Julegaver 2016

Juleferie i eget hus er noe helt annet, og utallig mange ganger koseligere, enn på noen få kvadratmeter som er til leie. Mye av ferien har blitt brukt til besøk av familie, telefonsamtaler med familie som bor lengre unna, avslapping, tv- og film-titting, stearinlys, strikking og litt blogg-greier.

Sokkeoppskriftene mine (til herre og til dame) har faktisk vært omtalt i VG denne romjula, under 10 ting du rekker å strikke i romjula. Jeg er faktisk aldri så lite stolt!

Vi har for første gang eget juletre, og vi har pyntet huset med all julepynten vi har tilsammen. Og riktig koselig ble det!

Jeg har fått mye fint til jul, og det aller fineste er uten tvil denne regulerbare bysta! Jeg har egentlig ønska meg en slik dukke fra jeg gikk ut av skolen over ti år siden. Siden jeg ikke har hatt plass har dette ønsket blitt lagt på is.

Siste tiden har jeg vært på jakt etter en pen regulerbar byste med lyst trekk. At den har fine detaljer i mørk tre er heller ikke å forakte. Jeg håper den skal bli fin modell til å bruke i et og annet plagg, når bilder skal tas til bloggen. Så her har mannen gjort en bra jobb!

Hvor den kommer fra er jeg ikke helt sikker på, men den er kjøpt på ebay.  
 

Andre godbiter jeg er blitt fornøyd eier av, er et praktisk lesebrett fra Knit Pro modell Magma liten. Dette brettet kommer med magnetlist, tre veldig sterke magneter, ekstra rom til mer mønster og en tusj. De små magnetene bør ikke finne veien sammen, for da er dem svært vanskelig å få fra hverandre. (Ikke spør meg hvordan jeg vet nettopp det…) Den kan enkelt slås opp for bruk, og like enkelt klappes sammen for å rydde den bort eller ta med på reise. Lekkert sort tøy med brokademønstret svart tøy på utsiden,og med solide trykknapper.

Så fikk jeg et finfint skilt med et av de mest inspirerende sitatene jeg vet om, av Pippi! Et annet av mine desidert favoritter er “I never lose. I either win or learn.” av Nelson Mandela. Pippi er riktignok mer barnslig og naiv, og i tillegg noe nærmere hjemme. Skiltet er fra Børskompaniet AS. Dette skal så mest definitivt opp på hobbyrommet!

4 nummer med bladet Alt om håndarbeid, fikk jeg også. Eller det vil si, det ene har jeg fått nå, 3 til kommer i posten utover det nye året. Da har jeg virkelig noe å glede meg til fremover!

Smykket og ørepynten vet jeg ikke helt hvor kommer fra, men min lille bror kjøpte dem i en bod på en lokal tilstelling. 

Så søte disse er!

Dette smykket taler vel for seg selv. Og det er en hyggelig tittelering å få tildelt av en lillebror!

Noe annet jeg finner stor glede i er neglestempling. Flotte neglestempelplater med strikkemønster fra Messy Mansion fant veien ned i julestrømpen min. Her vises plate nr. MM84XL

…og MM85XL. Også en smart mappe til stempeloppbevaring Rectangular Plate Case lå i samme pakke. Veldig morsomt å ha velstelte negler med passende dekor, når strikketeknikker skal læres bort!

Jeg har fått mye annet fint også, som jeg selvfølgelig også er veldig glad for, men det er ting som ikke har den store relevansen til strikkebloggen min. Det hører med til historien at det var mye fint og nyttig til huset. 

Kofta jeg har på meg skriver jeg om HER.

Jeg merner 2017 har alle forutsettninger for å bli et bra år. Iallefall – godt nytt år alle sammen!

Tubesokker fra drops

Det har gått noe tid siden siste innlegg. Grunnen er at jeg har vært slått ut av en hardnakka halsinfeksjon, og mye av det jeg har strikket på har vært julegaver. Siden mange av julegavene har vært spesialtilpasset til flere gavemottakere, og dermed ganske lett identifiserbare, har jeg valgt å konsentrere meg om bloggposter som kommer i det nye året. 

Siste julegaven var ferdig 4. søndag i advent. Dermed har det blitt tid til litt småstrikk uten tidsfrist. Venninna mi fikk en sønn i sommer, og jeg har tidligere strikket et babysett i Kongsemnemønster fra Dale Garn, men nå var ønsket om litt større sokker siden pjokken vokser fort. Hun ønsket lange sokker som kunne trekkes utenpå bukser og dress.

Da fant jeg disse tubesokkene fra drops. Dette er elastiske sokker vrangbord, som forskyver 2 r og 2 vr  med 1 m, for hver 4. omg. Enkle og strikke og ser nesten ut som flettestrikk. Kanskje et alternativ for den som ikke liker å strikke fletter…? Sokkene har ikke hæl, dermed skal de kunne vare lenge, selv om gutten skulle vokse mye. Ikke ideelt design for voksne, men fint til små barn som ikke sliter så mye på sokkene.

Jeg har valgt å strikke disse i det superwashbehandlede garnet Baby ull fra Sparkjøp i fargen nr. 866. Hvorfor jeg har valgt garn som jeg har gjort har jeg skrevet om HER. Og hvordan bytte til tilsvarende garn skriver jeg om HER.

Jeg har også fått andre arenaer om å være kreativ på, etter at vi kjøpte hus. Veldig kjekt å bake og lage egne blomsterdekorasjoner, nå som vi har plass! Juletre har vi også gått til anskaffelse av. Og vi har virkelig måtte finne ut hva som er jul for oss. For meg er de klassiske juleblomstene veldig viktig. Duften av svibler og appelsiner med nellikspiker er obligatorisk. Når det kommer til mat er det røykalaks, eggerøre, mamma sine rundstykker, mamma sitt bringebærsyltetøy og ribbe som gjelder!

Jeg har alle intensjoner om å komme sterkere tilbake over jul, med mer strikke-stoff. Frem til da, god jul til alle store å små lesere som måtte titte innom!