Når koftemonteringa rakner, hva gjør man da?!

Av og til skjer det som ikke skal skje, kofta er strikka og en har baska seg opp til å begynne å montere – også er det noen tråder som har sneket seg ut av maskinsømmen.

Kofta du skimter her er blomsterjakken min og den er å finne HER.

Jeg liker å sy 3 sømmer på hver side, altså 6 sømmer totalt, også klipper jeg mellom disse. Jeg bruker rettsøm med kort stinglengde, og dette skal i utgangspunktet være godt nok. Men min erfaring tilsier at glatte garn som alpkakka og superwashbehandlet garn har en tendens til å snike seg unna, i mye større grad enn ubehandlet ullgarn.

Jeg nøyer meg vanligvis med 4 oppklippsmasker, men lurer på om det er en fordel med litt flere, sliden garnstubbene blir lengre og dermed ikke glir så lett ut av maskinsømstingene når jeg strikker med glatte garntyper. I dette tilfellet har jeg nok klipt for nært sømmene. ​

Så hva gjør jeg når uhellet er ute? Først ta det helt med ro, ikke få panikk og hent en limtube. Ja, jeg er klar over at dette muligens er å banne i kirka, men det får så være. Så vil jeg utdype at limet bare er for å stoppe videre skade, altså en slags førstehjelp. Videre syr jeg frem og tilbake noen ganger, for hånd og monterer videre på vanlig måte.

Dette er andre kofta mi dette har skjedd på, og den første har jeg brukt i mange år – så dette ser ut til å være en løsning som fungerer!
 


#koftemontering #sømsomrakner

Lik strikkepikens facebookside da vel og få flere tips!

Nordkappgenser – nytt prosjekt

Jeg har lenge hatt lyst til å strikke Nordkappkofta. Så når venninna mi hadde lyst på en ny genser og nettopp denne kunne hun tenke seg, var saken biff. Oppskrifta på kofta, som jeg har tenkt å gjøre om til genser, er bl.a. å finne i boka 42 kofter.

Vi tok mål og fant ut at vi måtte kombinere 2 størrelser, siden hun har litt bredere hofter en hva oppskriften har tatt høyde for. Vi bestemte oss for å gå for en A-fasong, uten innsving i livet, for at den skulle bli mest kledelig til henne. Planen er å bytte ut den vanlige ribbkanten med The Farrow Rib Stitch.

Hun var på jakt etter en bruksgenser som tåler å bli brukt og som kunne vaskes i vaskemaskin. Se hvordan velge riktig garn til riktig bruk? for å se hvilke kjøreregler jeg benytter meg av når jeg velger garn.

Garnvalget falt på Sisu fra Sandnesgarn. Når det kom til fargevalg ble det sagt at genseren skulle ha litt ekstra, men samtidig ikke ende opp som krampekreativ. ​Fargene vi landet på var støvet petrol nr. 7212, støvet grønn nr. 7243, sjøgrønn 7024, mørk sjøgrønn nr. 6526 og blå nr. 6027.

Hvordan kom jeg frem til fargene? Jo, jeg henta originalgarnet, Sandnesgarn Mini Alpakka, i fargene som sto oppgitt i oppskrifta. Disse tok jeg med bort til Sisu-hylla og fant tilsvarende farger. 

Den grå, som egentlig var hovedfargen, ble vi enig om å bytte ut. Jeg fant ut at den blå harmonerte godt med resten av fargene. Altså i stor grad fargene som er omtalt i oppskrifta – med en mellomblå bol.

Se hvordan velge et annet garn enn oppskriften anbefaler? for mer utfyllende info om temaet.

Jeg liker veldig godt å jobbe med blåfarger, men disse mint- og grønn-tonene er litt ukjent terreng for meg. Men det gjør det absolutt ikke dette prosjektet mindre spennende!