jeg har like godt tegnet av mønsteret og forminsket det litt. Kruset er strikket med svarte rettmasker og vrangmaskene er vranierende farger, med raporter på 3 omganger. Tommelen er strikket på siden, slik at vottene er like på innsiden og utsiden. Og når det er slik trengs det ikke å strikke en høyre- og en venstrevott, men to identiske votter. Ingen forvirring med andre ord! Er veldig glad i denne boka og har strikket flere par votter. Her er et eksempel på et av mønstrene. 

 
Her er et par i grått, lilla og svart og et par i blått og svart. De blå vottene passer supert til det nydelige kashmir-sjerfet, som jeg har fått av en god venninne!

7 fine kommentarer

ingersfryd

31.05.2012 kl.22:37

Fantastiske votter! Fatter ikke hvordan det er mulig... Jeg har strikket i noen år nå, men mønster på fire pinner holder jeg meg unna!

Du er kjempe flink:)

Strikkepiken

01.06.2012 kl.15:15

ingersfryd: Takk! :D har strikket i ca 20 år nå, men det er litt over to år siden jeg strikket mine første selbuvotter. Det jeg prøver å si er at det er håp for alle. :) Dessuten strikker en ikke med mer en 2 tråder i slengen. Det finnes små rundpinner som kan brukes til votte- og sokkestrikking, hvis du synes det er bedre. :) Takk for god tilbakemelding! :D

Silje

02.06.2012 kl.20:22

Du er flink! Så mykje mønster og så får du det så jamt og fint! Eg er imponert.

hobbyz.blogg.no

03.06.2012 kl.10:37

Dette er bare helt fantastisk fint arbeid. Skal ha litt tålmodighet for å strikke med så mye mønster :-)

Strikkepiken

03.06.2012 kl.15:32

Takk for god respons Silje og hobbyz.blogg.no! :) Hemmeligheten er å holde styr på alle nøstene, ha god tid og annen strikking og variere med. :) Strikker litt nå og litt da, så blir det gjort ganske mye til slutt! :P

ahries42

13.07.2012 kl.20:20

Denne boken har jeg også, og har strikket noen par. Artige mønster! Og vottene dine ble nydelige!

Strikkepiken

14.07.2012 kl.00:12

ahries42: Takk for det! :) godt å variere på strikketøy! :)

Kjempefint om du kommenterer :)

Strikkepiken

Strikkepiken

30, Saltdal

Jeg er en kreativ sjel som liker å holde på med litt av hvert. Alt fra å lage kort, fikse på klær, hekle, pusle med potteplantene mine eller katta. Men først og fremst strikker jeg, hele tiden, masse! Dessuten har jeg en spesiell interesse for knapper. Nemlig!

Kontakt

Strikkepiken på Facebook

strikkepiken@gmail.com


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv