Årets julegaver

Jeg har fått masse fint hobby-stash til jul!

 

Gavekort på den lokale garnbutikken er et kjærkommet tilskudd!

Sakse-etui til å ha tøysaksene mine i, med katt på så klart!

Passende knapper.

 

Smykke av en sau fra Tana gull og sølv.

Smykke med saks på fra den norske designeren Bjørg.

Nøstemasking fra Järbo Garn, som jeg ikke helt visste at jeg ønsket meg, men som er veldig praktisk faktisk! Nøstet ligger ro på bordet og “hopper” ingen steder mens jeg strikker. Regner meg jeg kan nøste opp ca 100 gram garn pr. nøste. 

Gavekort på nettkurs om strikk og søm fra craftsy.com

– Feminine fit, bustshaping techniques

– Custom cabled designs

– Sweater surgery

– Sizing knitwear patterns

– How to say it, pattern writing for knitters

– Sew better, sew faster

– Sew the perfeckt fit

Mønster på kjole, vedlegg til det siste nettkurset.

Kofteboka – den store koftejakten,  av Lene Holme Samsøe og Liv Sandvik Jakobsen. Masse masse masse fint inni boka. Om jeg ikke har lyst til å strikke alle koftene, er det flere jeg godt kunne tenke meg. Jeg blir nok å skrive mer om denne boka!

Jeg er meget fornøyd!


 

Lik gjerne facebooksiden min!

Sertifisert til salg av håndstrikkede plagg med Mariusmønster!

24. november 2014 ble jeg sertifisert til å selge håndstrikkede plagg med Mariusmønster og andre design fra Unn Søiland Dale. 

 

I sertifiseringsdokumentet står følgende:

“Det er med glede at vi nå bruker rettighetene til Unn Søilands strikkedesign,- til å kunne støtte det ekte norske strikkehåndverket. Mange har håndstrikk som hobby,- og en hyggelig biinntekt. Som rettighetshaver, har vi innført et lite merke til bruk for de som strikker håndstrikker Mariusmønsteret for salg. Håndstrikkere kan få tillatelse til å bruke merket for vederlagsfritt salg av sitt eget håndstrikk med dette mønsteret, etter å ha innhentet tillatelse. Merket skal brukes som en garanti for at det er ekte håndstrikket i Norge, – ikke strikket på strikkemaskiner, – og ikke satt ut til produksjon i lavkostland. – Et hvilket som helst land utenfor Norge, er å regne for lavkostland i denne sammenheng.” 

 

Hvordan gå fram for å få en slik sertifisering? Send en mail til [email protected] og be om å bli sertifisert til å selge hånstrikkede plagg med Mariusmønster på. Sertifiseringen koster ingenting. 


 

Strikkepiken har egen facebookside, lik den og få med deg alle nye blogginnlegg!

The out and about dress

Det er ingen hemmelighet at jeg har helt kjoledilla. Nå prøver jeg ut et nytt mønster, også i jersey-stoff, the out and about dress fra SewCaroline. Mønsteret kjøpte jeg i PDF-form, som fås tilsendt på mail og skrives ut på ens egen PC.

Selv om hele mønsteret + forklaring kommer på 42 A4-ark, og er nummerert slik at de er relativt enkelt å sette sammen med tape. Dette var en ny erfaring for meg, men en positiv en. Kjekt å spare frakt å få mønsteret rett inn i stua, via PCen og printer. 

 

Kjolen har en egen tavle på pinterest. Der ligger det mange ulike varianter, som ulike flinke mennesker har sydd. Masse inspirasjon å finne! 

Kjolen var helt grei å sy, selv om jeg plagdes en del. Inne på gruppen Vi sygale inne på facebook er det flere som har sydd kjolen. Der gikk det igjen at kjolen var stor på størrelsen, så jeg klipte optimistisk nok en størrelse mindre en hva jeg burde ha i forhold målene. Dette skulle vise seg å holde hardt. Jeg måtte sy så langt ut i sømrommet som mulig og fortsatt føles overdelen litt trang. Så overdelen blir en størrelse større neste gang. 

Skjørtet måtte jeg sy på to ganger. Jeg har en høyt plassert midje og dette er helt vanlig at jeg må endre på plasseringen. Skjørtet måtte heises opp 2 cm. Men å ta hele prosessen med rynketråder, strechsøm og sprettekniv en ekstra gang, skulle jeg gjerne vært foruten… Så håper kjolen blir passe neste gang og at jeg kan markere på mønsteret hvor midja er, slik at det blir enkelt å sy flere slike kjoler.

Modellen har egentlig lommer i skjørtet, men de hoppet jeg galant over. Av den enkle grunn at jeg føler ikke trenger noe unyttig som bygger ut hoftepartiet mitt i bredden. Alle sømmene er sydd med strech-søm og alle opplegg og stikkninger er sydd med tvillingnål. 

Ellers ble jeg egentlig fornøyd. Jeg liker egentlig litt rynker, en fin og feminin touch!


 

#OutandAboutDress

 Lik facebooksiden min!

Vintage-jakka vokser

Julen nærmer seg med stormskritt, og dagene går med til juleforberedelser. Noe som er blitt en førjulstradisjon her i heimen, er håndballkampene før jul. Så da sier det seg selv at det ikke er rom for det mest kompliserte strikketøyet, så vintage-jakka vokser!

Kjolen har jeg selv sydd og skrevet om her.

Jeg måtte prøve meg litt frem for å finne riktig rutestørrelse, slik at både jeg og mannen blir fornøyd. Mønsteret strikkes i en farge. De hvite prikkene i mønsterdiagrammet illustrerer vrange masker. Mønsteret kan strikkes både frem og tilbake eller rundt. 

Frem og tilbake:

1. pinne: Rett

2. pinne: Rett 

3. 5. og 7. pinne:*5 vrang, 1 rett* gjenta ut pinnen

4. 6. og 8. pinne:gjenta pinne 2

 Rundt

1. pinne: vrang

2. 4. 6. og 8. pinne:Rett 

3. 5. og 7. pinne:*5 rett, 1 vrang* gjenta ut pinnen

 

Så langt har jeg vært riktig uheldig med 2 nøster av garnet. Det har vært spunnet veldig ujevnt, slik at det har vært veldig tynt noen steder og normalt andre steder. Dette har ført til at jeg har måtte kutte garnet utallige ganger og spyttspleise det igjen for å unngå å få svake punkter i strikkingen. Kjedelig ekstraarbeid…! Men jeg har faktisk strikket en del med finull garn fra Rauma, og ikke opplevd dette før. Jeg satser på at jeg har vært esepskjonelt uheldig og plukket med meg et par dårlige epler i kurven.

Så nå strikker jeg på autopilot og heier på de norske håndballjentene!

Vintage-jakke til mannen neste!

For to år siden fikk samboeren min Marius-inspirert jakke med noter på til jul. Den står fortsatt helt øverst i kurs og er velbrukt og like fin. Den er kjempefin å bruke til ytterplagg, men i varmeste laget å ha inne. Derfor har mannen ønsket seg en tynnere ulljakke, som kan brukes over en enkel t-skjorte eller en litt finere skjorte. 

Jeg tenkte å bruke en oppskrift fra garnstudio som utgangspunkt. Jakken er strikket i glattstrikk, nokså rett i modellen, med isydde ermer og med v-hals. Jakken strikkes frem og tilbake. Jeg har planer om å sy skinnlapper på slitepunktet til albuene, og bruke plastknapper som ser ut som gameldagse skinnknapper. 

Selv om jeg har planer om å bruke finull fra Rauma og pinner nr. 3, så er ikke det så langt unna Delight fra Drops og pinner nr. 3,5. Fargen jeg har valgt er en nydelig petrol med fargenummer 451.

Bildet over er den store kilden til inspirasjonen. Teksturen ser veldig spennende og enkel ut. Det blir helt klart en stor porsjon improvisering, testing, måling og prøving. Den originale oppskriften er fra 1920-30 tallet og finnes på engelsk her.

Etter at jeg leste boka Ren Ull i sommer har jeg fått et mye mer patriotisk syn på den norske ulla. Finull-garn fra Rauma er 100 % norsk ull, som er vasket i Storbritannia, spunnet og farget i Norge. Finull og Peer Gynt fra Sandnesgarn er to norske klassikere som har holdt stand i flere årtier. Sånt står det respekt av og jeg slår et slag for norsk ull!