Jeg har fått mye fint til jul!

Det har vært jul igjen og jeg har kost meg som bare det. Mye fint har jeg også fått!

Knappe-teppe er fra Ikea. Det bærer navnet Tåsrup Teppe og er å finne her. For en knappe-entusiast som er glad i farger er jo dette et av høydepunktene blant julegavene!

Jeg ble svært glad for den store kurven jeg også fikk. Egentlig er jeg ikke så veldig begeistret for tradisjonelle kurver, men denne så nesten ut som den var strikka. Lett var den også. Håper denne er passe størrelse til å ha alle mine strikkeprosjekter i…

Boka Ren Ull er skrevet av Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiasson. 1. november 2013 var forfatterne innom Nasjonal Strikkekveld på NRK. Ingun og Tone har samarbeidet i flere forskningsprosjekter med tema bærekraftig mote.

I Ren Ull følger vi veien fra sau til produkter. Her er historien om kvalitet, norsk industri, nostalgi og tradisjoner og moderne design. Her avlives også myter – for moderne ul verken klør eller krymper. Utgangspunktet er norske sauer, men i en globalisert verden har ullen tatt noen omveier som de færreste vet eller tenker over. Så la deg overraske og forføre inn i en verden som slett ikke bare angår kvinner. Boka er å finne her

Jeg fikk en kjempefin sokke-strikke-bok, Sock Knitting Master Class av Ann Budd. Boka har geniale måter å integrere teknikker som flettemønstre, vridde masker, hullmønster, mønsterstrikk med flere farger, skyggestrikk og mye mer.

I boka forklares det hvordan oppfinnsomme metoder brukes til å begynne sokker med, forme flere typer hæler og tær, samt flere typer såler. Det følger også med en DVD på 90 minutter som går gjennom de grunnleggende og alternative måtene og strikke sokker på. Boka inneholder også flere oppskrifter på sokker, som jeg ser frem til å gå løs på! Den er å finne som e-bok her. (Det virker imidlertid som at papirutgaven er utsolgt) 

Jeg fikk faktisk enda en bok, Finishing School av Deborah Newton. Her ligger forholdene godt til rette for å utvikle meg som strikke-monterings-nerd. Jeg skriver ikke så mye om den for denne videoen beskriver boka godt. Boka er å finne her.

 

Sengesettet med strikkemønster er det Princess som står for. Det er å finne her. Dette sjarmerende sengesettet fant jeg gjennom strikkesida på Facebook, og jeg var ikke sen om å legge til på ønskelista.

Så nå har jeg mye fint å se på, nyttig å lese og noe å henge fingrene i. Da gjenstår det bare å ønske det nye året velkommen. Godt nytt år!

Velfylte julestrømper til de store

I år har jeg sydd julestrømper til meg og samboeren min. Selv om min bedre halvdel ville ha en trafisjonell variant, har jeg tatt meg visse kreative friheter og putta på elementer som jeg liker. Mønsteret til selve strømpen fant jeg her og fremgangsmåten vises her.

Navnene på strømpene har jeg brodert på for hånd. I et tidligere blogginnlegg skriver jeg om fremgangsmåten. Det er å finne her.

Jeg har heldigvis fått bekrefta mine mistanker om at jeg har vært snill pike i år, for strømpen var sprekkferdig av spennende innhold. Fortsatt god jul alle sammen!

Julemerkelapper

Min store kort-helt, Kristina Werner har laget festlige merkelapper for å henge på glass med godt innhold. Selv om jeg ikke skal gi bort noen glass, men en haug med gaver til jul, har jeg latt meg inspirere.

 

Washi tape er smarte greier. Dette er en tynn papirtape som kommer nærmest uendelige varianter, farger og mønstre. En kjapp og enkel måte å dekorere ting med.

I stedet for å printe ut “god jul” har jeg brukt stempler (fra Panduro) til å stemple teksten. 

Maskeborden kommer fra stempelsettet Background Builders: knit fra Wplus9 og det er å finne her.

Nå blir riktignok disse vist frem litt i ettertid, alle gavene mine var ferdig innpakket og merket 16. desember. Godt å være ute i litt god tid!

Årets julekort

Det er egentlig veldig koselig å lage julekort. Ikke har jeg så mange å sende julepost til, men noen er det og dem liker jeg å gjøre litt ekstra stas på.

Kortene måler 15 x 15 cm. Altså god plass til å skrive på.

I fjor til jul fikk jeg en fin papirblokk med juletema, i 6 x 6 “. Kjempekjekt til kort!

Jeg var litt usikker på om jeg fikk til å bruke pastellfargene i blokka, siden det ikke er helt meg. Dette skulle vise seg å gå kjempefint og nye erfaringer med fargepallet er notert, med positivt fortegn.

Blokka inneholdt også “gamle” bilder, ikke helt meg det heller. Men jeg liker en utfordring og jeg liker resultatet!

Årets julekort er klare til å sendes ut. Jeg håper dem rekker frem i tide. Postens garantifrist for pakker og brev når frem i tide, gikk tross alt ut i dag. Jeg krysser fingre og håper på det beste!


 #julekort #julekos #hjemmelaget

Mariusgrytekluter med usynlig begynnelse og slutt

I disse adventstider er det mye hemmelig som produseres, og ikke alt kan publiseres. Bestemor er ikke å finne på internett, så julegaven hennes kan jeg vise frem.

Jeg har strikket Mariusgrytekluter i Mandarin Naturell, et garn i 100% boull, og jeg har brukt pinner med nummer 3. Jeg har lagt opp 108 m, og resultatet måler ca 20x 20 cm.

Jeg startet nederst på gryteklutene med denne oppleggsmetoden. Den strikkes fra begge sider, som blir bunnen, også strikker jeg rundt og rund.

Den røde kanten er ikke felt av, men sydd/masket sammen med maskesting. Hempa er heklet med luftmasker og fastmasker, av resten av “sytråden”, også er enden festet inni hempa.

Slik blir grytekluter uten begynnelse og slutt til. Dette kan til og med få en erfaren strikker til å klø seg i hodet og fundere på hvordan dette henger sammen!


 

Lik gjerne Strikkepikenes facebookside. En enkel måte å få med seg alle mine innlegg på.

Hvordan brodere monogram eller navn på ting?

Enkelte ting er veldig greit at dem er merket med navn. Det finnes mange enkle og praktiske løsninger som er fine til sitt bruk. For tiden holder jeg på å sy julestrømper og jeg har bestemt meg for å merke disse, slik at nissen ikke pakker feil gave i feil strømpe. Det hadde jo vært nesten litt krise

Nå har jeg ingen symaskin som syr slike flotte og overdådige broderier, men jeg har nok en gang bestemt meg for å gjøre ting på gamlemåten. Siden dette strengt tatt ikke kan kalles monogram, for jeg skal brodere to hele navn, men teknikken er den samme. 

Først fant jeg meg et korstingsalftabet jeg likte (det er å finne her) og satte dette sammen til hele navn. Så har jeg brukt små rester av broderistoffet Aida, med ganske små ruter. Det er ingen hemlighet at jeg har en forkjærlighet for det som er smått og pirkete!

Bitene med Aida er troklet med svart sytråd og midten er marker. Jeg liker å bruke kontrastfarge, for da har jeg en ramme å jobbe innenfor, trådene skal jo plukkes ut når resultatet er ferdig uansett, så det har jo ingenting å si hvilken farge jeg bruker.

Så er det bare å sette i gang å brodere, gjennom Aidastoffet og gjennom bommulstøyet. Jeg liker å brodere meg ut fra midten og ut til sidene, det er enklere å telle slik. Det er veldig koselig å brodere når Inga har lagt seg i fanget mitt og maler gjevnt og trutt i en av de fineste durene som finnes!

Trekk ut trokletråden og klipp vekk overflødig broderistoff.

Så har jeg begynt å plukke bort trådene fra broderistoffet som er rundt navnet.

Neste steg er å fjerne de korteste trådene fra Aidaen, i dette tilfellet de vertikale (eller på godt norsk de loddrette trådene).

Så er det en enkel sak å dra ut de horisontale (vannrette) trådene.

Det ene navnet er ferdig, så nå er det bare å gjøre det samme med navn nr. 2.

Sånn ser det ferdige resultatet ut, riktig nok før damping.

Slik ser baksiden ut. Når det kommer til brodering av bokstaver har jeg funnet ut at det er en god ide og feste tråden for hver bokstav. Det vil synes gjennom stoffet at tråden er tatt med fra første bokstaven til den neste. Dessuten er det jo litt kjekt at baksiden ser litt ryddig ut også.

Slik overføres korstingsbroderier magisk til tynne bomullsstoff!


 

Minner om Strikkepikens Facebookside. Trykk liker og bli enkelt oppdatert for hvert nye blogginnlegg!

 #broderi #monogram #julestrømpe #hjemmelaget


Tova ulltøfler med blomsterpynt – klare til bruk

Tidligere skrev jeg om at jeg hadde strikket sokker som skulle en tur i vaskemaskinen, for å toves. Nå har paret hatt segg flere turer i maskina og resultatet er klart til å vises frem.

Oppskriften på sokkene er å finne her. Jeg har brukt pinner nr. 6, 3 nøster med grått Safir-garn fra Sparkjøp, garnrester i flere farger til blomsten og 2 gamle knapper til pynt. Delene ble tovet hver for seg og sydd sammen etterpå. 

For å gjøre tøflene mer slitesterke har jeg sydd på skinnlapper på slitepunktene. Disse lappene var veldig greie og kan brukes på mange ulike størrelser. Skinnsålene er å få kjøpt her.

Gode og varerme tøfler klare til bruk!