Klassisk Fanakofte next!

Jeg har strikket ganske mange Fanakofter, men det fine med denne kofta er at den finnes i så mange varianter at den aldri blir helt den samme likevel. Men nå er det en klassisk Fanakofte som blir neste prosjekt. Rett i fasongen og med isydde armer, i primærsnittfasong.

Teksten på skiltet stemte litt for godt på meg til at det kunne bli igjen i butikken… Skiltet er fra Lea Interiør AS.

Og det er norsk ull som gjelder. Valget har falt på gode gamle Peer Gynt fra Sandnesgarn, i fargene hvit 1002 og gråmelert 1042. Oppskriften finnes i Klassikere Tema 15 voksen og det er modell nr. 24 jeg skal strikke.

Et trivelig og trygt prosjekt å gå løs på!

Volkswagenvotter til en bobleentusiast

Enda en julegave som omsider finner veien hit. Det er faktisk en hel stund siden jeg kom over logovottene til Lillcat Design, men det ble til at jeg skrev ut et eksemplar med tanke på min lillebror. Han overtok nemlig bestefars gamle boble fra 1963. Han har mekket, skrudd og mere til på den, og det meste dreier seg om bil og bildeler. 

Votteoppskriften kommer i 2 deler, en på selve votten og deretter ulike logoer som kan plotte inn.

 

Jeg satset frisk og bestemte meg for å bruke noe mor aase-garn jeg hadde liggende i blått og naturhvitt. Pinnevalget falt på nr. 3,5. Dem ble i overkant store, så dem måtte ha seg en tur i vaskemaskinen til lett toving før dem kunne tas i bruk. Tror disse vil passe fint til Mariusgenseren jeg strikket til han tidligere.

 

Jeg bestemte meg for å bytte ut mønsterstrikket nederst til fordel for vrangbord med 2 rette og 2 vrange. Morsomme votter å strikke egentlig!


 

#logovott #VWvott #volkswagen #boblevotter #LillcatDesign

Lik strikkepikens facebookside og bli oppdatert på nye innlegg!


Hvordan strikke striper rundt, uten å få hakk i begynnelse og slutten av omgangen?

La meg forklare nærmere: Striper er en enkel måte å dekorere strikkeplagg på, så lenge plagget strikkes frem og tilbake (f.eks. bolen på en jakke) er ikke dette en aktuell problemstilling. Strikkes derimot plagget i runden (f.eks. som arm/genser) vil dette bli et problem ved begynnelse og slutt av omgangen.

Hvorfor er det slik? Jo, strikking i runden er egentlig en spiral og har ingen klar definisjon på begynnelse og slutt. Med ensfarget glattstrikk ser det ut som plagget bare inneholder vanlig strikking, men når en eller flere farger vil det oppstå et hakk i stripen ved fargebytte. 

_PjA0IR0MOU

 

Hvordan unngå dette? Med dette smarte lille trikset!

Prosjektet jeg viser denne teknikken fram med er Små Fanakofter neste!

Hvordan gjør jeg dette? Jo, jeg strikker til og med siste maske før maskemarkøren som viser begynnelse og slutt av omgangen.

Så strikker jeg siste maske på omgangen med den nye fargen og strikker som vanlig resten av omgangen. 

Så når jeg kommer rundt strikker jeg ned i den lilla masken og den hvite, som vist på videoen. Ergo maska som er før maskemarkøren strikkes dobbelt opp med fargebytte. Men det blir likevel ikke for mange masker i høyden, siden jeg strikker ned i maska på omgangen under.  

Jeg foretrekker å gjøre dette før markøren, slik at det er samme maske opp gjennom hele armen denne teknikken brukes. Da flyttes ikke 1. maska på pinnen og jeg kan øke ut til armen uten at denne teknikken kommer i veien for det. 

Sånn blir det da seende ut. Nederste delen av denne armen er litt uryddig fordi jeg har økt alle ny masker på første omgang med ny farge, i den nye stripa. Notat til med selv er å øke på omgang nr. 2 i samme stripefarge. 

Denne teknikken kan også brukes i mer komplisert mønsterstrikk, men det krever litt mer tankekraft en til enkle striper. Det skal etterhvert også prøves ut. 

Et lite triks som forbedrer resultatet veldig! 


#joglessstripes  #StrikkeGlatteStriper 

Lik strikkepikens facebookside og bli kontinuerlig oppdatert på nye innlegg! 

Selbustrikk på tynne pinner – herrevotter

I tillegg til vintage-jakka, ønsket kjæresten seg et par tynne Selbuvotter til jul. Disse ble ferdige og har faktisk vært brukt en hel del, men jeg har rett og slett glemt å vise frem votteparet her. 

Oppskrifta er hentet fra Rauma sitt hefte Selbustrikk. Garnet er Babyull fra Sparkjøp i fargene naturhvit nr. 800 og koksgrå nr. 827. Et tynt og mykt garn som ikke tover i bruk. 
Vottene er strikket på pinner nr. 2.

Kanten nede var opprinnelig også mønsterstrikk, dette byttet jeg ut til fordel for vridd vrangbord og rene striper

Mønsteret var en utfordring å strikke, og vottene var ikke store på størrelsen, men utover det er både jeg og kjæresten fornøyd!


Lik strikkepikens facebookside og få med deg alt nytt!

#SelbuVotter #SelbuStrikk #SelbuMønster #Strikkavotter