Felleskjøpsdress til baby

For en stund tilbake fikk jeg bestilling på et litt utypisk strikkeprosjekt, sånn for mitt vedkommende. Ikke noe mindre spennende eller overkommelig av den grunn.

Oppdraget besto av å strikke en babydress i ull så lik som mulig den klassiske Felleskjøpsdressen. Dressen måtte også ha en lue som passet til. Challenge accepted!

Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften fra Sandnesgarn på Telemarksdress, som passer til garnet smart. Oppskriften er å finne i heftet Klassikere Baby tema 30. Dressen er strikket med pinner nr. 3 og nr. 3,5. 

Garnvalget falt på Smart fra Sandnesgarn i fargene maisgul nr. 2015, olivengrønn nr. 9645 og grønn nr 8264. Se mine tanker om garnvalg HER

Jeg har lagt opp dressen med channel island cast on. En elastisk oppleggsmetode som gir en veldig fin kant. Denne metoden egner seg spesielt godt til ribbestrikk 1 rett og 1 vrang eller rillestrikk.

Økingene er gjort med økinger som heller til høyre og venstre. Dette er den minst synlige måten å øke på, og resultatet blir veldig ryddig. 

Stripene er strikket med DENNE teknikken for å unngå hakk i begynnelsen og slutten av omgangen. Dette er en enkel måte å heve uttrykket på arbeidet på!

Hva var vel mer naturlig enn å velge traktorknapper? Og når knappene var i farger som passet perfekt til dressen ble ikke valget spesielt vanskelig. Traktorknappene er av DENNE typen.

Knappestolpene er enkle, med belegg. Knapphullene er forsterket og er min favoritt til enkle knappestolper. Se bloggposten HER. Stolpene er felt av rett over rett og vrang over vrang. Se mine tanker om ulike avfellingmetoder til hvilket bruksområde HER.

Halsen er formet med forkorta pinner, SLIK. Dette er en veldig grei teknikk, uten noen harde kanter, klipping, søm eller felling.

Halskanten er dobbel, men ikke felt av før den har blitt sydd ned med maskesting. Dette blir det heller ingen hard stram kant av. Litt mer tidkrevende absolutt, men resultatet blir også deretter!

Jeg har kjøpt en liten t-skjorte i str 2 år fra Felleskjøpet, som jeg har sprettet logoen av, for deretter å sy på den ferdige dressen. Det fantes ikke løse logomerker å få kjøpt. Jeg kjøpte t-skjorta først og tok den med i garnbutikken slik at jeg kunne plukke ut det garnet som varm mest likt i fargene.

Skuldersømmene er sydd sammen med maskesting, SLIK. Dette gir det mest usynlige resultatet. Ermene er sydd med maskesting på tradisjonell måte SLIK. Dette gir en veldig lite synlig overgang mellom erme og dress, akkurat slik jeg liker det!

Jeg tok utgangspunkt i lua som hørte til dressen og bytta ut mønsteret med samme striper som på dressen.

Øreklaffene er sydd på med maskesting. Dette har blitt min favorittmåte å feste øreklaffer på. Slik vises ikke sømmen, men øreklaffene henger godt fast. Videre er det strikket I-cord som knytebånd på lua. 

Titt gjerne innom tidligere innlegg jeg har skrevet, der jeg eksperimenterer med I-cord:

Siden det ble litt restegarn igjen etter at dressen og lua var strikket, tok jeg meg friheten til å strikke et par votter. Vottene er å hente i samme oppskriftshefte som dressen og lue.

Og de aller siste restene ble til sokker. Kanskje ikke så Felleskjøpsaktig, men de passer helt fint sammen med dressen også. Varme og gode er dem uansett. Oppskriften var også å finne i samme heftet som dressen.

Både vottene og sokkene er lagt opp på samme måte som resten av settet. Og avsluttet med fellinger som heller til høyre og venstre.

Trådene er festet på vrangbord SLIK og glattstrikk SLIK. Også har jeg sneket meg unna noen trådfester SLIK.

Mine vaske- og vedlikeholdstips av ullklær får du HER.

Spennende å strikke litt andre ting enn hva jeg vanligvis strikker!


#Felleskjøpet #Felleskjøpsdress #Ulldress #babytøy

Lik strikkepikens facebookside og få mer inspirasjon og tips!
 

Rosa sokker fra Garnstudio

Kjæresten til broren min har nettopp hatt bursdag. Hun har ved flere anledninger sagt at hun fryser lett, og da mener jeg som kvalifisert fryspinn at sokker er beste botemiddel mot det. Hun er ikke så veldig begeistret for farger, med et unntak – nemlig rosa!

Oppskriften er fra DROPS og heter Sweet in Stripes. ​Sokkene er strikket på pinner nr. 2,5. Garnet er strømpegarnet Silja fra Sparkjøp i fargen cerise nr 352. Garnet består 80% ull og 20% nylon. Jeg har valgt et annet garn enn hva oppskriften anbefaler, se hvordan jeg går frem HER.

Dette er riktignok et litt tykkere garn enn hva som opprinnelig er i oppskriften, men jeg liker en litt fastere strikkefasthet i sokker. Titt gjerne innom mine tanker om strikkefasthet HER.

Jeg har lagt opp med samme elastiske oppleggsmetode som jeg bruker i mine slitesterke damesokker. Dette er den metoden jeg liker best i kombinasjon med ribb i 2 rette og 2 vrange masker. 

Hælen er strikket med teknikken forsterket hæl, som også er å finne i mine slitesterke damesokker.

Maskene som jeg plukker opp på sidene av hælen, strikker jeg alltid vridd på første omgang.​

Jeg har felt med fellinger som heller til høyre og vestre, en type til hver side av vristen.  

Stjernetå har sokkene også fått. Det er ikke noe problem å ta utgangspunkt i en oppskrift og legge til elementer som en vet fungerer godt. Til slutt har jeg festet tråder på både ribbestrikk og på glattstrikk.

Sokker kan helt klart være ROSA!!

Babykort til Johan

Kort må til når det kommer nye medlemmer til familien. Her er det siste i rekka.

Kortbasen er fra Stapels. Jeg har brukt stempelputer fra Simons Says Stamp, i fargene fogblue violet og audrey blue. Kartongen bak teksten er farget med stempelputen audrey blue.

Den blå kartongen er fra Panduro, i likhet med figurstansen, babystempelsettet og de sølvfarga perlene. Stensilen som er brukt i bakgrunnen er fra My favorite things diagonal stripes mix. Hjørnene er rundet av med we r memorykeepers corner chomper 1/8″.

Stempelsettet med alle de små tekstene på er fra Kort og Godt. Bordene på konvolutten er fra Norsk Stempelblad. Glitterpapiret er fra Søstrene Grene. 

Så er det viktig med innpakningspapir som passer til. Hva er det som er inni pakken? Det kan du lese om HER.

Body i Lofoten-mønster fra Dale Garn

Enda et lite guttebarn er kommet til verden i familien. Sånt må gjøres stas på og her er gaven jeg har strikket i den anledningen! 

Oppskriften er fra Dale Garn sitt hefte Retro Baby nr. 319 og er nr. 06 i heftet. Jeg har tidligere strikket body modell nr. 03 fra samme hefte.

Garnet er fra Sparkjøp i fargene brun nr. 854, marineblå nr. 810, jeansblå nr. 816 og naturhvit nr. 800. Pinnene jeg bruker en nr. 2,5. Dette er  ikke garnet som er anbefalt i oppskrifta, men et lite utvalg fra garnlageret mitt.

Jeg har tidligere skrevet et blogginnlegg om Velge et annet garn enn oppskriften anbefaler – men hvordan?

Hvordan velge riktig garn til riktig bruk? skriver jeg litt om hvilket garn som kan være lurt å bruke til ulike bruksområder. Jeg har også valgt å ha en mørk farge på bodyen, fordi babybæsj visstnok setter en del farge på klær. 

Sitronsåpa fra på stell er utmerket til å fjerne flekker både på ulltøy og andre typer tekstiler. Det er derimot noe jeg har god erfaring med. Nå skal det nevnes at jeg ikke har forsøkt såpa på babybæsj, så her kan jeg ikke uttale meg fra erfaring…

Både halsen og ermhullene er formet slik som jeg feller til jevne ermetopper. Det gir en glatt fin kant å plukke opp masker fra.

Jeg har heklet en kant med krepsemasker. Kanten skulle egentlig være brun, men jeg fikk rett og slett for lite garn, Dette er garn som er hentet ut av garnlageret mitt, og jeg glemte å veie nøstet før jeg gikk i gang. Så det kan godt hende at jeg hadde et dårlig utgangspunkt med en påbegynt nøste. Men da falt valget på marineblå kant.

Etter å ha heklet kanten langs den øvre kanten, fant jeg ut at det manglet noe på den nederste kanten, så da ble det en ekstra runde med krepsemasker også her. Syns egentlig det ble veldig fint slik!

Bodyen har trykknapper både i skrittet og på skuldrene, slik kan det enkelt velges hvilken retning plagget skal tas av fra. Rundt kanten nede er det avsluttet med en runde heklede fastmasker.

Sokkene er fra Drops og heter Tiny Toes. Jeg valgte å ta inn både jeansblå og marineblå i sokkene for at dem skulle “henge sammen” med bodyen. 

​Jeg har strikket mønster med 2 og 3 tråder på venstre pekefinger. Og trådene er festet på glattstrikk SLIK.

Litt utfordrende mønster å strikke med 3-tråder og til tider lange sprang, men fint ble det – der er det ingen tvil om!
 


#DaleGarn #body #LofotenMønster

Lik Strikkepikens facebookside!