Strikke-duppeditter fra ebay

Jeg identifiserer meg ikke som noe utstyrs-fantast, men jeg har begynt å fundere på om jeg må endre litt på hva jeg tenkter om meg selv. Det er veldig kjekt å ha funksjonelt utstyr når jeg trenger det. Ebay og Etsy er mine beste venner, i så måte. Der finnes alt du kan tenke deg, enda mye mer. Det er lett og la seg friste, men jeg har forsøkt å holde meg til moderate mengder. Dette kom i posten i dag:

Her finnes 3 små maskeholdere fra Pony, som blir fine til tomler eller under armene på raglandfelling/rundfellinger.

2 sett endestykker fra Knitpro, som er helt geniale til mye. Alt fra å sette i enden på strømpepinner, sørge for at opplegget ikke glir av rundpinnene, holde maskene på rundpinnen når strikketøy fraktes eller når skuldersømmer på kofter skal syes. 

Jeg har prøvd meg gjennom mange typer maskemarkører og jeg har kommet frem til at disse som ser ut som sikkerhetsnåler er de beste. Maskemarkørerene håper jeg holder vesentlig høyere kvalitet på plasten enn de billige jeg tidligere kjøpte fra Hongkong. Dem knakk en etter en. Men disse kjennes mye mer solide ut, dessuten er jo Pony et velkjent merke i strikkeverden, og det må da være godt for noe. 

De grønne gummiklumpene i posen fra Clover, er endestykker til 5 pinner i 1. Litt plunder å få på, men dem sitter til gjenngjeld godt. Helt supre når sokker som er underveis skal tas med på tur. Nå sitter maskene som dem skal! 

Det skal jo sies at dem er ekstra søte siden dem ser ut som små sauer!

Tøfler med bling

Selv om skrivekløen har uteblitt siste uka, sier det heldigvis ingenting om produksjonsnivået på ullklær. Jeg holder alltid på med mange prosjekter på en gang, dette blir det kreativt kaos av, variasjon til flittige fingre og periodevis lite å vise frem på bloggen.

Jeg har endelig fått knøvla meg til å lage blomster til disse tøflene, og nå kan dem til slutt vises frem.

Dette er tøfler jeg har heklet tidligere og det skriver jeg om her. En favoritt jeg kommer tilbake til! Garnet jeg har brukt er Eskimo fra Drops og heklekrok på hele 6 millimeter. Garnet er i 100% ull, noe som fungerer greit siden disse er prydtøfler, og ikke utsettes for røff bruk.

Jeg har tatt utgangspunkt i ei oppskrift fra garnstudio og her finnes den. Fronten er heklet rundt og rundt, mens bakpartiet på tøfelene er heklet frem og tilbake. Dette for unngå å få en stygg søm midt opp på foten, og fordi jeg ikke er spesielt glad i å montere mer en strengt tatt nødvendig…

Oppskriften på denne enkle blomsten fant jeg her. Blomstene er heklet med en rest safirgarn og heklekrok nr. 3,5. Knappene er kjøpt på ebay og sydd på med gjennomsiktig nylontråd.

Varme fotplagg kan en tilnærmet aldri få for mange av!

Min helt egen fanatrøye med midlertidig opplegg

Jeg har tidligere pressentert mine planer om å komponere min helt egen Fanatrøye, nå er jeg kommet en del videre og jeg har begynt på ene armen. 

Jeg ville ha noe annet nede på armen enn en vanlig vrangbord. Jeg har derfor laget en dobbelt taggekant. For å slippe unna med minst mulig montering, har jeg benyttet meg av midlertidig opplegg som senere er strikket sammen til en dobbel kant. 

 Jeg begynte med å legge opp 60 m på pinner nr 2,5 og strikket belegget over 12 omganger.


Taggekanten ble til med å strikke *2 m sammen + 1 kast*. Deretter byttet jeg til pinner nr 3 og fortsatte med like mange omganger som på belegget. 

Så bretter jeg kanten dobbel og strikker sammen maskene fra rettsiden og vrangsiden.

 Resultatet blir en usynlig sammenføyningskant og ingen søm. Veldig kjekt!



#midlertidigopplegg #faldpåstrikk 

Lik strikkepikens facebookside og få flere gode tips!

Forarbeid til nytt prosjekt – Fanatrøya – med tvinnarand

Jeg er godt i gang med å komponere min helt egen Fanatrøye etter gamle orginale mønstre og teknikker. En passe utfordring og en gylden mulighet til å lære seg noe nytt. 

Boka Fanatrøyer inneholder mange mønstervariasjoner til en av norges mest populære kofter. Jeg har tidligere skrevet litt om det i forbindelse med ei anna Fanatrøye med rundfelling jeg har strikket tidligere. 

Latvian braid, tvebandstrikk eller tvinnarand, er en metode som er brukt nederst på de gamle koftene. Jeg fant heldigvis en video på youtube. 

De to nederste radene med ruter er de blå rutene strikket med vrangmasker og de hvite med glattstrikk. På de 3 radene over har jeg gjort det motsatt. Jeg har viet et helt innlegg til teksturerte Fanaruter. Jeg har også sjekka ut litt forskjellige mønstervarianter og prøvd med på en pinne med tvinnarand

 Når jeg først skal legge så mye jobb i ei kofte, er en prøvelapp en lønnsom innvestering rent arbeidsmessig, for å få et resultat som er tilfredstillende!


#tvinnarand #tvedebandsstrikk #latvianbraid

Lik strikkepikens facebookside og få flere tekniske tips og kreative inputt!