Søndag 2. juli var vi i dåp, og da må en jo ha med seg en passende presang. Jeg har siste tiden konsentrert meg om å strikke på Fanadressen og jeg klarte heldigvis å bli ferdig, få dager før sammenkomsten. Men det viktigste er vel å bli ferdig, sant…?
Gutten kom til verden 7. mars og da strikket jeg denne bodyen.
Oppskriften på dressen er fra Rauma Design Baby 26 Rundfelling. Jeg har tidligere strikket dette settet med Nordlandsmønster og dette settet med Setesdalsmønster.
Dressen er strikket på pinner nr. 2 og 2,5. Garnet er Fabel fra Garnstudio i fargene naturhvit nr. 100 og turkis nr. 105. Jeg har riktignok valgt et annet garn en oppskriften anbefaler, hvordan jeg gjør det skriver jeg om HER. Garnet har riktignok ikke samme løpemeter eller helt samme fiberinnhold som garnet som er anbefalt, store avvik er det ikke, men det viktigste av alt – strikkefastheten stemmer. Titt gjerne innom bloggposten min Hvordan velge riktig garn til riktig bruk? der jeg skriver hvilke tanker jeg har rundt dette.
Jeg har lagt opp med Channel Island Cast On, en kjempefin oppleggskant til vrangborder med 1 rett og 1 vrang, eller til rillestrikk. Videre har jeg strikket vridd vrangbord i stedet for vanlig vrangbord. Jeg syns dette er en enkel vri som gjør plagget mer polert i uttrykket. Dette er en teknikk som egner seg best på kamgarn, garn som oftest er superwashbehandlet. De vridde rettmaskene blir mest definert, og dermed synlig, med denne typen garn.
Jeg har strikket striper uten hakk i begynnelse og slutten, et absolutt must på Fana-plagg, se hvordan HER. Økingene under på innsiden av bena og ermene er økt med økinger som heller til høyre og venstre, den minst synlige måten å øke masker på.
Hullet i skritte og hullene under ermene er sydd sammen med maskesting. Maskesting er bare å lære seg først som sist fordi det er en svært allsidig teknikk når strikkeplagg skal monteres, og det gir desidert best resultat.
Trådene er festet SLIK på glattstrikk og SLIK på vrangborden. Jeg har også unngått å feste tråder på dressen SLIK.
Halskanten skulle egentlig være dobbel, men jeg er ikke så begeistret for det, så jeg valgte å felle av halskanten med Tubular Bind Off. Dette er en fin avfelling som gir en fyldig kant uten noen definert slutt. Dette er også en litt tight kant som er spesielt fint i halsen, siden avslutninger ligger pent inn til halsen og ikke står ut.
Stolpene i oppskrifta var egentlig enkle slik som DISSE, men siden garnet er så tynt valgte jeg å gå for doble stolper i stedet. Jeg har også valgt mine favorittknapphull, perfekte knapphull til doble stolper. Knappene er sydd i med hals, hvordan jeg gjør det skriver jeg om i Hvordan sy i 2- og 4-hullsknapper?
Jeg har strikket mønster med 2 tråder på venstre pekefinger, min favorittmåte å strikke mønster på. Fanamønsteret er absolutt mitt favorittmønster! Titt gjerne på min helt egnen Fanatrøye som jeg har satt sammen av varianter av gamle Fanamønster.
Bak på dressen kommer virkelig mønsteret godt frem!
Raumaheftet har ikke små plagg som lue, votter og sokker, men oppskrift på det fant jeg i heftet tema 30 klassikere 0-4 år fra Sandnesgarn, som med små justeringer fint gikk at bruke til dressen.
Når det kom til montering av øreklaffene så gjorde jeg en ny oppdagelse. Å sy disse fast med maskesting er tingen! Sømmen blir liksom under vrangborden og dermed ikke synlig. Maskesting kan syes både på glattstrikk, rillestrikk og vrangbord.
Kastesting er definitivt forkastet som sammenføyningsmetode til dette formålet!
Dusker lager jeg alltid helt til slutt. Dette er fordi små trådstumper fint kan brukes til dette formålet. Alt som er av avklipp etter montering tar jeg vare på og lages til dusk. Så her er det lite som går til spille!
I følge oppskrifta av vottene var vrangborden i vanlig rett og vrang. Dette endra jeg enkelt til vridde rettmasker i vrangborden. Vottene var opprinnelig ensfarget, men jeg ønsket å ha dem stripete som dressen og lua. En sånn endring er heldigvis nokså enkel å gjøre.
Sokkene hadde også vanlig vrangbord, som igjen ble endret til vridd vrangbord. Dette for at sokkene skulle ha samme stil som de andre plaggene i settet.
Jeg har tidligere skrevet om historien til denne populære Fanakofta og det innlegget er å finne HER.
Riktig koselig feiring ble det, med nærmeste familie og familie en ikke treffer så ofte!
#fanadress #fanastrikk #babydress
Lik strikkepikens facebookside og få flere tips og masse inspirasjon!