Russiske hjertesokker

Jeg er inne i en sokke-strikke-periode for tiden. Det går i sokker i alle varianter og alle er påbegynt og ingenting er ferdig, med unntak av dette paret da.

Inga stiller opp som fotomodell etter grundig pelsstell og nyklipte klør. Det skal også sies at hun er mett og fornøyd etter hun har spist nykokt torsk. 

Sokkene er strikket i dobbel Fabel fra DROPS i fargene natur 100 og cerise 109. Pinnene jeg har brukt er nr. 3,5. Altså passe tykke sokker. 

Jeg har lagt opp med Channel Island Cast On for å få en dekorativ og elastisk kant. Dette er den oppleggsmetoden jeg foretrekker når jeg strikker ribbekanter med 1 r og 1 vr.

Oppskrifta er hentet fra heftet PT-design 82. I stedet for spisse trekant-hæler, har jeg improvisert mine egne hæler med bedre passform. Min mening er at sokker fint kan være både pene å se på og gode å ha på!

Undersiden av sokkene ble strikket i striper, med 1 maske i hver farge. Bestemor som har strikket (tilnærmet) hele livet, insisterer på at sokkene blir mer slitesterke når sålene strikkes sånn. Jeg er overbevist om at hun har et poeng, så derfor gjør jeg det på samme måte. 

Disse er nå klar til levering, slik at jeg kan frigjøre strikkekapasitet til å bli ferdig med de andre 1000 prosjektene jeg holder på med!

Hva blir neste? Ullsokker fra DROPS!

Etter jeg ble ferdig med min siste Mariusgenser, nummer 3 i vinter, klappet jeg helt sammen på et kreativt nivå. Jeg hadde ikke noen prosjekter jeg hadde spesielt lyst å begynne på. Strikking må jeg ha unasett, for jeg liker å fikle med noe når jeg sitter stille. Mamma strikker alltid sokker når hun ikke har noe annet å strikke på. Egentlig er jo dette en veldig god ide, siden sokker er forbruksvare for de alle fleste. Her er sokkene jeg har planer om å strikke. 

Oppskrifta heter noe så oppklarende som DROPS126-4 og den finner du her.

Oppskrifta på disse sokkene heter Irish Dream og oppskriften finner du her.

DROPS har jo har salg på sokkegarn hele februar. Som kostnadsbevisst strikker og med en viss iboende frykt for å gå tom for garn, har jeg handlet inn en pent lite lass med 25% avslag. Et strek i regninga var at en av fargene jeg hadde planer om å kjøpe, var gått ut pga. vanskeligheter med farginga. Veldig surt! Så Fabel long print ble bytta ut med Delight i Irish Dream-sokkene. Aner ikke hvordan Delight er å strikke med, men Fabel liker jeg veldig godt. Satser på at dette blir bra, jeg!

Noe annet som også er nytt, men kommer fra det store internettet er sokkeblokkerene og dem finner du her. Disse er supre å tørke nyvaska sokker på. På merkelappen som hengte på sto det More air flow for faster drying.

Sokkeblokkerene er også fine å ha inni sokker for å ta bilde av dem, kanskje spesielt sokker med ribb og/eller fletter som trekker seg mye sammen. Tidligere har jeg sett andre varianter i blå plast, men jeg likte bedre disse som er mer nøytrale og kan henges opp på fine steder.

Jeg har også funnet ut at dem er veldig greie å bruke som mal å strikke etter, siden husets folk bare representerer veldig små damestørrelser og veldig store herrestørrelser på sokker. Jeg er strålende fornøyd med mine 2 par, et par i M og et par L. Dessuten tar dem lite plass når dem ikke er i bruk. 

Håper dette med inspirasjonstørke løser seg nå, sokker blir det uansett!

Mønstrete damesokker fra garnstudio – Silver Star

Jeg har en venninne som fortjener en oppmuntring. I den forbindelse har jeg meldt meg til å strikke sokker. Det passet jo helt fint at DROPS har Sokkelicious garnsalg (morsomt navn!) i hele februar, med 25 % avslag på sokkegarn. 

Oppskrifta på disse sokkene heter Silver Star og den finner du her. Garnvalget ble noe annet en hva som står i oppskrifta, siden jeg tidligere har brent meg på at sokker i 100 % ull slites i overkant fort. Sokkegarn bør inneholde polyamid eller nylon i tillegg til superwash-behandlet ull. Da lever sokkene lengre, varmer godt og i tillegg til at dem tåler vaskes i maskinen.  


Garnet jeg endte opp med var dobbel Fabel fra DROPS i fargene beige 101 og brun 300. Dette er farger jeg selv ikke hadde valgt, men jeg kjenner at det er godt å bli utfordret litt på fargevalg. For noe nytt må tross alt prøves for at noe nytt kan oppdages!

Jeg la opp med den dekorative og elastiske opplegsmetoden Channel Island cast on, min soleklare favoritt til ribbekanter med 1 rett og 1 vrang. Sokkene også ble strikket en raport lengre i leggen, slik at dem varmer bedre.

Om jeg ikke kan varme hjerter, så kan jeg i det minste sørge for varme føtter!

Mariusgenser med rund hals

Da var Mariusgenser nr. 3 i mål. Oppskrifta kommer fra klassiker-heftet til Sandnesgarn. Dette er en tynnere variant en orginalen og båthalsen ble erstattet med en rund hals.

Oppskrifta var beregna på garnet sisu, men det ble byttet bort til fordel for Rauma sin finull. Dette er et garn som holder seg utrolig fint over tid og virkelig er et av norges klassikere. Et bra valg for en slik genser. Dessuten var det mange fine farger å velge i slik at en ikke trenger å kompromisse på fargefronten. Jeg ble forøvrig veldig fornøyd med fargekombinasjonene.

Jeg har for lengst oppdaget viktigheten av å ta mål av dem jeg strikker til, før jeg går i gang. Og godt er det! Genseren er strikket i str. S men jeg har forlenget bolen med nesten 15 cm og armene ble i tillegg en god del lengre.

Halsen ble strikket i rødt i stedet for blått slik oppskrifta beskrev. Det ble egentlig veldig fint! 

¨

Innsiden av halsen (den er dobbel) er strikket i myk babyull i samme rødfarge som utsiden av halsen. Egentlig er babyull et superwash-behandlet garn, som oppfører seg annerledes enn ubehandlede garn som finullen, under vask. Men mamma er heldigvis en erfaren ullvasker og vet at det alltid må tas hensyn til det svakeste leddet som i denne sammenhengen blir det ubehandlete garnet. Så da er det rom for å finne på lure løsninger!

Synd at buffen henger over halsen og skjuler mye av halsen på genseren. 

Mens bror og søster styrer og tuller med fotografering sitter overoppsynsmannen eller i dette tilfellet “overoppsyns-kvinne-katten” og følger nøye med. Hun er nok litt furten for at det ikke er hun som får all oppmerksomheten. Hun prøver seg med flere sprell som dessverre ikke blir festa til kameraet. Verdens nydligte pusi er hun uansett!

Bruttern ble godt fornøyd med genseren og var kry som en hane da han kunne begynne å bruke den. Mor og søster ble også fornøyde. Nå blir det ikke mer Mariusstrikk på en god stund, for nå er jeg LEI!

Det skal bli godt å begynne på noe annet! Nemlig!


#mariusgenser #strikking #norsktradisjon #finull

Blomsterpinner med pynt til morsdag

I dag er det morsdag og da er det viktig å huske på sin mor. Vi har ingen tradisjon for å gjøre så mye ut av dagen, men en liten oppmerksomhet blir det likevel.

Mamma er, i likhet med meg, svært glad i blomster og planter. Så da kom jeg til å tenke på den fine blomsterpynten som jeg fant i knappe-boka jeg fikk til jul. 

Blomstene er limt sammen av kvadratiske stoffbiter og pyntet med knapp i midten. 

Blomsterpinnene ble malt grønne før dem ble limt på.

Dette er en kjapp måte å muntre opp grønnplanter på.

Jeg fant et fint dikt som omhandler det å være mor. Dette diktet skrev jeg ut på rød hobby-kantong, sotet kantene, stemplet på en liten maske-bord og tengnet på falske sting med en hvit penn. 

 Det er stas å gi bort noe som er laget spesielt til noen. Ha en flott morsdag mamma!

Mariuskofte med noter som personlig vri

Jeg har tidligere skrevet om monteringa til denne kofta, men nå vil jeg frem resultatet etter mange timers arbeid. Dette ble den mest omfattende julegaven i 2012. 

Kofta er egentlig mer blå en svart, men det ser jeg kommer dårlig frem på bildet her. Garnet jeg har brukt er Peer Gynt fra Sandnesgarn og pinnene er tykkelse 3,5, altså dette er en tjukk og god jakke.

Nærbilde av fronten på kofta.

Endringer jeg har gjort på denne kofta er:

– “Channel Island” – opplegg

– Forlenging av armer og bolen

– Ekstra vidde armshull, for bedre passform 

– Ekstra vidde på belegget til armen, for å unngå stramming fra innsiden av kofta

– X O X O er bytta ut med selvtegnet noter, med strikka note-hode og brodert hals

Nå kan vi begge si oss fornøyd med kofta!


#mariusgenser #strikkejakke #norsktradisjon #strikking

Hjemmelagde ullsåler

Slik ser det ut når sola retunerer etter mørketiden. Det er vakkert og deilig når de etterlenga solstålende dukker opp. Lysten til å bevege seg ut av huset kommer tilbake og både folk og dyr gir inntrykk av å våkne fra vinterdvalen. Heldigvis tok jeg kameraet og katta med meg ut!

På min lille vandring oppdaget jeg etterhvert at jeg ble spionert på… Gjett om jeg måtte le!


Inga finner på mye rart når vi er ute for å trekke frisk luft, hente post og ta bilder. Her har hun funnet seg en ny utkikkspost under taket på låven til naboen.

Katter er små dyr med stor personlighet! Det som kan virke både lurt og selvfølgelig i katteverdenen bidrar til mye latter i min verden. Årvåkent blikk og barten til alle kanter, her skal alle inntrykk trekkes inn! 


Selvgjort er velgjort, det er noe bestemor ofte bruker å si. Egentlig er det ganske mye sant i det. 

Jeg er en frossenpinne av dimensjoner, og jeg synes ofte det er utfordrende å finne klær og sko som er varme nok. En løsning på det siste problemet har blitt å lage såler i ull. 

Disse sålene er rester etter et tove-prosjekt jeg hadde på skolen. Der filta jeg flak som jeg sydde til en veske. Sålene er klipt til etter et par andre såler i samme skostørrelse som jeg bruker. Deretter har jeg sydd flere sømmer rundt, for å forsterke sålene. Dette er tilbehør som må tåle røff bruk. 

Jeg kan tenke meg til at dette er noe som kan klippes til av gamle strikkeplagg, siden det egentlig ikke er så nøye hvordan dem ser ut. Bare pass på at sålene ikke blir for tykke.

Dårlig plass i skoene = kalde føtter!

Heklet cyber-zombie

I dag fyller min minste lillebror 16 år. Planen var at han skulle få Mariusgenseren han hadde ønska seg, til denne dagen. Men den ble rett og slett ikke ferdig, så jeg måtte finne på noe lite og lurt som jeg kunne pakke inn i stedet.

Jeg har nettopp rydda i bokhylla mi og da kom jeg over denne boka jeg har kjøpt for lenge siden. Jeg er ingen heklefantast, men det kan være gøy å gjøre noe annet en bare å strikke. 

Jeg valgte ut en figur som ble kaldt cyber-zombie, og tenkte dette ble en fin liten figur til min data-spillende bror. Bare et lite skrekkens eksempel, på hvor ille det kan gå.

Resultatet ble vel egentlig alt annet en bra og den ligna ikke i det hele tatt på bildet i boka… Jeg måtte improvisere litt og sydde på noen tuster med sølvtråd, i håp om at det skulle se ut som hele figuren hadde kortslutta. Ene armen har også fått gjennomgå, med et stort hull med ståltråd stikkende ut. Dette får stå sin prøve. 

Denne lille krabaten ble pakket inn sammen med to ferdige Marius-armer. Jeg er glad jeg er flinkere til å strikke enn til å hekle… Gratulerer med dagen kjære bror!