Hvordan feste tråd på ribbestrikk og vrangborder?

Forskjellige typer strikk krever forskjellige typer trådfesting. Her er løsningen på vrangborder.
 

Dette er en metode som er veldig lite synlig og bevarer elastisiteten i arbeidet. 

Her har jeg festet tråden på ribb som er 2 rette og 2 vrange, strikket på pinne nr. 3 med garn som er 100 meter pr 50 gram.

Jeg har tidligere skrevet om Hvordan feste tråd på glatt- og rillestrikk? og hvordan unngå å feste tråder – Ja takk! 

Flere teknikker i strikkekurven er ikke å forakte!


#FesteTråder #Montering #strikking

Lik strikkepikens facebookside da vel og få med deg alle bloggpostene!

Blonde-leggvarmere i tynn alpaca

I likhet med pulsvarmere er leggvarmere kjekke små plagg som er fine til å bygge på et antrekk på. 

Oppskriften heter intet mindre en Classic Elite Yarns Alpaca sox leg warmers og er gratis.

Oppskriften brukte pinner nr. 3,25 og et garn som 50 g = 205 m. Jeg valgte heller å bruke pinner nr. 3 og garn som 50 g = 167 m. Valget falt, ikke overraskende, på Drops Alpaca i fargen natur nr. 100. En kjekk basisfarge som passer til mye i min garderobe.

Jeg valgte å legge opp samme maskeantall, altså 90, med “Channel Island”-opplegg og strikke vrangborden vridd. Deretter felte jeg inn 12 masker og strikket mønsteret. Slik ble ikke leggvarmerne helt passelige, og ikke for romslige som de ble med 90 masker nedover hele veien.

I følge oppskriften måler leggvarmerne 51,5 cm når de er ferdige. Mine ble derimot en god del kortere, men favner om sine 32 cm. Dette både fordi jeg hadde for lite garn og fordi dette er en lengde jeg liker. 

Mønsteret var ikke spesielt vanskelig å strikke, men det krever en del konsentrasjon for å gjøre de riktige tingene på riktig plass. Etter et par rapporter er det ikke noe problem å lære seg diagrammet utenat.

Veldig tilfredsstillende å strikke disse, for resultatet vises jo ganske så med en gang, og det blir jo fint!


#ClassicEliteYarns #leggwarmers #leggvarmere #strikking #gratisoppskrift

Lik facebooksiden min da vel og få med deg alle blogginnleggene! 

Hvordan feste tråd på glatt- og rillestrikk?

Å feste tråder er dessverre et nødvendig onde. Men hvordan gjøre dette på en så usynlig måte som ikke endrer egenskapene til det strikkede plagget?

Her har jeg begynt på et nytt nøste og latt endene bli hengende, i påvente av festing. 

Video fra youtube ble nok en gang en redning. Her vises det hvordan feste trådene på vrangsiden av glattstrikk, men prinsippet er det samme på rillestrikk.

Sånn ser det ut på innsiden/vrangsiden etter damping. Det vises litt, men ikke all verden. 

På utsiden vises det nesten ikke i det hele tatt. Her må i det minste et trent øye og godt lys til.

Dette er en metode som egner seg til flere typer garn og er lur å ha på lager eller i strikkekurven. En annen teknikk som er lur å ha i kurven er hvordan feste tråder på vrangborder? Hvis garnet som strikkes kan toves, har jeg tidligere skrevet om hvordan slippe å feste tråder i det hele tatt. Å kunne gode teknikker bidrar til arbeidsglede og kvalitet!


 

#FesteTråder #Montering #Strikking

Lik gjerne strikkepikens facebookside og få med deg alle innlegg som blir postet!

Bryllupskort

Jeg har tidligere skrevet og vist frem gavene jeg har laget til venninnen min og hennes mann, og nå gjenstår bare bryllupskortet.  

Dette ble resultatet av klipp og lim og litt passende tekst. 

Her er hele gaven samlet. Det heklede brudeparet har jeg tidligere skrevet om her og broderiet her.

Nå skal jeg ikke skrive mer om dette bryllupet. Anyway, gratulerer Anne-Britt og Anton!

Brudebroderi

I tillegg til det det heklede brudeparet som jeg skrev om for litt siden, kom jeg frem til at geriljabroderi måtte være en utmerket bryllupsgave til en helt spesiell venninne. For dem som ikke er kjent med denne trenden, så er det broderier som snakker rett fra levra. Jeg har tidligere skrevet om det her.

Ideen er på ingen måte min egen, men den kom jeg over på facebookgruppa For et mer aggressivt korsstingsbroderi! Mønsteret har jeg komponert selv, ut fra et alfabet med korsstingsbokstaver som jeg fant her og dødninge-hodeskalle-katten som jeg fant her.

Nå må jeg få understreke at jeg på ingen måte ønsker ulykke over brudeparet, men at dette er mer et humoristisk innslag blant alle gavene.

Håper at dette kan være et bra minne for livet, og forhåpentligvis så gifter hun seg bare en gang!

Heklet brudepar

Min venninne giftet seg 20. september. Og siden hun er helt spesiell for meg, måtte jeg jo finne på noe spesielt. Dessuten mener jeg og ha hørt noe om til døden skiller dere ad…

Oppskriftene er hentet fra boka Virka läskigt söta figurer av Christen Haden. Jeg har tidligere heklet en cyber-zombi fra denne boka.

Jeg har brukt safirgarn i ull, fra sparkjøp og heklekrok nr. 3,5. De svarte broderte detaljene er en en rest babyull, noe tynnere en resten av garnet som er brukt. Blomstene er heklet i finull på krok nr. 2. Brudesløret er en rest av en myggnetting. Altså et sammensurium uten like. Men syns likevel det ble et sjarmerende par!


#amigurumi #hekling #bryllupsgave

Knall rosa jerseykjole

Jeg har i hele sommer hatt dilla på jersey-kjoler og jeg har sydd meg en pen liten stabel. Og når sant skal sies er kjole et veldig bra og feminint alternativ til joggebuksa, komfortabelt og pent på en gang!

Yndlingsmønsteret mitt kommer fra Tilly and the buttons. Og jeg har tidligere sydd en identisk kjole i petrolfarget jersey. Jeg har også tidligere sydd en retro blomsterkjolegrå kjole med prikker på, turkis kjole med døde fisker på og en marineblå trekløvertopp.

Praktisk med halvlange armer, med en liten puff på som tilfører noe ekstra.

Kjolen er sydd med overtransportør, strech-nål og strech-søm, med lavere trådspenning en normalt. Halskant, armer og skjørt er lagt opp med bruk av 4 mm tvillingnål tilpasset jersey-stoff. 

Kjolen har innsnitt i ryggen, for bedre fasong.

Og lommer på magen for morro skyld!

Jeg tror denne blir superfin inni Fanatrøya mi med rosa daisy-stitch-pulsvarmere til. Om det skulle være noen tvil, jeg liker rosa!


#SewingCoco #CocoDress #TillyAndTheButtons #DressHandmade