Tiny Toes – rosa og blå barnesokker fra Garnstudio

Sokkestrikk er en aktivitet jeg ofte putter inn mellom andre prosjekter. Dette er populære gaver, men jeg må innrømme at jeg går lei om jeg strikker mange par på rappen. Derfor er det fint å strikke litt sånn innimellom. Variasjon har jeg funnet ut er nøkkelen!

Oppskriften er fra Garnstudio og heter Tiny Toes. Dette er en oppskrift jeg har strikket mange ganger før, dette fordi passformen er god. Blant annet DISSE babysokkene fra Drops og som en del av et større sett HER. Pinnene jeg har brukt er nr. 2,5. 

Fabel, som er anbefalt i oppskrifta, er et helt supert sokkegarn, men muligens litt tynt til pinner nr. 2,5. Jeg har derfor gått for et litt tykkere garn for å få en mer kompakt strikkefasthet. Titt gjerne innom mine innlegg Riktig strikkefasthet – prøvelapp en billig investering?Velge et annet garn enn oppskriften anbefaler – men hvordan? og Hvordan velge riktig garn til riktig bruk?

Det rosa garnet er en rest etter Rosa sokker fra Garnstudio, som jeg strikket tidligere i sommer. Garntypen er strømpegarnet Silja fra Sparkjøp i fargen cerise nr. 352.

Sokkene er lagt opp med samme oppleggsmetode som jeg bruker i mine slitesterke herre/damesokker. Jeg strikker alltid første omgang etter jeg har plukket opp maskene, vridd rett, av den enkle grunn av at dette blir penest. Dette gjør jeg også i sistnevnte oppskrift. 

Det blå garnet er en rester etter Happy-Go-Lucky boot socks og Almondine-sokker. Garntypen er strømpegarnet Silja fra Sparkjøp i fargen blå nr. 332. Disse er identiske, sett bort fra fargen, som de rosa paret.

Sokkene er felt med fellinger som heller til høyre og eller venstre. Trådene er festet på ribb SLIK og på glattstrikk SLIK.

Jeg har erfart at både store og små føtter trenger gode ullsokker, men de små er ekstra kjekke for de blir ekstra fort ferdig og her kan restegarnet fint brukes!

Blomsterjakke – nytt kofteprosjekt – sponset innlegg

Jeg ble for litt siden kontaktet av en helt fersk garnbutikken på nett, Strikkia. Dem lurte på om jeg ville inngå et samarbeid med dem. Samarbeid som er relevant opp mot bloggen min sitt innhold er alltid av interesse! Nettbutikken har sponset meg med garn til dette prosjektet og jeg gleder meg til å gå i gang. 

Det var egentlig tilfeldig at jeg oppdaget blomsterjakken, men før eller siden hadde jeg nok dumpa over den likevel. Den står nemlig utstilt i begge mine lokale garnbutikker. Da riktignok i hvitt og gult, strikket i Sisu.

Nå er jeg ikke så veldig begeistra for gult selv, i og med dette er en farge jeg ikke kler i det hele tatt. Men jeg syns så absolutt kofta var veldig flott, den trenger bare litt andre farger og garn for å passe nettopp meg. Jakken er feminin til tross for sin rette fasong, med isydde ermer, min favoritt-type ermer!

Oppskriften er å finne i heftet hverdag fra Sandnesgarn.

Jeg har som vanlig planer om å bytte ut vrangborden, med noe mer spennende, men med samme typen egenskaper. Det skal jeg selvfølgelig komme tilbake til!

Når det kommer til stolpene har jeg ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre med dem. Siden garnet er såpass tynt regner jeg med at det blir doble stolper av noe slag. Jeg lurer på om jeg kanskje må finne på en variant av Sandwich-stolper med rullekant. Men dette må jeg føle meg litt frem på når prosjektet nærmer seg slutten. 

Garnet er Drops Alpaca i fargene hvitt nr. 1101 og lilla nr. 4400. Jeg har tidligere skrevet bloggposten Velge et annet garn enn oppskriften anbefaler – men hvordan? og det er disse spillereglene jeg forholder meg til, også her. Jeg har tidligere skrevet et blogginnlegg der jeg forteller hvordan jeg manuvrerer når jeg velger garn til ulike prosjekter – Hvordan velge riktig garn til riktig bruk? 

Er jeg i tvil om kombinasjonen pinner og garn, strikker jeg prøvelapp. Det var jeg i dette tilfellet her. Jeg valgte først å strikke med anbefalt pinnetykkelse i oppskrifta, pinner nr. 3. Dette skulle vise seg å bli alt for fast i forhold til hva oppskrifta hadde som utgangspunkt.

Denne firkanten i plast fra Succaplokki, som har et indre mål på 10×10 cm, er et supert verktøy når strikkefastheten skal fastslås!

Jeg måtte opp et halvt pinnenummer for å nå i strikkefastheten 27 masker på 10 cm. Egentlig likte jeg den fastere strikkefastheten best, min erfaring er at alpakka fint tåler en mer kompakt strikkefasthet, men da hadde jeg måtte regne om hele oppskrifta og det frista lite. Titt gjerne innom blogginnlegget Riktig strikkefasthet – prøvelapp en billig investering? Her forklarer jeg grundig mine tanker rundt temaet. 

Litt spesifikasjoner om garnets egenskaper er å finne bak på banderolen.

Alpaca kan toves, det viste du kanskje ikke? Min erfaring er at tove alpakka blir mykere og ikke så tykt å tove med som 100% saueull. Les mer HER

Prosjekter jeg har brukt dette garnet i tidligere:

Lilla pulsvarmere med perler på

Blonde-leggvarmere i tynn alpaca

Rosa stripejakke

Rød kjole

Dette er et garn jeg har strikket mye med tidligere, men ikke så mye mønster. Jeg har mange gode erfaringer med garnet, og syns det blir jevnt og fint når jeg strikker. Jeg liker det f.eks. bedre enn f.eks. Sandnes sin tynn alpakka, for den røyter så fælt, det gjør ikke denne fra Drops. 
 

Hvem er Strikkia?

Strikkia er en nystartet strikkebutikk som selger Drops-garn på nettet. Firmaet bak nettbutikken driver flere andre nettbutikker, og er i overkant 10 år. Nettbutikken kjører de samme salgene som andre Drops forhandlere, ellers holder de gode priser utenom kampanjeperiodene. Strikkia tilbyr rask levering av varene og legger ved en liten overraskelse i pakkene som sendes ut. Pakkene sendes med sporing via posten, frakten koster 59 kr. Ordre over 800 kr får gratis frakt med sporing.  

Så hører det med til historia at dette garnet har verdens søteste magebånd!

Jeg vet det har rast mange debatter inne på de ulike strikkegruppene inne på facebook angående dyrt vs. såkalt billig garn. Jeg strikker med begge deler og har konkludert med at pris og kvalitet ikke nødvendigvis henger sammen. Strikk med det garnet du liker og drit i resten – det er i alle fall min innfallsvinkel!


#strikkia #dropsalpaca #blomsterjakken

Lik Strikkepikens facebookside da vell!

Dåpskort til Magnus

Tidligere i sommer var vi i dåp til Magnus. I den forbindelse strikket jeg en Fanadress til gutten og her er kortet som hørte til gaven.

Den hvite kortbasen er kjøpt på ebay for lenge siden. Den blå og hvite kartongen er fra Panduro, samt de sølvfargede perlene.

Teksten på selve kortet og krøllestempelet på konvolutten er fra My favorite Things og heter CS-chalkboard greetings too. Dette er et allsidig stempelsett som like godt kan brukes til dåp, konfirmasjon, oppmuntring og motivasjon, men også som klapp på skuldra til noen som har oppnådd noe stort. Hundetansmønstrede bakgrunnsstempelet er fra Paper Smooches.


Jeg liker når kortet og konvolutten inneholder de samme elementene!

​Stempelet med til dåpsbarnet er fra kort og godt. Stensilen er fra Prima Marketing Inc og jeg har bukt en svamp for å overføre farge fra stempelputene. 

Stempelputene er fra Simons Says Stamp i fargene blue violet og fog.

Så måtte jeg selvfølgelig ha et gavepapir som passet til kort og konvolutt. Det fant jeg på Søstrene Grene.

Hvor er dette så viktig for meg? Som liten jente var selvfølgelig bursdag og julaften store dager, og jeg har lenge latt meg fascinere av flotte gaver, og på disse dagene var jo utvalget størst og mange spennende innpakninger å se på. Som et kreativt og skapende menneske som har interesse for form, farge, tekstur og komposisjon syns jeg det er gøy når gaver blir et lite kunstverk. Det har alltid vært spennende å se på når ansatte på gullsmedforretninger pakker inn gaver, for disse blir som regel svært flotte! Dette er selvfølgelig ikke alltid like enkelt å få til, men et omsorgsfullt forsøk er alltid verdsatt i mine øyne.

Jeg syns fortsatt det en stas med flotte og gjennomtenkte gaver, og ønsker derfor at det jeg gir fra meg har en aldri så liten wow-effekt!