Endelig ble det puter på meg!

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle lage meg noen pynteputer. Av ymse grunner har dette bare blitt utsatt og når jeg var klar til å begynne visste jeg ikke hvordan putene skulle se ut. Dette problemet løste seg da jeg kom over noen morsomme filledukke-stempler fra panduro. Etter å ha lest litt, skjønte jeg det slik at det var lettere å få et bra resultat med stempelputer beregnet på tøy en å bruke stoffmaling. Stempelputene panduro hadde var Versa Craft. 

Jeg hadde en liten bit rød dongeri, som jeg skulle stemple på. Jeg klipte 2 biter og beregnet sømrom til glidelås på undersiden, ut fra dette plasserte jeg stemplene på linje og stemplet i vei. Motivene skulle fikseres med strykejern. 

Den grå puta er sydd i et prikkete bomullsstoff med bisebånd i kontrastfarge, i santeng.

Så kom jeg over disse super skjønne monsterstemplene. Vet ikke helt hva jeg skal bruke dem til, men ha dem, det måtte jeg!

Svenske små skatter

For noen år siden kom jeg over kom jeg over disse fantastiske skapknottene, på en tur til Sverige. 

 

Vet ikke helt hva jeg skal brukte dem til, men jeg har noen vage tanker om at dem kunne blitt fine på en kommode på hobbyrommet mitt jeg drømmer om. I mellomtiden passer jeg godt på dem, tar dem fram en gang i blant og drømmer videre. Det gir meg en barnslig glede å ha svenske små skatter i skuffen!

Det har sine fordeler å være hundepasser

Siden fredag har samboeren min og jeg (og katta vår som høyst ufrivillig måtte være med) passet hunden til foreldrene hans. Og med det følger det med et tomt hus med oppvaskmaskin, badekar, stort spisebord og veranda med hagemøbler og grill. Så skal det nevnes at vi har vært fryktelig heldige med været slik at grillen, hagemøblene og verandaen har vært flittig brukt. Definisjonen på ferie er vel den at en gjør noe annet en hva en ellers bruker, så hvis jeg legge godviljen til må jo dette klasifiseres som ferie.

Jeg benytta meg gladelig av spisebordet og søndag klipte meg en ny bukse, av forsyningen av stoff jeg kjøpte på stoff og stil for ikke lenge siden. Denne skal jeg da få sydd hjemme, der symaskinen står. Lørdagen gikk med til å tilpasse mønster. En ting er sikkert, jeg ønsker meg god plass og et klippebord i god arbeidshøyde!

Gårdagen ble brukt til strikking ute i det varme været. Da la jeg opp til en ny strikkejakke. Jeg er veldig begeistra for messingpinnene til drops. Dem er lette og glatte, noe som er ideelt for å strikke fort. Jeg har lenge vært skeptisk til rundpinnene på 30 cm, men etter å ha prøvd dem ut har jeg funnet ut at dem er veldig praktiske. Eneste minuset er at dem føles litt korte. Disse pinnene er veldig greie når en skal ha en liten strikking i veska, i motsetning til strømpepinnene så setter dem seg ikke fast. Maskene glir heller ikke av pinnene. Omgangene blir jevne og fine rundt og en ungår merker som en vil få med strømpepinnene, langs armer eller sokker. Jeg er overbevist om at dette er et godt alternativ for dem som sliter med å strikke med 5 pinner.

Armen vokser fort, sel om det ikke er strålende vær i dag også. Jeg synes egentlig det er helt greit, siden jeg er full av soleksem. Så i dag har jeg tatt meg et langt bad og bare kost meg. Senere skal vi pakke sakene våre og vende nesen hjemover. Blir godt det også. Den som nok blir mest fornøyd er nok katta vår…

Fortsettelse følger på stripe-strikkejakka!

Strikk til Barbie

En bekjent spurte meg om jeg kunne strikke noen antrekk til Barbie som hun skulle gi til barnebarnet sitt. Først ble jeg litt betenkt og tenkte at dette kom til å bli mye tenking og prøving. Mange hjemmelagde klær til Barbie har en tendens til å bli formløse og tykke. Etter å ha surra litt rundt på nett kom jeg frem til http://www.stickatillbarbie.se/. Dette er riktignok en svensk side, men flere av oppskriftene er på flere språk inkludert norsk. Jeg hadde garnrester av forskjellig slag, men jeg kom frem til at ullteppegarnet fra Sparkjøp passa bra til pinner nr. 2 og oppskriftene på nettsiden. Her er resultatene:

Kåpe og hatt, modell nr. 101 og A41, strikket i finull. Jeg gikk tom for grønt garn og fant ut at kragen måtte bli blå. Perlene skal forestille knapper. På insiden er det sydd i trykknapper som lukning. Veldig gøy å mixe og matche med tilbehør!

Dette settet, modell 133, er strikket i ullteppegarn. Jeg gikk tom for grått garn så fellinga måtte bli i rosa. En smart detalj som gjør at toppen passer ekstra fint til skjørtet.

Genseren, modell 2, ble strikket i finullgarn. Den ble litt stor og uformelig, men jeg tenker at til en bukse blir den bra. Skjørtet, modell 139, er strikket i babyull.

Jakken, modell 508, er strikket i finull og den ble også litt i største laget. Kjolen, modell 385, er strikket i rillestrikk med rullekant oppe og nede. Kjolen er i babyull.

Trivelig kjole og hatt i babyull. Kjolen har rader med perlestrikk på tvers. Jeg måtte bare prøve meg på den hatten som er modell A29!

Dette ble et litt mer casual sett. Buksa og topp er modell 256 og veska er modell A1. Buksa og veska, strikket i finulla og toppen er strikket i ulteppegarn. Jeg ble egentlig veldig fornøyd med toppen! Den satt pent på.

Denne hettejakken, modell 561, var litt kronglete å få til, men jeg ble superfornøyd med resultatet! Jakken er strikket i ullteppegarn og kjolen, modell 75, er i enkel rillestrikk og glattstrikk. Kjolen er strikket i babyull.

Så til sist, følte jeg måtte lage en skikkelig penkjole. Kjolen er modell 130 og vesken er A31. Ble veldig godt fornøyd med denne kjolen, og den sitter godt på til å være stroppeløs. Her er ulteppegarn brukt og noen små glassperler til å pynte opp.

 

Det er noe ekstra gøy med det å lage dukkeklær. Det er deilig å slippe å ta hensyn til om ting klør, er ubehagelig å ha på eller andre begrensninger. Det er fantastisk å kunne trylle frem antrekk ut fra restegarn og små stofflapper. Mottaker ble veldig begeistret, og da blir jo det hele ekstra gøy!

Strikkepiken er blitt medlem av strikkeblogger.no

Strikkeblogger.no er et samlingspuntk for strikkeblogging. Det fungerer slik at de siste blogginnleggene blir hentet og vist frem her med link tilbake til den aktuelle bloggen. Oppdateringer skjer daglig. Her finnes det mange fine strikkeblogger, samlet på en plass. Dette er et supert utgangspunkt for å finne inspirasjon, kreativitet, oppskrifter og fine bilder. 
Jeg har også trykt “liker” på strikkeblogger.no sin gruppe på facebook. Veldig greit så blir jeg kontinuerlig oppdatert på nye innlegg. Nye impulser tas alltid i mot med takk!

Syboka av Mari Melilot

På fredag utvida jeg boksamlinga mi med denne fantastiske boka! Den inneholder oppskrifter på tidløse basisplagg som overdeler, kjoler, bukser og skjørt. Klærne kan lages i flere varianter med ulike detaljer og stoffkvaliteter. Du endrere på mønstrene slik som du vil, både for at det skal passe din kropp og stil. Boka har morsomme og søte bilder av klær som er fult mulig å lage mønster til, for så å sy. Alt står forklart ned i minste detalj. 

Her er en liten oversikt over problemer som er mulige å støte på når det kommet til bukser. Og her er det godt forklart hva som er løsningen på det aktuelle problemet. Det står også nyttige tips om knappehull og glidelåser.

Legg merke til tilbehøret her, knappeørepynt og sakse-smykke. Jeg måtte bare ta det med!

Jeg får rett og slett lyst til å sy meg en helt ny garderobe. Her står alt du trenger å hvite, så nå er det vel bare å sette i gang? 😀

Strikkepinne-oppbevaring

Etter hvert som jeg har fått en god del strikkepinner og annet utstyr som er godt å ha, har det vært en nødvendighet å få til en god oppbevaringsløsning. Her er strikkepinne-mappa mi til strømpepinner, flettepinner, heklekroker, pinnemålere og store sikkerhetsnåler. Mappen har jeg tegnet og sydd selv for lenge siden. Den er nøytral og svart på utsiden og fargesprakende innvendig. Mappen rulles sammen og knytes med båndene.

Denne rundpinne-mappa fant jeg hos stoff og stil. Den er veldig grei! Jeg har lagt alle rundpinnene med samme pinne-mål i et rom og notert ned størrelsen. Da er det genialt enkelt å finne pinnene jeg skal ha, kjapt. Den turkise boksen er med skrulokk, slik at små saker ikke kan snike seg unna. Der har jeg alt av utstyr som ikke får plass i de to mappene mine. Så der ligger målebånd, endestykker, sikkerhetsnåler, maske-merkere og omgangstellere.

Endelig har jeg kommet frem til et system som jeg er fornøyd med!

Bukse-lapping

Jeg er av den oppfatning av at ting skal slites ut før dem byttes ut. Som stolt eier av en symaskin (en Bernina for å være pinlig korrekt), anser jeg det som min ansvar å reparere klær som trengs litt oppgradering. I dette tilfellet dreier det seg om en bukse som har hull i rompa. Altså en grei sak å reparere og ikke blir det så synlig etter endt reparasjon.

Først legger jeg på en lapp i tilsvarende farge, på insiden av buksa. 

Så nåler jeg lappen fast. Så tråkler jeg lappen fast med en rød tråd, slik at jeg ser hvor jeg skal sy.

Så syr jeg frem og tilbake innenfor den røde firkanten.

Over ekstra slitte områder syr jeg frem og tlbake motsatt vei også.

Tråkletråden tar jeg så ut og klipper bort enventuelle løse kanter på lappen. Da ser buksa slik ut på innsiden.

Slik ser buksa ut på utsiden.

Sånn så kan buksa faktisk brukes en stund til! 

Stoff og stil

   

Det er lenge siden jeg har vært på en skikkelig stoffbutikk, som har noe mer en quiltestoff og garndinstoffer. Sånn halvveis spontant bestemte jeg og samboeren minn for å kjøre sørover til Trondheim, der nærmeste stoff og stil butikk ligger. (Han på sin side skulle innom tre45, men det er en helt annen historie.) Jeg fikk litt sjokk da jeg kom frem, for jeg hadde ikke drømt om at det skulle være så svært. Vanligvis ligger tøybutikker i små slitte bygninger i bortgjemte gater. Hadde heldigvis tenkt ut litt på forhånd hva jeg skulle ha, ellers hadde jeg nok gått meg bort i alle reolene med stoffuller. 


Jeg endte opp med flere meter stoff av lin og viskose i rødt, grått og svart, samt noe dongeristoff.  Dette skal etter hvert bli til bukser. Fant også en del stash som jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke til enda, men sånt er alltid kjekt å ha på lur!

Måtte le litt da jeg så alle glidelåsene. Dette var jo en genial måte å utnytte plassen max og samtidig gjøre noe spesielt ut av noe så lite spennende som glidelåser.

Ikke bare har stoff og stil alt en måtte trenge av sy-saker, men inspirasjon og forslag til hobbyrom har dem også. Er det virkelig noe jeg drømmer om så er det å få mitt eget hobby-rom, med hyller, stash, knapper, garn, stoff, strykebrett, klippebord og byste. Har egentlig ingen ide om hvordan et slik rom skal se ut, men nå er jeg travelt opptatt med å drømme og lete etter inspirasjon! 

Knappegalskap og litt sånt

Jeg blir inspirert av mye rart egentlig. Men når jeg skal lage noe, begynner nesten altid hele prossessen med at jeg henger meg opp en liten detalj, en farge, en teknikk eller et spesielt bruksområde. Herfra tar hele prosjektet form. Noe som jeg ofte blir inspirert av er knapper.

Jeg kan ikke helt forklare hva det er som er så kult med knapper, men jeg tror at det er i hovedsak de rundte formene som appelerer til meg. I senere tid har jeg helt klart latt meg imponere over det enorme utvalget av knapper! Det jeg også liker så godt er at knappen er en liten ting som kan formidle så utrolig mye. Jeg liker både folk og ting som er korte og presise i utrykksmåten sin. Er det hele både praktisk og kreativt på en gang, ja da er jeg solgt!

         
Disse knappene kommer fra http://www.etsy.com/shop/RetroNaNa Måtte le litt da jeg fant knapper, trukket i knappestoff. Her er knapper med målebånd, knapper med tekst, noteknapper for musikkentusiasten og katter med trivelig kropsspråk. Noe for en hver smak! 

  
Disse knappene kommer fra http://www.etsy.com/shop/buttonsbyrobin En oppblåst katt, ei feit ku eller knapper med “knit happens” på, alle får får meg alle til å trekke litt på smilebåndet!

  

Disse knappene kommer fra http://www.etsy.com/shop/SewingRabbit Som katteeier må jeg legge til at katte-knappene er en soleklar favoritt!

Ut fra hva jeg viser her, har det gått opp for meg at det kommer til å bli lenge til jeg blir skikkelig voksen. Men så igjen, må jeg trekke litt på skuldrene, for det er vel egentlig ikke så ille. Knapper finnes i alle fasonger og varianter, de er enkle å håndtere og en trenger ikke store sykunskapene for å sy i kanpper. Knapper er genialt og gøy!