hits
Kreasjoner med symaskina

Kjole med døde fisker på

Jeg har ikke bare sydd meg trekløvertopp, jeg har også sydd meg kjole med døde fisker på. Noe spesielt, men samtidig gøy! Jeg er tross alt katteeier og glad i farger.

Kjolemønsteret kommer fra Tilly and the buttons og er et ypperlig første-jersey-prosjekt med gode forklaringer og bilder.  Jeg har tidligere skrevet om gode erfaringer jeg har gjort meg med jersey, men jeg gjentar meg selv gjerne.

- Vrangsydde sømmer syes med smal sikksakk

-Tvillingnål fungerer utmerket til å legge opp t-skjorter, ermer og halssømmer. Dette gir et profft uttrykk og er i tillegg elastisk. Dette er fordi det er det er to rettsømmer på oversiden og en sikksakksømmen som binder disse to sammen, derav kommer elastisiteten. 

- Slakkere trådspenning en normalt.

- Strechnål eller butt nål (ballpoint needle) er et must.

- Spesialfot for elastiske tøy/overtransportør (walkingfoot) er nyttig. Stoffet, og da begge lag, dras slik gjevnt under foten.

Kjolen er størrelsen mindre en trekløvertoppen min. Noe som innebar mye mindre tilpassing og improvisering. Kort sagt, den passet bedre.

Halsen ble litt slarkete og bulkete, og jeg har konkludert med at båthals ikke er min greie. Så det blir en annen halsringing neste gang. 

Jeg syns kjolen ble nokså posete i ryggen, problemet løste jeg med å lage 2 innsnitt. 

Det denne detaljen forsvinner litt innimellom alle fiskene, men dette er først og fremst for å oppgradere passformen.

En kjole som det garantert blir flere av, i flere farger, mønstre og varianter. En komfortabel favoritt i klesskapet så langt! 


#SewingCoco #CocoDress #TillyAndTheButtons #DressHandmade

8 fine kommentarer

Liv

30.06.2014 kl.06:54

TØFF kjole, skikkelig unik. Flink du er!

Maria

30.06.2014 kl.10:52

Kjempefin! Jeg ville nok ikke skjønt at denne var hjemmelaget hvis jeg så den, det ser heltproft ut :)

Strikkepiken

30.06.2014 kl.12:16

Liv: Takk og takk :) Ja, den er rimelig sprek. Jeg liker tanken på at det bare er jeg som har en slik :)

Strikkepiken

30.06.2014 kl.12:19

Maria: Takk :) Jeg vet om noen småfeil her og der, men de avslører jeg ikke til noen :P Men jeg lærer hele tiden. Strevet alltid etter at det jeg lager skal se håndlaget ut og ikke hjemmelaget. I mitt hode er det en liten liga-forskjell der :)

Hege

08.07.2014 kl.10:44

Jeg har befunnet meg her på bloggen din i flere timer nå. Jeg snubla nemlig innom da jeg googla måter å strikke knapphull i kofte. Jeg har gjort det i årevis ved å felle og legge opp, men har aldri vært fornøyd. Nå har jeg brukt YouTube-videoen du la ut, - og i stedet for å gå direkte på YouTube, holdt jeg meg her :-)

Men så måtte jeg jo snoke litt rund her for å se andre ting, - og fy søren så flink du er! Den kjolen over her er jo bare så fin, - enkel og lekker i snittet, morsomt mønster, veldig kledelig på deg.

Takk for titten.

Strikkepiken

08.07.2014 kl.11:58

Hege: Takk og takk! For en fantastisk flott kommentar å få! <3 sånt varmer så veldig :)

Så bra at du, i likhet med meg, har funnet deg noen knapphull du liker :)

Ja, kjolen har blitt en favoritt! Jeg liker veldig godt slagordet til Rema 1000, "det enkle er ofte det beste". Enkle gode fasonger, med spreke detaljer er noe jeg liker. Og siden det finnes lite av i butikkene, i den prisklassen jeg ønsker å betale, lager jeg det selv. :)

Du er hjertelig velkommen innom når det måtte passe :)

Siri

14.07.2014 kl.16:29

Kjempetøff! :-)

Strikkepiken

15.07.2014 kl.00:17

Siri: Taaakk :)

Kjempefint om du kommenterer :)

Strikkepiken

Strikkepiken

30, Saltdal

Jeg er en kreativ sjel som liker å holde på med litt av hvert. Alt fra å lage kort, fikse på klær, hekle, pusle med potteplantene mine eller katta. Men først og fremst strikker jeg, hele tiden, masse! Dessuten har jeg en spesiell interesse for knapper. Nemlig!

Kontakt

Strikkepiken på Facebook

strikkepiken@gmail.com


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv