Mostly Mittens

Jeg er til stadighet på jakt etter nye spennende ting å strikke. I forfjor fikk en spennende strikkebok til jul fra kjæresten min, Mostly Mittens av Charlene Schurch, heter den.  Dette er en bok om russike strikkemønstre, og den inneholder, som teksten tilsier, for det meste votter. Boka er riktignok på engelsk, men det er gode bilder og lett forståelige diagrammer å strikke etter. 

 

Jeg har brukt baby-ull og pinner nr. 2,5 i vottene jeg har strikket. Anbefalt garn er Rauma finull og pinner 2,25 mm. Tok det jeg hadde jeg, men endte opp med litt store votter til mine små hender. Så jeg har like godt tegnet av mønsteret og forminsket det litt. Kruset er strikket med svarte rettmasker og vrangmaskene er vranierende farger, med raporter på 3 omganger. Tommelen er strikket på siden, slik at vottene er like på innsiden og utsiden. Og når det er slik trengs det ikke å strikke en høyre- og en venstrevott, men to identiske votter. Ingen forvirring med andre ord! Er veldig glad i denne boka og har strikket flere par votter. Her er et eksempel på et av mønstrene. 

 
Her er et par i grått, lilla og svart og et par i blått og svart. De blå vottene passer supert til det nydelige kashmir-sjerfet, som jeg har fått av en god venninne!

Evige kaktuser, for dem uten grønne fingre…

Enkelte ting en dumper over på nettet må en simpelten bare lage. Et godt eksempel på det er disse kakusene fra http://planetjune.com/

Oppskrifta er på engelsk, men har svært gode bildeforklaring for både høyrehendte og venstrehente hekleentusiaster. Oppskriftene er rimelig enkle også! Jeg har såklart improvisert og forandret litt på oppskriften for å få litt variasjon i sammenplantningen her.

Sammen med oppskriftene på kaktuser fulgte det også meg oppskrift på potte og sette plantene i. Jeg kom frem til at å sette de små heklete vidundrene i en ekte blomsterpotte ville se mye mer naturtro ut, for ikke snakke om det praktiske aspektet med at kaktusene ville stå bedre. 

Etter å ha hekla dekorasjonen over, fant jeg ut at jeg trengte meg et par nye nåleputer, og hva er vel da bedre en kaktuser uten pigger? Jeg henta inspirasjon fra oppskriten til planetjune og jeg har sett på flotte bilder fra Odds&Ends Handmade. (se bildet under)

  

 Slik ble nåleputene mine. Kaktusen med den hvite blomsten på er bøsta litt med katte-børsten for å få et mer loddent uttrykk. 

 Så skal jeg forklare hvordan jeg fikk dem til å så i potta. Først skar jeg til en skumgummikube som passa inni krukka jeg hadde valgt. Så hekla jeg et brunt kvadrat som skulle forestille jord. Deretter fortsatte med å hekle en kant rundt kvadratet som jeg skulle trekke nedover skumgummi kuben. Kanten måtte være litt trang og skrå innover for at det hele skulle holde. Før jeg tredde den brune jeg hadde hekla på skumgummien, sydde jeg på selve kaktusen til “jorda”. Så tredde jeg hele vidunderet nedover skumgummi kuben, for så å plassere kaktusen i potta. 

Dette er planter som kan stå i en mørk krok, uten å ta skade av det, og likevel spre godt humør! Eneste nedturen er at dem må tørkes/blåses støv av innimellom, vann trenger dem i hvert fall ikke!

Alpakka jakke :)

Ut på senvinteren i år var jeg på jakt etter et enkelt og greit prosjekt som fint kunne kombineres med tv-titting. Frossen som jeg er, bestemte jeg meg for å strikke en jakke til meg selv. Min desiderte yndlingskvalitet på garn er alpakke. Fant en helt grei oppskrift på garnstudio sine sider, med et annet garn, men med samme strikkefasthet som alpakka. Oppskrifta finner du her: www.garnstudio.com

Garnet ble kjøpt i en fin blåfarge og strikkingen gikk fort og greit. Måtte endre litt på oppskrifta, siden jeg synes det er noe tull at armer skal strikkes flate for så å syes sammen i sidene. Jeg strikka dem rett og slett rundt, slik at jeg kunne snike meg unna monteringa. Hoppa også over sidesømmene og strikka selve jakka i et strykke. Finere og enklere!

Syntes jakka ble litt vell kjedelig og fant ut at jeg måtte gjøre noe for å sprite den mer opp. Og som kjent har jeg en stor forkjærlighet for knapper, så det måtte jo bli der løsninga lå. Tok med meg et stoff jeg hadde fra før av, til den lokale garnbutikken, som også trekker knapper. 

Her ble resultatet. Eneste jeg angrer på var at jeg ikke strikka knapphullene større, slik at jeg kunne ha større knapper. Slik ble det ikke denne gangen. Jakka er på kort tid blitt yndlingsjakka mi, og sånn sett er det litt kjedelig at vi går sommeren i møte. Godt å hvite at den henger i skapet til kulden setter inn igjen!

Har planer om en jakke til etter samme oppskrift. Denne har jeg planer om skal bli rosa og stripete, med muligens noen feminine knapper på! 

Hullmønster, noe for meg?

Jeg har titta litt rund på nettet og sett masse fine sjal med de vanskeligste strikkemønster på. Selvfølgelig har jeg latt meg inspirere!

Riktig nok var jeg rimelig tvilende på om jeg kunne klare og gjennomføre noe sånt. Men har jeg bestemt meg for noe, så skal det mye til for at jeg endrer planene mine. Jeg bestemte meg for å gå løs på et relativt enkelt og gjentagende mønster, sånn i første omgang. Dessuten passet det glimrende at Drops hadde garnsalg nå i mai.

Fant en oppskrift på garnstudio, som passa til et litt tykkere garn en hva jeg hadde tenkt å bruke. Oppskrifta finner du her: oppskrift

Garnvalget endte opp på alpakka lace, som inneholder 70% babyalpakka og 30% mulberry silke. Fant ut at jeg fint kunne bytte ut garnet og beholde de samme pinnene, som i oppskrifta. Sjalet ble mye tynnere og luftigere en oppskrifta, noe som passet fint!

Jeg plagdes en god del under oppstarten, men da koden var knekt til mønsteret, gikk det faktisk ganske greit. Dette blir ingen tv-strikking, men jeg konstaterer at det er fint og gøy å prøve seg på noe nytt!

1000 knapper – knappearmbånd

Jeg digger knapper, ikke bare i klær, men andre steder der dem egentlig ikke hører hjemme. Her har jeg laget et armbånd av en rest 5 cm bred strikk og et lite utvalg av knappesamlingen min.

 

1. Tilpass lengden strikk etter hvor tynn/tykk armen din er. Legg til 2 cm til sømrom i hver ende, i tillegg til tilpasset lengde til armen din.

2. Sy på masse forskjellige knapper på midten. Ikke sy knapper over sømrommet. 

3. Legg sømrommet over hverandre og nål fast. Sy dette på symaskin, fram og tilbake med rettsøm og sikksakk over sårkantene. 

4. Dekk sømmen med knapper.

5. Du har et personlig armbånd som ingen har make til og som garantert får mye oppmerksomhet!