hits
Strikkeskole - kjekt å vite

Hvordan strikke lomme på innsiden?

Jeg begynte for en tid tilbake å strikke Mariusvest som skulle ha lommer. Og i kjent Pippi-stil så tror jeg jo alltid at jeg kan noe før det motsatte er bevist. 

Vesten strikket til ønsket høyde for lommeplassering. Så strikkes lommeforet for seg. Her har jeg markert samme antall masker på vesten som lommeforet består av, 35 masker. 

Jeg har også talt 13 masker på hver side av klippemaskene, for å få lommene likt plassert på hver side av knappestolpene. Strikk så frem til markørene og begynn deretter å strikke lommeforet inn på rundpinnen til vesten. 

Sett så maskene, foran lommen, fra vesten inn på en tråd og strikk videre til vesten er ferdig.  


Youtube har video-versjonen på alt.

Her har jeg sydd en merketråd i kontrastfarge, på rettsiden, slik at det skal bli enkelt å sy lommene i rette vertikale sømmer på vrangsiden. 

Innsiden av vesten med lommeforet vendt oppover. Det er på innsiden denne merketråden gjør mest nytte for seg, siden jeg syr fra vrangen. 

Klart for å sy fast lommeforet. 

Jeg har bruk madrassting for å sy fast lommen.

Maskene på har stått på vent, settes på en pinne og strikkes 1 r og 1 vrang. Lommen har fått en ribbekant og et forsterka knapphull midt på. 

Madrassting i sidene og kastesting i bunnen av lommen. 

En lite synlig lomme med en uvanlig tinnknapp. Denne typen lomme fungerer både på ensfarget glattstrikk som på mønsterstrikkede plagg. Dette er en veldig fin detalj å legge til jakker, gensere og vester. Jeg liker lommer!


#strikkelomme #lomme #innsindelomme #marius

Lik strikkepikens facebookside og få flere strikketips og kreativt påfyll!

2 fine kommentarer

handarbeidsglede

20.05.2015 kl.06:56

Dette ble jo veldig fint - og det var en lekker tinnknapp:)

Strikkepiken

20.05.2015 kl.16:35

handarbeidsglede: Takk :) Ja, den er så absolutt original :)

Kjempefint om du kommenterer :)

Strikkepiken

Strikkepiken

30, Saltdal

Jeg er en kreativ sjel som liker å holde på med litt av hvert. Alt fra å lage kort, fikse på klær, hekle, pusle med potteplantene mine eller katta. Men først og fremst strikker jeg, hele tiden, masse! Dessuten har jeg en spesiell interesse for knapper. Nemlig!

Kontakt

Strikkepiken på Facebook

strikkepiken@gmail.com


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv