hits
Strikking fra garnstudio/Drops

Sokker med snørehullsfletter

En favoritt jeg har kommet tilbake til flere ganger er disse sokken fra Drops. Jeg har tidligere skrevet om dem her under overskrifta "Sokker som passer til alt". Dette er sokker som egentlig er enkle og nøytrale, men samtidig allsidige og har det lille ekstra. Jeg har fått veldig god respons på de sokkene jeg har gitt bort til nå, så da frister det jo å strikke enda flere.

Sokkene er strikket i strømpegarnet Silja, fra Sparkjøp og Coop. Dette stemmer ikke helt med garntykkelsen i oppskrifta, men siden jeg har hatt gode erfaringer med å holde meg til pinnen som er anbefalt til garnet og heller strikke etter maskeantallet til størrelsen over. Jeg har samtidig holdt meg til centimeter-målene til den skostørrelsen jeg strikker til.

En forandring jeg har gjort fra de tre parene jeg har strikket tidligere, er at jeg har lagt til forsterkningsgarn i hælen. Hælpartiet blir en del fastere en resten av sokken, men siden dette er et vanlig slitepunkt er det bare en fordel. 

Jeg har lenge hatt boka Flettestrikking av Lynne Watterson i boksamlinga mi. Der står det hvordan det strikkes alle mulige fletter. Denne fletta her ble kaldt snørehullsfletter. Det er en teksturstrikkmetode som kommer i kategorien juksefletter. I boka står det:

Juksefletter gir en dekorativ fletteeffekt uten at du trenger å bruke en ekstra flettepinne til å flytte maskene foran eller bak arbeidt. I stedet manipuleres maskene på fremsiden av arbeidet på ulike vis, og du trenger kun to pinner for å lage design med opphøyd tekstur, som etterligner ekte fletter.

Effekten blir like fremtredende og vakker som på en ekte flette, og jukseflettene har den fordelen at de er raskere og lage. Som ved ekte fletter, er stort sett strikket med en enkel bakgrunn - stortsett vrangsiden av glattstrikk - for å fremheve flettene, og dem kan strikkes i alle garntyper. Tynne garntyper lager mer delikate, detaljerte mønstre på gensere og sjal, mens tykkere garn lager litt mer vågale teksturer som passer til røffere jakker og siste nytt innen interiør.

Juksefletter kan brukes som et gjenntagende mønster eller i felt for å rette fokus mot spesielle områder på et plagg. De kan kombineres med ekte fletter eller andre opphøyde teknikker, noe som gir ytterligere dekorative mønstermuligheter.  Jeg har endra litt på designet til sokkene. Jeg fortsatte med (jukse)flettemønstret og vrangmaskene helt fram og inn i fellinga på tærne. Jeg droppa også heklekanten øverst, av den enkle grunn at jeg syntes den ble overflødig.


Regner med at det sikkert blir flere sokker av denne typen, på sikt. Sokker trenger jo ikke være kjedelige og stygge, for å være gode å bruke!

14 fine kommentarer

akbhandy

12.03.2013 kl.16:39

Disse sokkene såg skikkelig gode ut. Også så fine. :-)

Strikkepiken

12.03.2013 kl.16:54

akbhandy: Takk for det :) Dem har blitt favoritter for flere :)

sofie

12.03.2013 kl.18:10

Nydelig de var. Tror jeg må prøve meg på de en gang

Greta

12.03.2013 kl.18:18

Veldig fine sokker. Eg bruker veldig mye sånne Falske fletter. Liker å lage dem, passer til det meste og dei er dekorative. Sitter godt på foten og hånden og ja. Genialt syns eg. Veldig fine dine og Silja e det beste sokkegarnet egentlig. spes til den prisen.

Spesiellinor

12.03.2013 kl.18:31

Kjempefine :)

Skulle ønske jeg hadde mer tålmodighet til å strikke :/ Jeg har bare strikket en sokk før. Ellers var pulsvarmere med STORE pinner en slager :) Det tar jo bare en halv time per, hehe.

Strikkepiken

12.03.2013 kl.19:41

sofie: Takk for det :) Ja, det er bare å ta strikkepinner og garn fatt :)

Strikkepiken

12.03.2013 kl.19:42

Spesiellinor: Takk for det :) Vi må alle begynne et sted! Dessuten gjør øvelse mester :)

Strikkepiken

12.03.2013 kl.19:43

Greta: Takk for det :) Må si meg veldig enig i det du skriver :) God passform er veldig viktig og sikrer at det som lages, blir brukt :) at prisen er grei er jo også en fordel :)

Fru Stussli

12.03.2013 kl.20:35

Disse var kjempefine!! Elsker at sokkene er lange og litt faste oppover leggene, disse så ut til å være nettopp det :-)

Du er en kunstner med pinnene!

Strikkepiken

12.03.2013 kl.20:38

Bente og Lars O: Takk for det :) Ja, jeg liker dem også lange, gode og elastiske :)

Så gode tilbakemeldinger varmer godt <3

Strikk & mer

12.03.2013 kl.21:29

Nydelige! Har også et par sokker i lignende juksefletter i grått, og digger dem. Pynter opp ethvert antrekk når man er hjemme eller på hytta, samtidig som de varmer godt :)

Strikkepiken

12.03.2013 kl.21:47

Strikk & mer: Takk for det :) Full pakke kalles det, og det liker vi jo :)

Ida på nøtten

15.03.2013 kl.17:36

Kjempe fine sokker :)

Strikkepiken

15.03.2013 kl.18:46

Ida på nøtten: Takk for det :)

Kjempefint om du kommenterer :)

Strikkepiken

Strikkepiken

30, Saltdal

Jeg er en kreativ sjel som liker å holde på med litt av hvert. Alt fra å lage kort, fikse på klær, hekle, pusle med potteplantene mine eller katta. Men først og fremst strikker jeg, hele tiden, masse! Dessuten har jeg en spesiell interesse for knapper. Nemlig!

Kontakt

Strikkepiken på Facebook

strikkepiken@gmail.com


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv