hits
Forskjellige strikkerier :)

Asymetriske kabelsokker

 Jeg er helt hekta på sokkestrikking for tiden. Og det er kanskje ikke så merkelig, siden jeg fikk den kjempefine sokkeboka Sock Knitting Master Class til jul. Jeg har tidligere strikket 3 par Happy Go Lucky Boot Socks, fra samme boka. Her har jeg skrevet om par 1, par 2 og par 3. Nå har jeg gått i gang med et par med asymmetriske kabler på. 

Pinnene er nr. 2,5 og garnet er Silja, fra Sparkjøp, i fargen lilla nr 336. Jeg beregnet 3 nøster, 150 g, noe som skulle holde i massevis.

Andre varianter av sokkene finnes for skuelystne, på Ravelry.

Kablene slynger seg fra siden av sokkene og frem mot tærne. Panelet med flettestrikk flyttes 1 maske sideveis, på hver 4. omgang. Dette gjøres ved å felle 1 maske på ene siden, og øke tilsvarende på den andre. Da er det viktig å ha kontroll på hvilken sokk en strikker på, for her er det en tydelig høyre og venstre sokk. 

Litt lengde ble det opp over leggene, og et passer jo fin-fint til en frossenpinne som meg!

Tærne skulle egentlig felles i sidene, annen hver omgang. Men dette blir for vidt for mine spinkle og smale bein. Jeg gikk for vanlig stjernefelling, dog litt kortere og bråere avfelt tå. Begynte med 4 masker mellom hver "2 sammen masker". 

Hælene er strikket med forsterkning, i en teknikk som jeg ikke kunne fra før av. Alle maskene er strikket rett på rettsiden, men på vrangsiden er bare annen hver maske strikket og garnet ligger på fremsiden av de maskene som ikke er strikket.

Jeg har tidligere strikket annen hver maske på rettsiden, med garnet på bak maskene som ikke er strikket. For så å strikke alle maskene vrang på vrangsiden. Så her lærte jeg noe nytt! Denne teknikken er mindre fremtredende, men likevel tykk og slitesterk..

 Tror dette blir et bra "gå-i-besøk-par" som blir fin å ha til kjoler og skjørt!


#SockKnittingMasterClass #AsymmetricalCables #SiljaGarn #Sokkestrikking

10 fine kommentarer

Liv Judit

20.06.2014 kl.18:32

Nydelige sokker! dem falt jeg helt for :)

Oldemorbloggen

20.06.2014 kl.18:47

Veldig,veldig, veldig flotte sokkar.

Strikkepiken

20.06.2014 kl.19:15

livjudit: Takk :) Morsomme å strikke var de også :) Bare å skaffe seg bok og garn og gå i gang :)

Strikkepiken

20.06.2014 kl.19:16

Oldemorbloggen: Tusen, tusen, tusen takk :)

fjellgeitbundingen

21.06.2014 kl.09:36

Hei, de sokkene var kjempe fine på føttene :)

Ellen Kristin

21.06.2014 kl.10:15

Disse ble kjempefine:) Tror jeg kommer til å ha litt sokkedilla fremover selv, Bitta Mikkelborg sin sokkebok kom nemlig i posten i går :)

Strikkepiken

21.06.2014 kl.21:42

fjellgeitbundingen: Takk :)

Strikkepiken

21.06.2014 kl.21:43

Ellen Kristin: Takk takk :) sokker er helt klart et veldig spennende tema! :)

Stine

25.06.2014 kl.08:12

Så flotte disse var da! Jeg har sokkedilla, og strikker et par hver måned. For tiden holder jeg på med langstrømper med "julemotiv". hehe... Tror jeg er klar for ny utfordring, og flettemønster er jo bare så nydelig! :-D

/Stine

Strikkepiken

25.06.2014 kl.11:20

Stine: Takk :) sokker må være det mest nyttige en kan strikke, og koser en seg samtidig går det med 2 fluer i en smekk! Flettemønster ser mye vanskeligere ut en hva det egentlig er. Masse lykke til :)

Kjempefint om du kommenterer :)

Strikkepiken

Strikkepiken

30, Saltdal

Jeg er en kreativ sjel som liker å holde på med litt av hvert. Alt fra å lage kort, fikse på klær, hekle, pusle med potteplantene mine eller katta. Men først og fremst strikker jeg, hele tiden, masse! Dessuten har jeg en spesiell interesse for knapper. Nemlig!

Kontakt

Strikkepiken på Facebook

strikkepiken@gmail.com


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv