Swallow Tail Mittens – lekre pulsvarmere

Et par pulsvarmere er ferdige! Oppskriften heter Swallow Tail Mittens og er gratis. 

I oppskrifta var det anbefalt ullgarn som hadde ca 202 meter pr. 50 gram og pinner nr. 2,75. Siden jeg ikke hadde noen av delene her hjemme, valgte jeg å gå for tynn merino fra Sandnesgarn som er ca 175 meter pr. 50 gram og pinner nr. 2,5. Ikke helt samme antall meter pr. 50 gram, men forskjellen er såpass liten at jeg antok at det burde gå fint. Les mer om hvordan velge et annet garn enn oppskriften anbefaler. Fargen er gråmelert nr. 1042, samme fargen som jeg strikket denne Nancykofta i. 

Jeg fant ut at dette i teorien burde stemme med strikkefastheten som var oppgitt i oppskrifta. Selv om jeg (nesten) alltid anbefaler å strikke prøvelapp for å teste strikkefastheten, er slike plagg så små at de er på størrelse med en prøvelapp. Da er det jo bare å legge opp plagget i stedet, samt prøve det på underveis. 

Pulsvarmerene er strikket i str. M. Jeg har som vanlig valgt å gjøre små endringer. Jeg har strikket diagram A hele veien, slik at ribben fortsetter inn over håndflaten, og ikke begrenser seg til kruset. Dette gir etter min erfaring bedre passform. Tidligere har jeg strikket Linda K’s Yummy Mummy wristwarmers og Fishtail Wristwarmers, som har tilsvarende mønsterinndeling med ribbestrikk i håndflatene.

Jeg har også strikket dem litt kortere, slik at pulsvarmerene ikke strekker seg så langt nedover fingrene, det samme har jeg gjort med tommelen. Blir dem for lange blir dem bare upraktiske og i veien. Det viktigste er at håndflaten og og håndleddet er dekket, for å holde seg varm på hendene.

Jeg har lagt opp med samme elastiske oppleggsmetode som jeg har i sokkeoppskriftene mine.

Jeg har økt ut til tommel med økinger som heller mot høyre og venstre. Bak tommelen la jeg opp 4 masker i stedet for 3, for at dette skulle gå opp med ribbemønsteret jeg nå hadde inni hånden.

Deretter plukket jeg opp 6 masker i stedet for 5, til tommel. Jeg valgte å ikke strikke glattstrikk på tommelen og i stedet bare strikke vrangbord, da jeg syns tommelen ble lang nok slik. 27 masker syns jeg ble litt vell vidt til tommel så jeg valgte å felle 3 masker på første runde. 

Tommelen strikket jeg slik: 1 vr, 2 r, 1 vr, 2 r, 1 vr, 2 r, 3 vr sm, 2 r, 1 vr, 2 r, 1 vr, 2 r, 1 vr, 2 r, 2 vr sm, 2 r. Så strikket jeg 5 omg med *1 vr, 2 r*. 

Deretter felte jeg av med rett over rett og vrang over vrang

Jeg har festet tråder på ribbestrikk. Denne metoden sørger for en nesten usynlig trådfesting og bevarer elastisiteten.

Det gikk med 40 gram garn til disse pulsvarmerene. Jeg strikker egentlig ikke så mye i slikt lekkert kabelspunnet merinogarn, men det er godt å variere litt!


#SwallowTailMittens #pulsvarmere #SandnesgarnTynnMerino

Lik strikkepikens facebookside og få flere tips om oppskrifter og strikketeknikker!

 

Flytteplanlegging og Swallow Tail Mittens på pinenen

Etter at vi kjøpte oss hus for en liten måned siden dreier dagene seg hovedsaklig om pakking, planlegging og administrering, samt litt strikking. Nå har jeg Swallow Tail Mittens på pinnene. Delikate pulsvarmere, i form av gratis oppskrift, ergo flere flotte fluer i en smekk!

I oppskrifta var det anbefalt ullgarn som hadde ca 202 meter pr. 50 gram og pinner nr. 2,75. Siden jeg ikke hadde noen av delene her hjemme, valgte jeg å gå for tynn merino fra Sandnesgarn som er ca 175 meter pr. 50 gram og pinner nr. 2,5. Fargen er gråmelert nr. 1042, samme fargen som jeg strikket denne Nancykofta i. 

Jeg fant ut at dette i teorien skulle stemme sånn noenlunde med strikkefastheten som var oppgitt i oppskrifta. Selv om jeg (nesten) alltid anbefaler å strikke prøvelapp for å teste strikkefastheten, er dette så lite et plagg at selve plagget fungerer som prøvelapp. Mine teorier ser ut til å slått til frem til nå! 

Vi har laget oss egen flyttebok der vi noterer ned ting vi må huske på.

Det var en lettelse å sende inn flyttemelding til skattetaten på mandag, så nå er flyttingen offisiell! Selv om vi har bodd på samme sted i 9 år, kjenner jeg ikke det blir det minste vemodig å flytte fra den lille leiligheta vi bor i nå. Det er selvfølgelig noen naboer som vil bli mer savnet enn andre, og det syns jeg er litt vemodig. 

Nå er det bare en og en halv uke til vi overtar nøklene og huset, kanskje mindre om vi er heldige. Vi gleder oss veldig til å kunne begynne å bære ut ting herfra og inn i huset, og få virkelig begynt på flyttinga. Vi er i alle fall helt klare for å ta fatt på en ny epoke i livet!

Store nyheter!

Drømmen vi har ønsket oss lenge og spart alt ekstra til, er innenfor rekkevidde – jeg og samboeren har nemlig kjøpt oss hus! Derfor har det vært lavere tempo inne på bloggen i det siste, for fokuset har rett og slett vært litt andre steder.

Vi har gått på drøssevis med visninger i vår og sommer, og frustrasjonen var stor da boligmarkedet tok sommerferie i fellesferien. Vi var derimot svært klare nå boligmarkedet begynte å ta seg opp igjen nå etter sommeren.

Vi har funnet en lys, luftig og koselig enebolig i et fint og rolig strøk. Huset har gode solforhold, flott uteplass, garasje og intet mindre enn 5 soverom. Nå blir det eget hobbyrom, så snart vi kommer litt i orden! Jeg gleder meg stor til å pakke ut mine små skatter som jeg har samlet på opp gjennom årene, i påvente av bedre tider.

Jeg strikker fortsatt på Osterjakken min, og syns det er veldig greit å ha en oppskrift å forholde seg til når hodet er fult av så mange andre tanker. Den grå oppleggskanten har jeg skrevet om HER og den spesielle ribben har jeg skrevet om HER.

Vi overtar huset vårt begynnelsen av oktober, og frem til da, og i tiden etter er mye som skal ordnes. Jeg kommer helt sikkert til å strikke i denne perioden også, kanskje til og med blogge litt, men det vil helt sikkert ikke bli like hyppig som ellers.

For å få slike garnkaker har jeg brukt nøstemaskinen min. Et smart triks er å nøste 2 farger i en kake, til mønsterstrikk. Jeg skriver grundigere om dette HER.

Mønsteret strikkes med 2 tråder på venstre pekefinger, les mer om teknikken HER.

Et annet mål jeg også nådde samme uka vi kjøpte hus, var at at strikkepikens facebookside nådde 2000 likerklikk! Så har du ikke likt siden kan de være lurt å gjøre det, for det er en enkel måte å få oppdatering om nye innlegg så snart de blir postet på bloggen. Jeg ville bare dele de gledelige nyhetene med alle fine folk som titter innom her! 

Små pikevotter i tradisjonelt mønster

Det er egentlig veldig koselig å strikke små plagg til små mennesker.

Jeg har rota litt i restegarnet mitt og fant frem litt Smart-garn i hvitt og rosa, etter at jeg strikket den lille kofta Albin. Fargene er hvit 1002 og gammelrosa 4715. 

Vottene er strikket på pinner nr. 3 og 3,5. Oppskrifta er fra heftet PT Design nr. 82 og er modell nr. 10. Dette heftet har mange ulike mønstre, og de fleste strekker seg på 2 år og opp til herrestørrelse. 

Jeg har faktisk strikket disse vottene før i damestørrelse i hvitt og lilla, og det en mulig å lese om HER. Jeg har også strikket et par barnevotter i blått og hvitt fra heftet og et annet par til herre i svart og hvit

Kjekt med litt variasjon i både plagg og farger!


#selbuvotter

Lik strikkepikens facebookside da vel!

Babyjakke fra Dale Garn på pinnene

21. juli kom en liten gutt ved navn Hans til verden, og siden moren er en veldig god venninne av meg må det jo strikkes noe bittesmått i ull.

Garnet er Baby ull fra Sparkjøp i fargene narturhvit nr. 800 og koksgrå nr. 827. Dette er et annet garn en hva som er anbefalt i oppskrifta, men etter å ha fulgt mine egne retningslinjer når det kommer til garnbytte, fant jeg ut at det gikk fint an å bruke garn fra garnlageret mitt.

Oppskriften er fra heftet Dale Garn Retro Baby nr. 319. Jeg har videre noen vage planer om å strikke et helt sett med babyklær, men jeg tror jeg blir å plukke og mikse litt ulike oppskrifter fra her og der. Vi får se!

Jakken skal egentlig strikkes på pinner nr. 2 og 2,5, men jeg har valgt å strikke belegget i pinner nummer 2, kanten i 2,5 og jakken i pinner nr. 3. Ellers syns jeg strikkefastheten blir alt for kompakt. Kanten nede har jeg lagt opp med midlertidig opplegg og deretter strikket sammen

Ikke noe enkelt mønster å strikke, men alt er mulig bare plagget er smått nok!


#dalegarn #retrobaby