Felleskjøpsdress til baby neste!

Et litt annet prosjekt har meldt seg og det er i grunn litt spennende! Det har kommet inn en forespørsel om jeg kunne strikke en god og varm ulldress inspirert av agronom-uniformen Felleskjøpsdressen.

Jeg sier ikke neitakk til en utfordring, og etter en solid porsjon googling og research var jeg plutselig i gang!

Jeg har planer om å ta utgangspunkt i oppskriften fra Sandnesgarn på Telemarksdress, som passer til garnet smart. Oppskriften er å finne i heftet Klassikere Baby tema 30.

Jeg har kjøpt en liten t-skjorte fra Felleskjøpet, som jeg planlegger å sprette logoen av, for deretter sy på den ferdige dressen, siden det ikke fantes løse logomerker å få kjøpt. Jeg kjøpte t-skjorta først og tok den med i garnbutikken slik at jeg kunne plukke ut det garnet som varm mest likt i fargene.

Garnvalget falt på Smart fra Sandnesgarn i fargene maisgul nr. 2015, olivengrønn nr. 9645 og grønn nr 8264. Jeg har også sett meg ut noen finfine grønne og gule traktorknapper som jeg tror blir å passe perfekt til denne dressen. 

Kanskje ikke så utfordrende rent strikketeknisk, men spennende blir det likevel og se om jeg får til en barnevennlig variant av den klassiske Felleskjøpsdressen!

 

Jentete Setesdalssett

Settet fra Setesdal er ferdig, og her er det!

Jeg har tidligere skrevet om mine planer om å strikke genseren her, men siden jeg fikk mer garn til overs ble det litt flere små plagg som passer til. 

Oppskriften er fra Rauma Design Baby 26 Rundfelling. Jeg har for en stund siden strikket et Nordlandssett fra samme hefte og nå har jeg begynt på en liten Fanadress, også den fra dette hefte. Et koselig hefte med masse fine oppskrifter i!

Genseren er strikket på pinner nr. 2,5 og 3. Egentlig var det anbefalt å strikke på pinner nr. 2 og 2,5. Men jeg liker bedre strikkefastheten når jeg går et halvt pinnenummer opp. Mine tanker rundt strikkefasthet deler jeg HER. Dette er en 2 års-størrelse, men jeg har valgt å bruke maskeantallet til str. 18 mnd og centimetermålene til 2 år. Slik blir genseren ca str. 2 år og jeg får den strikkefastheten jeg liker best. 

Den mørkeste rosafargen er baby ull fra Europris, i sin tid kjøpt fordi fargen var utgående. Den lys rosa er derimot fra Sparkjøp i fargen støvrosa nr. 883. Garnet er i superwashbehandlet og i 100 % merinoull. Jeg har valgt et annet garn enn hva oppskrifta anbefaler, hvordan jeg går frem skriver jeg om HER.

Titt gjerne innom bloggposten der jeg skriver om hvordan jeg velger garn til ulikt bruk.

Jeg har lagt opp med oppleggsmetoden jeg bruker i mine slitesterke sokker. Denne elastiske metoden er en favoritt til vrangborder med 2 rette og 2 vrange. Videre har jeg også brukt DENNE teknikken, slik at jeg ikke får hakk i begynnelsen og slutten når jeg strikker striper i runden. Dette er en metode jeg har blitt stor fan av!

Maskene på undersiden av ermet er økt masker som heller til høyre og venstre. Og hullene under ermene er sydd igjen med maskesting.

Mønsteret er strikket med 2 tråder på venstre pekefinger. Dette er blitt den eneste måten jeg strikker mønster på i runden. 

Jeg har festet tråder på glattstrikk SLIK og vrangbord SLIK.

Da jeg kom opp til hovedmønsteret oppdaget jeg til min forskrekkelse at det skulle strikkes frem og tilbake, fordi det skulle være åpning bak. Det er jo forsåvidt ikke noe problem, dog en litt mer tungvindt måte å gjøre det på. Hvordan strikke mønster frem og tilbake skriver jeg om HER.

Fordelen med å strikke mønsteret frem og tilbake er at det ikke blir noen sårkanter, ergo det ikke er behov for å strikke belegg, som igjen gjør at resultatet blir mindre klumpete. Jeg har brukt samme metode til å plukke opp og strikke stolper som enkle stolper til Marius-, Nancy- og Nordkappkofta.

Knappen er sydd med hals. Hvordan jeg gjør det beskriver jeg i bloggposten Hvordan sy i 2- og 4-hullsknapp?

Luen har jeg kokt sammen selv etter noen søk på google. Jeg fant en oppskrift HER på Garnstudio, som jeg brukte som utgangspunkt og tilpasset maskeantallet etter mønsterbordene sånn at det skulle bli pent. Strikket på pinner nr. 2,5 og 3.

Vottene er fra DROPS og er å finne HER. Riktignok er oppskriften med mønster, men jeg valgte å strikke med bare en farge, fordi jeg tenkte det passet best til resten. Vottene er strikket på pinner nr. 2,5.

Tommelhullet er laget etter teknikk nr. 2 og vottene er felt av med masker som heller til høyre og venstre.

Sokkene er også fra DROPS og er å finne HER. Pinnenummer 2,5 er brukt også her. 

Når jeg gir bort eller selger noe jeg har strikket, lager jeg alltid en kortfattet vaskelapp som gir de viktigste instruksjonene på stell av plagget. Jeg har tidligere skrevet en nokså utfyllende bloggpost med mine beste vaske- og vedlikeholdstips for ullklær. Les bloggposten HER.

Dette ble godt tatt i mot av fadderbarn og foreldre, som bursdagsgave!


#Setesdal #genser #norsktradisjon

Lik strikkepikens facebookside og bli jevnlig oppdatert med tips, triks og inspirasjon!
 

Fanadress neste!

Et nytt prosjekt er kommet på pinnene og her er det!

Oppskriften på Fanadressen er fra heftet Rauma Design Baby 26 Rundfelling. Jeg har tidligere strikket DETTE nordlandsmønstrede settet fra samme heftet.

Jeg har valgt å strikke vridd vrangbord i stedet for vanlig vrangbord med 1 r og 1 vr. Dette er en detalj som gir det lille ekstra.

Dressen strikkes på pinner nr. 2 og nr. 2,5. Garnet jeg har valgt er Fabel fra Garnstudio som består av 75% ull og 25% polyamid. Jeg har delt mine tanker om hvordan velge riktig garn til riktig bruk?

Det naturhvite garnet nr. 100 hadde jeg fra før, så da var det bare å supplere med den turkise fargen nr. 105, under garnsalget som var i mai. Jeg har riktignok valgt et annet garn en oppskriften anbefaler, hvordan jeg gjør det skriver jeg om HER.

Godt å ha litt sommerstrikk i spreke farger!

Hjertefjert-kofta vokser – sponset innlegg

Siste tiden har jeg strikket på kofta Hjertefjert fra Vanjastrikk. Hillesvåg har vært så generøse å sponse meg med garnet Sølje Pelsull til dette prosjektet. Mine tanker om garnet skriver jeg om HER.

Mye av tiden brukes for tiden i hagen. Dette er første sommer med egen hage. Jeg har lenge drømt om nettopp det! Så nå er jeg og er ivrig i gang med å beskjære busker, plante ut blomster og google planter som står i hagen fra før av. Spennende og givende arbeid! 

Jeg har tidligere testet ut vev-strikk, og har byttet ut den velkjente vrangborden med denne spennende teknikken på denne kofta. 

Inga har en klar preferanse på garn, og da er det faktisk Hillesvåg som er favoritten. Fra et katteperspektiv, vet jeg ikke hvorfor dette er så digg med dette kontra annet ubehandlet ullgarn, men garnet er absolutt flott det! Meeeeen lykke til med å strikke videre på den kofta, liksom…

Flettestrikk uten flettepinne – men hvordan?

Å strikke flettemønster uten flettepinne er en veldig grei metode å lære seg. Jeg syns arbeidet blir mindre knotete og jeg får mer flyt og fart i strikkingen. 

Nå har jeg ikke helt enda tenkt å avsløre hva jeg strikker på, men det kommer en bloggpost så snart prosjektet er ferdig. De morsomme blomsterpottene fikk vi i innflyttergave fra en kjenning. 
 

 
Jeg lærte egentlig denne teknikken mens jeg strikket på Happy-Go-Lucky booth socks. Kruset har tynne fletter som består av 2 masker. Hælene har også masker som bytter plass, altså samme prinsipp. Youtube er nok en gang redningen for å finne en video som viser hva jeg har gjort hele tiden.

Nå må jeg legge til at dette er en teknikk som ikke fungerer til tykke fletter over mange masker. Jeg har hatt god suksess med denne teknikken på fletter som består av 2 masker, som fletter begge veier, og med fletter som går over 4 masker som fletter mot venstre. 

Ergo en teknikk som er ment til som et supplement til flettepinnen, som gjør arbeidet raskere å strikke over tynne fletter. Så Ikke kast flettepinnen riktig enda!
 


#CableWithoutCableneedle #flettestrikk #UtenFlettepinne

Lik strikkepikens facebookside og få flere teknikktips og inspirasjon!