Slitesterke sokker – med ny tåfelling

Favoritt-bruks-sokkene har fått en liten endring, en tåfelling jeg personlig finner mer behagelig å bruke.

Oppskriftene er mine egne og er å finne her slitesterke herresokker og slitesterke damesokker.

Disse sokkene er et av mine mest leste, delte og kommenterte innlegg her inne på bloggen, tenk det!

Jeg har lagt inn stjernetåfellingen som et alternativ i den opprinnelige oppskriften.

Slik ser tåfellingene ut etter endring. De består nå av glattstrikk og gir en fin avrundet tupp. Jeg har tidligere felt i sidene for å kunne fortsette med forsterket såle og vrangbord helt til sokkene slutter, men jeg liker denne varianten bedre. 

Sokkene mine var faktisk nevnt i VG i mellomjula, i innlegget 10 ting du rekker å strikke i romjula.

Både herre- og damevarianten har fått hver sin oppdatering, så da er det bare å strikke i vei!


#SlitesterkeSokker #ullsokker #læsta

Lik strikkepikens facebookside og få flere tips og mer inspirasjon!

I-cord bind off, dekorativ avfelling med rullekant

Osterjakken min har lagt å ventet på montering siden i høst. Det har vært en travel høst med huskjøp, flytting og organisering. Pga dette har det ikke vært kapasitet til annet enn å strikke små ting på tilnærmet autopilot. Men nå begynner ting å komme i orden og jeg har lyst til å prøve nye ting. 

Jeg har tidligere skrevet om denne kofta HER, HER og HER.

I-cord avfelling er det som har blitt prøvd ut denne gangen. En dekorativ måte å felle av på som har høy wow-faktor. Denne avfellingen er på ingen måte den raskeste, men resultatet blir også deretter, et pakketilbud som jeg er fornøyd med i allefall!

Dette er den originale I-cord bind off. Det er denne metoden jeg har brukt i dette prosjektet. Jeg har riktignok brukt en kontrastfarge til selve I-corden og den grå kanten består av 3 masker. Maskeantall er noe som fint kan varieres i noen grad, men jeg vil mene at det er best å holde seg mellom 2-6 masker til selve I-corden. Både kofta og i-cord-kanten er strikket på pinner nr. 3,5.
 
8YdYE3cPuMI

Dette er en annen variant av originalen. En enkel liten endring som gir et litt annet uttrykk, den er like enkel som den originale avfellingen, om ikke enklere. 

Denne teknikken har jeg tidligere brukt i mine Sandwich-stolper med rullekant. Denne går også fint an å strikke i kontrastfarge. 

Legg merke til neglene med rillestrikk. Dette har jeg fått til med neglestempelplatene jeg fikk til jul.

Slik blir baksiden, ryddig og ren.

Du syns kanskje du har sett dette før inne på bloggen? Det er nok oppleggskanten som er til forveksling meget lik, som her vises på ermet.

Jeg har tidligere skrevet om I-cord cast on, dekorativ oppleggsmetode med rullekant og denne metoden er tilnærmet identisk å se til som avfellingen jeg viser her. Disse teknikkene gir så likt resultat at de fint kan brukes i samme prosjekt!
 


#IcordBindOff #IcordAvfelling #Icord

Lik strikkepikens facebookside og få flere teknikktips og inspirasjon!

Swallow Tail Mittens pulsvarmere i baby ull

Det går i mye småplagg for tiden, til tross for at kofte-abstinensene har begynt å melde seg. Pulsvarmere er alltid kjekke plagg, de tilbyr mye varme til tross for størrelsen.

Oppskriften er gratis og er å finne HER. Jeg har tidligere strikket denne oppskriften, dog da i et annet garn. Det skriver jeg om i DETTE innlegget.

Pulsvarmerene er strikket på pinner nr. 2,5. Garnet er Baby ull fra Sparkjøp i farge grå nr. 828.

Tidligere har jeg strikket Linda K’s Yummy Mummy wristwarmers og Fishtail Wristwarmers, som har tilsvarende mønsterinndeling med ribbestrikk i håndflatene. Dette er definitivt den typen pulsvarmere jeg liker best, for dem har rett og slett suveren passform!

Jeg har lagt opp pulsvarmererne med samme elastiske oppleggsmetode jeg bruker i sokkeoppskriftene mine. Kjempefin metode til ulike varianter ribbestrikk.

Tommelkilen er økt ut med økinger som heller til høyre og venstre. Hullet til tommel er strikket etter metode nr. 2.

Bak tommelen la jeg opp 4 masker i stedet for 3, for at dette skulle gå opp med ribbemønsteret jeg nå hadde inni hånden.

Deretter plukket jeg opp 6 masker i stedet for 5, til tommel. Jeg valgte å ikke strikke glattstrikk på tommelen og i stedet bare strikke vrangbord, da jeg syns tommelen ble lang nok slik. 27 masker syns jeg ble litt vell vidt til tommel så jeg valgte å felle 3 masker på første runde. 

Tommelen strikket jeg slik: 1 vr, 2 r, 1 vr, 2 r, 1 vr, 2 r, 3 vr sm, 2 r, 1 vr, 2 r, 1 vr, 2 r, 1 vr, 2 r, 2 vr sm, 2 r. Så strikket jeg 5 omg med *1 vr, 2 r*. 

Deretter har jeg felt av med rett over rett og vrang over vrang.

Trådene har jeg festet med DENNE metoden, på ribbestrikk. Dette er en lite synlig måte å gjøre det på, og den påvirker ikke elastiske egenskapene til plagget. 

Et fint mønster, som er mye enklere å strikke enn det ser ut til. En annen bonus er at mønsteret er enkelt å memorere!


#SwallowTailMittens #pulsvarmere #gratisoppskrift

Lik strikkepikens facebookside da vel!

Votter med Selburoser

Kjæresten til lillebroren min spurte så pent om hun kunne bestille et par tradisjonelle votter til meg, før jul. Vi avtalte at det jeg skulle strikke innimellom når jeg hadde tid. Og jeg foreslo oppskrift og garn, og vi ble enige om hvordan vottene skulle se ut. Det hun derimot ikke visste var at jeg hadde skumle planer om å overraske henne med akkurat de vottene hun ønsket seg, til jul.

Oppskriften er fra PT design nr. 82, modell nr. 5. Fra dette heftet har jeg tidligere strikket modell nr. 10 i lilla og hvitt til damemodell nr. 10 i lys rosa og hvitt til pike, modell nr. 5 i blått og hvitt til gutt og modell nr. 1 i sort og hvitt til herre.

Garnet er Safir fra Sparkjøp i fargene offhvite nr. 400 og sort nr. 401. Og vottene er strikket på pinner nr. 3,5. 

Jeg har brukt samme oppleggsmetoden som jeg bruker i mine slitesterke sokker, min favoritt til vrangborder i 2 rett og 2 vrang. Mønsteret er strikket med 2 tråder på venstre pekefinger

Økingene til tomelkile heller til høyre og venstre. Hullet til tommelen er strikket etter metode nr. 2.

Fellingene som er gjort både på tommel og vott heller mot høyre og venstre.

Nye garnnøster er skøytet sammen med spyttspleising. Jeg har brukt DENNE teknikken til å feste tråd på ribbestrikk og DENNE til glattstrikk. 

Litt hemmeligheter før jul må være lov!
 


#selbuvotter

Lik strikkepikens facebookside for jevnlig inspirasjon og strikketekniske tips!