Utprøving av garnet Line

Av og til virker det som om prosjektene bare finner meg og dukker opp på døra mi. Og greit er det, for da trenger jeg å legge lite jobb i å finne ut hva jeg skal strikke. Her stifter jeg nytt bekjentskap med nye oppskrifter og garnet Line fra Sandnesgarn. 

 Utprøving av garnet Line

Syntes teksten var veldig fin, så den måtte være med.

Garnet er helt greit å strikke med, men det har tendenser til å ville dele seg innimellom. Så her kreves det et par med oppmerksomme øyne og observante fingre. Resultatet blir fint og gjevnt, selv om garnet ikke skal dampes. Jeg regner med at det ferdige plagget vil få et fint fall, for strikketøyet kjennes nok så tungt. Til dette garnet anbefales pinnetykkelse nr. 4.

Oppskrifta finnes i heftet 1311 Line, fra Sandnesgarn og genseren har oppskriftsnummer 13. Bildet er hentet fra nettsidene til garnprodusenten. 

Dette prosjektet er i regi av den lokale garnbutikken, der nye varer prøves ut og plagget skal brukes som utstillingsmodell i butikken. Sånt er fryktelig stas!

I stedet for å felle til hals så setter jeg de maskene inn på sikkerhetsnåler, når oppskrifta sier at dem skal felles. Disse maskene overføres til rundpinne når halskanten skal strikkes. Når jeg gjør det slik slipper jeg å felle masker for så å plukke dem opp for å strikke halsen. 

Jeg setter alltid maskemarkører og teller omganger slik at de delene som skal være like, blir det. Centimetre er bare veiledende for meg, antall pinner er det som virkelig teller!

Jeg har aldri tidligere strikket genser i form av for- og bakstykke for så å sy dem sammen i sidene til slutt. Jeg har tidligere manuvrert meg elegant unna med å sløyfe kantmaskene og strikke begge stykkene i et. Men nye erfaringer ønskes alltid vellkommen!

Koselig med slike forespørsler!


Dåpskjole neste!

Noe jeg aldri har strikket før er dåpskjole. Men det finnes en første gang for alt. Og når sant skal skrives syntes jeg dette var en bra utfordring å sette fingrene i. Oppskriften er fra Viking og Norway og er å finne i heftet Katalog 1301 som inneholder masse fint! Kjolen er å finne under navnet Viking Bjørk Dåpskjole1301-5. 

Når jeg begynner på nye prosjekter begynner jeg gjerne på alle delene samtidig. Skulle jeg støte på problemer på en av delene, enten at jeg ikke skjønner oppskrifta eller strikker feil, så har jeg fortsatt et oprativt strikketøy. For det er tross alt viktig å strikke hele tiden, selv om hodet ikke skulle henge med. 

Morsomt å strikke noe annet en hva jeg ellers bruker å strikke. Jeg er veldig glad i å variere mellom flere typer teknikker, for jeg vil jo lære mest mulig!

Noe jeg ikke var klar over er at det er forskjell på pikeluer og gutteluer, siden jeg har liten erfaring med dåpsbarn. Luene til små jenter har mer detaljer og blonder, slik som denne. Denne skal senere snøres med silkebånd.

Garnet Viking Bjørk er et nytt bekjentskap ut fra mitt vedkommende. Dette er en garn som består av 90 % bomull og 10 % merinoull. Viking og Norway beskriver dette som et mykt og lett bomullsgarn som egner seg til alle typer plagg. Dette er et garn som er helt ok å strikke med, resultatet blir fint og gjevnt, men det er et garn har tendenser til å dele seg om en ikke er oppmersom. Så dette er et garn som krever at kontroll innimellom for å se at hele maska er strikket. 

Når det er flere omganger mellom hver fletteomgang, bruker jeg maskemarkører i fletteomgangen slik at det blir lettere å telle omgangene i mellom. Det er en enkel måte å og sørge for at det blir en gjevn og fin flette, slik som mønsteret beskriver.

Flettemønsteret blir fint og er ikke spesielt vanskelig å strikke, det eneste problemet er å skjønne hvor jeg er i mønsterdiagrammet. Men dette blir bedre etter som centimetrene blir strikket og jeg begynner å forstå mønsteroppbygginga. Det er viktig å holde tunga rett i munnen!

Flere festlige pulsvarmere

Noen prosjekter blir det mange eksemplerer av, sånn som disse pulsvarmerne i boka Maskeball av Trine Solheim. Dette er faktisk det sjuende og åttende paret. Jeg har tidligere skrevet om dem og heklet dem i andre farger. Den bloggposten finnes her.

Disse er heklet på krok nummer 2,5 og garnet er alpakka fra Drops i fargen natur nr. 100. Så har jeg brukt små og litt større perler i sølv og hvit.

Et nøste rekker ganske så akurat til 2 par. 

Enkle å hekle, fine og varme å ha på, kanskje ikke så rart at de har blitt favoritter..?

Irish Dream – sokker fra garnstudio

Vi har så smått fått smake på sommeren, og da benytter jeg sjangsen til å stikke nesen (og resten av skrotten) ut i varmen. Når jeg sitter sånn og ikke har noen form for visuell underholdning liker jeg å ta fatt på strikkemønstre eller teknikker som er litt mer utfordrende. I samarbeid med tven liker jeg å gå for mer monotome og større prosjekter. 

Disse sokkene begynte jeg på i vinter og dem har blitt strikka litt på innimella alt annet. Jeg er av den oppfatningen at de små grå må trimmes, i det minste litt sånn av og til.

Sokkene er strikket i svart Fabel og Deligt print i fargen regnbue nr. 12, begge garntypene i fra Drops. Det var egentlig helt tilfeldig at det ble disse fargene, for da jeg kom til kassen og skulle betale for sokkegarnet jeg hadde plukket ut, fikk jeg dette nøstet med på kjøpet siden det ikke var i salgbar stand. Jeg takket pent, slik min mor har lært meg, for den supre servicen og tok turen hjem.

Nøstet ikke var mye å skryte av med hensyn til useende og form, men garnet var det ingenting å si på! Det måtte riktignok nøstes opp på nytt før jeg kunne bruke det, men det var jo egentlig bare en fordel, for da fikk jeg muligheten til å se hva som gjemte seg inni det slitne nøstet. 

Den orginale oppskriften er hentet hos garnstudio og den er å finne her. I likhet med et tidligere sokkeprosjekt før i år, ble jeg ikke fornøyd med strikkefastheten som var oppgitt i oppskrifta. Endte opp med at jeg skrev om oppskrifta, la til flere masker, fylte på med litt ekstra mønster og bytta pinnene fra nr. 3 til nr. 2,5. Siden jeg har planer om flere par i samme mønster, dog i andre farger, var det verdt å legge litt arbeid i å skrive om oppskrifta.

Hælene er strikket med svart og en rest rosa Fabel. Dette for å gjøre dette slitepunktet sterkere og for ikke å ødelegge de fine fargeovergangene i front av foten. Syns egentlig dette ble både pent og lurt. 

Dette var ikke farger jeg hadde funnet på å velge selv, men når det er sagt er det veldig gøy å pushe grenser og prøve noe nytt. Og når sant skal sies så ble jeg både overraskende og veldig fornøyd med resultatet!

Ny sminkepung i retro-stil

Så snart det går mot sommer blir jeg alltid veldig inspirert til å ta fram symaskina mi. I år er intet unntak. Jeg bruker mye tid på å lete etter inspirasjon og i den forbindelse har jeg funnet ut at pinterest er genialt. Her finnes det bilder i alle varianter og masse inspirasjon. Nedenfor viser jeg noe av det jeg liker.

Jeg falt for disse små veskene og jeg bestemte meg raskt for at dette var et utmerket ugangspunkt. Turorial for disse finnes her.


Ofte finner jeg inspirasjon i små detaljer. Her hengte jeg meg opp i de påsydde endestykkene på glidelåsen. Dette er en detalj som har mange muligheter. Denne veska finnes her.

denne lille veska var det de små trekantene i hjørnene, som fanget min oppmerksomhet. En smart og enkelt måte å få en liten veske til å se litt mer ferdig ut.


 

Jeg har brukt:

3 typer bomullstøy

Quiltevatt

Rød og grønn sytråd

1 glidelås 17 cm

15 mm bred rød kroklisse 

1 “handmade”-merkelapp (kjøpt på etsy)

3 røde knapper 

1 metallhjerte til glidelåsen + 1 metallring (kjøpt på ebay)

Mønsteret har jeg tegnet selv, og det er på ingen måte noe hokkus pokkus. Et veldig greit nybegynner prosjekt. Den ferdige sminkepungen måler 13 x 19 cm. Dette er jo en grei størrelse som kan brukes til mye, bare fantasien setter grenser!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selv om bildene over er fine og se på, er jeg ikke enig at framgangsmetodene nødvendigvis er gode. Jeg kom over denne videoen på youtube. Her vises det enkelt hvordan en sminkepung kan syes.

Et sprekt resultat! Dette er føste gang jeg syr merkelapp i noe jeg lager. En fin mulighet til å prøve ut pyntesømmer på symaskina. Jeg har valgt to knapper med 4 hull og en knapp med 2 hull. Alle knappene er sydd på ulike måter. Dette er en måte å lage variasjon.

Inni er har jeg brukt et annet stoff som er litt likt, men ikke helt. Jeg liker å lage gjennomførte ting, som henger sammen både utenpå og inni.

Baksiden av sminkepungen ble litt enklere en forsiden. Gøy å bruke kroklisse på denne måten. Et godt alternativ til blonde og bisebånd.

Som en siste liten detalj hengte jeg på dette hjertet, og det taler vel for seg selv. Ikke bare er den søt, den bidrar også til at det bli enklere å få tak i glidelåsen.

Å skape med farger, tøy, bånd, knapper og symaskinen er leking for voksne!