Lite bursdagskort til 1-åring

Bursdagsgaven til en liten pjokk er levert. Inni den var det både den heklede katten Sylvester og Tiny Toes-sokker å finne. Men det er kjekt med et lite kort på utsiden også!

Jeg har brukt stempelputer fra Simons Says Stamp, i fargene blue violethydrangea, audrey blue og fog.

Teksten og stjerneborden på merkelappen er fra Norsk Stempelblad. Hjertene og hattestempelet er fra Simons Says Stamp Favorite Puperoni. År-stempelet er fra Nille. Tallene er laget med Tim Holtz layering stencil numeric. Hjørnene er rundet av med we r memorykeepers corner chomper 1/2″.

Gavepapiret er fra Søstrene Grene og passet veldig bra til nettopp denne gaven. Veldig fint når komponentene passer så fint sammen!

Heklede katten Sylvester

I tillegg til Tiny Toes-sokkene heklet jeg en katt til pjokken som nettopp fylte ett år. 

Katten er heklet med krok nr. 3,5. Jeg har brukt rester av bomullsgarnet Mandarin Naturell i fargene mørk grå nr. 5870, hvit nr. 1001, rød nr. 4219, blå nr. 5844 og marineblå nr. 6073.  

Oppskriften er fra DROPS og er å finne HER. Katten hekles i stor grad av fastmasker og er derfor enkel å hekle. Jeg har lagt til noen personlige endringer utover oppskrifta.
 

Øynene ble til etter denne videoen på youtube.

dptDohXBac8

Og sløyfa ble til på samme måte. 

Et lite tips for å få tak i billig fiberfyll til hjemmelagde dukker og dyr, er å kjøpe den rimeligste pute som er å oppdrive på Jysk. Dette er mer økonomisk enn å kjøpe vatt som er beregnet for formålet. 

Jeg ble bare sånn passe fornøyd med resultatet, og syns resultatet ble i overkant hjemmesnekkret, men hos 1-åringen fant den heldigvis i smak!

Tromsø-tur!

Tromsø-turer har vært en gjenganger, men så er det også en veldig fin by med masse spennende å by på! Jeg har tidligere skrevet en oversikt over tekstile butikker jeg liker å stikke innom når jeg er i byen. Den kan du lese HER.

Vi var ikke spesielt heldige med været, men regnbuen viste seg frem, og i kunne beskue den fra hotellviduet vårt i 6. etasje. 

Jeg fant denne strikkeboka – Strikking for vidrekommende av Debbie Bliss. Det finnes også en Strikking for nybegynnere, av samme forfatter, som er første boka i denne todelte serien. Bok nr. 1 tar for seg grunnleggende teknikker, mens bok nr. 2 legger vekt på teknikker for å strikke mer kompliserte mønstre, samt montere og dekorere plagg. Debbie Bliss har vært strikkedesigner i over 40 år og har sitt egent garnmerke, altså en erfaren dame som sitter inne med en pen porsjon kunnskap. 

Jeg syns alltid det er utfordrende å finne strikkebøker som rettferdiggjør plassen den tar i bokhylla, men denne måtte bli med hjem. Jeg er veldig begeistret for teknikkbøker, for gullkorn fra disse kan strengt tatt benyttes til oppgradering av (nesten) hvilken som helst oppskrift. Altså oppskriftsbøker er vel og bra, men bidrar til lite læring av nye teknikker, men til gjengjeld inspirasjon og nettopp oppskrifter. Min erfaring er at en kombinasjon av begge typer bøker må til, for å få mest mulig ut av hobbyen. Men det som jeg også har erfart er at det er viktig å kjøpe bøkene når jeg finner dem, for det er ikke alt jeg liker som ligger på bestselgertoppen og dermed kan det bli vanskelig å finne igjen.

Titt gjerne innom bloggposten om mine favoritt-strikkebøker. Jeg ser ikke bort fra at denne boka burde ha vært med i nettopp den bloggposten…

Innom Husfliden fant jeg denne rammen som har indre mål på 10×10 cm. Denne er veldig nyttig når strikkefastheten skal måles for her måles både masker pr. 10 cm i bredden, og pinner/omganger pr. 10 cm i høyden. Merket er finsk og heter Succaplokki. De lager morsomt og praktisk strikketilbehør av resirkulert plast. Husfliden i Tromsø fører dette merket, men om dette gjelder for resten av Norges Husflidsbutikker er jeg usikker på. Men varene til Succaplokki selges også via deres Etsy-butikk.

Og ja, jeg vet jeg maser mye om strikkefasthet. Hvorfor og når dette er ekstra viktig kan du lese om HER.

Innom Nye Artic Metervare fant jeg bomullsjersey i den helt rette blåfargen. For den som ikke vet det, er kongeblå min helt klare yndlingsfarge. Denne biten har jeg jeg planer om å lage meg en blå hverdagskole av og noen t-skjorter. Jeg har flere mønster jeg ønsker å teste ut, som jeg kjøpte da vi var i Trondheim i vår. Så vi får se hva det blir til!

Kjolen som skimtes inni cardigan min har jeg selv sydd og den kan du titte nærmere på HER.

Så tok vi turen innom pizzarestaurant Casa Inferno. De serverer fantastisk god italiensk pizza fra rett steinovn, i rause porsjonspizzaer. 

Vi har tidligere vært her, og favoritten min er med skinke, sjampinjong, oliven og artisjokk!

Tiny Toes – små barnesokker fra Garnstudio

Venninnen min sin sønn fylte nettopp 1 år. Tenkt det første bursdag og 1 år i verden! Sokker er alltid kjekt å ha så det ble en naturlig del av bursdagsgaven.

Oppskriften er fra Garnstudio og heter Tiny Toes. Dette er en oppskrift jeg har strikket mange ganger før, dette fordi passformen er god. Pinnene jeg har brukt er nr. 2, 5.

Sokkene er strikket i Fabel i fargene beige nr. 101 og brun nr. 300. Dette er faktisk restegarn etter Silver Star-sokkene jeg strikket for lenge siden. 

Fabel er et helt supert sokkegarn, titt gjerne innom mine tanker om Hvordan velge riktig garn til riktig bruk?

Sokkene er lagt opp med samme oppleggsmetode som jeg bruker i mine slitesterke herre/damesokker. Jeg strikker alltid første omgang etter jeg har plukket opp maskene, vridd rett, av den enkle grunn av at dette blir penest. Dette gjør jeg også i sistnevnte oppskrift. 

Sokkene er felt med fellinger som heller til høyre og eller venstre. Trådene er festet på ribb SLIK og på glattstrikk SLIK.

Store deler av sommeren har blitt brukt i hagen og mye av fysisk og kreativ kapasitet har forsvunnet ut der. Jeg er jo tross alt veldig glad i planter og blomster, så jeg syns jo også dette er et felt jeg burde å sette meg inn i. 

Egentlig er det jo veldig luksusproblem for det er langt fra bare strikking og håndarbeid jeg finner spennende og inspirerende. Men jeg registrer jo at det ikke finnes på langt nok krefter eller timer i døgnet til å få gjort alt jeg har planer om.

Så jeg sier som jeg vanligvis gjør – Litt er alltid bedre enn ingenting!