hits
Forskjellige strikkerier :)

Mock Cables and Lace - funksjonelle og fine sokker

Det nydelige sommerværet vil heldigvis ingen ende ta, så jeg koser meg med å strikke sokker ute i sola. Sokkene er fra sokkeboka jeg fikk til jul, Sock Knitting Master Class.

Dette er faktisk en av mine desidert klare favoritt-strikkebøker. En bok som går grundig til verks og har mange alternativer til hæl- og tåfelling, mønstre, fasonger og hvilken vei sokkene strikkes. Noe for en hver smak vil jeg tro!

Sokkene er å finne på Ravelry også, her i mange varianter.

Sokkene passet helt supert i leggen, men ble for vid i selve foten, så her måtte jeg improvisere og legge inn noen ekstra fellinger.

Sokkene er strikket rundt ovenfra og ned, altså fra kruset og frem til tåa. Ergo slik som det er vanlig å strikke sokker her i landet. Tåfellinga er imidlertid en historia for seg selv, og en helt ny erfaring for meg. Ikke ble jeg helt klok på forklaringa i boka og jeg hadde problemer med å finne en video på youtube som passet. Men jeg kom over den en videoen med forkortet-pinne-tå, eller som den heter i Tyskland boomerangtoe.

Tåen strikkes frem og tilbake over halvparten av maskene, den halvparten som er under tærne er de maskene som jeg begynte med. Etter hvert blir det en enkel trekant til å trø på, så strikkes trekanten som skal være over tærne, samtidig som de to trekantene strikkes sammen i sidene. (Se video)

Til slutt sydde jeg maskesting mellom de hvilende maskene fra oversiden av sokken (den delen med flettemønster på) sammen med maskene jeg strikket på fra tå-delen. Vanskelig å forklare, og jeg er langt fra overbevist om at dette er en metode jeg blir å bruke flere ganger. Men jeg konkluderer med at tå-fellinga passet perfekt til mine smale føtter!

Sokkene har mønster på både frem- og baksiden av leggen. Mellom de to store mønsterrapportene er det vridd vrangbordstrikk, som bidrar til elastisitet og at sokken henger godt på leggen.

Hælflappene har fått eget mønster, 3 fletter med vridd vrangbordstrikk i mellom. 

Sokkene skulle strikkes på pinner nr. 3,25 og 2,75. Jeg hoppa galant over dette og brukte pinner nr. 3, noe som ble bra. Garnet Jeg har brukt er det nylonforsterkede strømpegarnet Silja, fra Sparkjøp. Fargen er lys grå nr. 303.

Sokkene var litt utfordrende å strikke, men samtidig ikke uoverkommelig. Jeg lærte en godt del nytt, ny tå og hvordan strikke vridd vrangbord frem og tilbake på vrangen.

Jeg har nok en gang fått bekreftet hvor viktig det er å hvite hvor jeg er i mønsteret, selv om mønsteret ikke ikke er vanskelig i seg selv. Så her ble en post-it-lapp klistra inn i boka, slik at jeg til en hver tid visste hvor jeg skulle begynne. 

Jeg tror dette blir fine "besøkssokker" som blir helt utmerkede å ha til kjoler og skjørt!


#MockCablesandLace #AnnBudd #Strikking #Sokker #SiljaGarn

8 fine kommentarer

Julie

26.07.2014 kl.23:19

Så fine de var ! :)

Ta gjerne en titt innom bloggen min, legg gjerne igjen en kommentar og :)

Sarah

27.07.2014 kl.10:31

Lekre sokker! For meg ser fargen nesten litt grågrønn ut, lekker farge! Hvordan går det med den kofta du begynte på for en stund siden, forresten? Nysgjerrig, jeg:-)

Strikkepiken

27.07.2014 kl.13:44

Julie: Takk takk :)

Strikkepiken

27.07.2014 kl.13:45

Sarah: Taaakk :)

Kofta er ferdig, men det har vært alt for varmt for å fotografere den på... Men den kommer på bloggen snart :)

Birgitte

27.07.2014 kl.17:41

Du er så flink til å prøve nye teknikker. Kjekt å få utvidet strikkekunnskapene på den måten:) Veldig fine sokker:)

Strikkepiken

27.07.2014 kl.20:38

Birgitte: Takk :) Jeg liker å holde hodet i gang og jeg er alltid på jakt etter nye teknikker :)

SYDETSELV

28.07.2014 kl.17:18

De så utrolig gode ut!

Strikkepiken

28.07.2014 kl.17:54

SYDETSELV: Ja tror det selv også. Men nå skal det jo sies at det ikke har vært vær til å bruke dem enda:P

Kjempefint om du kommenterer :)

Strikkepiken

Strikkepiken

30, Saltdal

Jeg er en kreativ sjel som liker å holde på med litt av hvert. Alt fra å lage kort, fikse på klær, hekle, pusle med potteplantene mine eller katta. Men først og fremst strikker jeg, hele tiden, masse! Dessuten har jeg en spesiell interesse for knapper. Nemlig!

Kontakt

Strikkepiken på Facebook

strikkepiken@gmail.com


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv