Retro blomsterkjole

Jeg har sydd masse i sommer, mye mer en på lenge. Jersey er gøy og kommer i masse fine mønstre. Det er faktisk et materiale som er overraskende takknemlig å arbeide med, og det skal ikke så mye til for at det faktisk blir ganske så bra. 

Kjolen er den jeg er mest fornøyd med av alt jeg har laget i sommer. For det første er den blå, så har den glade blomster, den superkomfortabel og sitter pent. Ikke krever den store tilbehøret heller. 

Stoffet kom jeg over på fjorårets ferietur til Umeå, på Ohlsons Tyger

Mønsteret er, i likhet med det meste andre jeg har sydd, Coco fra Tilly and the buttons

Jeg har på egenhånd endret armene til puffermer og endret halsringingen slik at den passer meg bedre. (Båthals er ikke noe for meg!)

Den kongeblå kanten på halsen og ermene er sydd etter denne forklaringen.

Selv om jeg ikke er spesielt plaget med dårlig humør, føler jeg denne bidrar med et skikkelig vitamininnsprøytning!


 #SewingCoco #CocoDress #TillyAndTheButtons #DressHandmade #HelgelandMuseum

Avfelling med picot-kant

Jeg er veldig opphengt i detaljer, og den kjente i’en blir liksom ingen i uten prikk over. Picotkant kan fint hekles, men da er den mindre elastisk enn om den felles av. 

Kofta på bildet har jeg tidligere skrevet om her, her og her. 

For å få denne kanten har jeg gjort følgende: fell av 1 m * legg opp 1 m og fell av 4 m* 

Gjenta rapporten ut pinnen. Det er viktig å jevn spenning i garnet for å få et fint resultat. Løse masker og picoter vil se større ut enn stramme.

Litt ekstra jobb, men helt greit når resultatet blir bra. Dette er en favoritt som jeg kommer til å bruke flere ganger!


 

#PicotBindOff #Dekorativkant #FelleAv #Strikking

Lik gjerne facebooksiden til Strikkepiken og bli oppdatert for hvert nytt innlegg!

Prikkete jerseykjole

Jeg er stor fan av  komfortable klær med særpreg, og av disse er kjoler min store favoritt. Jeg har lett butikker opp og ned i flere år uten å finne det jeg ville ha, så nå har jeg funnet ut at det beste, fineste og rimeligste er å sy selv.

Jeg har tidligere sydd en trekløvertopp og en kjole med døde fisker på, begge i jersey og begge etter Tilly and the buttons COCO sewing pattern. Nå har jeg laget en tredje variant, med prikker og egne detaljer.

Nå er ikke grå verdens mest kledelige farge til meg, men jeg tror dette blir en fantastisk kjole å ha til vinteren med røde strømper til, et fargerikt sjal og en god cardigan i ull. Grå er en kjempefin basisfarge å ha  garderoben. Den kan enkelt kles opp med ulike farger, etter dagsform og humør. 

Mønsteret har egentlig båthals, med en enkle fald. Jeg endret halsringingen min til å gå nærmere inn til halsen også lagde jeg en dypere utringing. Ikke så veldig dyp, men likevel plass til et lite smykke. For å få denne halsen til å ligge pent måtte jeg sy på kantebånd. Jeg kom over denne forklaringen på hvordan sy en fin halskant, og ble egentlig veldig fornøyd. 

Jeg har en svakhet for små puffermer, og for dem som ikke har overflødig av skuldre fra naturens side, er dette en fin måte å jukse på. Dette er en fiffig måte å få midjen til å se smalere ut, uten slanking, dietter eller trening. Mønster på vanlige ermer kan enkelt endres til puffermer. Denne forklaringen viser hvordan.

For å få kjolen til å sitte pent i ryggen fikk også denne kjolen innsnitt i ryggen. 

Nå har jeg funnet en variant av dette populære mønsteret, som jeg trives veldig godt med. Det blir garanter flere slike i andre farger og mønstre!

Jeg er forøvrig svært fornøyd med den korte sommersveisen min!


#SewingCoco #CocoDress #TillyAndTheButtons #DressHandmade

Turkise perlepulsvarmere

Jeg bruker en god del tid på Pintrest og der kom jeg over et bilde av pulsvarmere med perler på. Jeg har hentet inspirasjon fra dette bildet og laget en oppskrift. Garnet jeg har brukt er Inca Alpakka fra Rauma i fargen turkis, nr. 008. 

Tidligere har jeg strikket et lilla par pulsvarmere i et annet mønster og det har jeg skrevet om herSlike pulsvarmere strikkes i rillestrikk og perlene legges mellom maskene, på vrangsiden. 

Ferdige mål: Lengde 13 cm og omkrets 15 cm (barnestørrelse)

Alapkkagarn 50 g = 175 m

700 stk 3 mm perler i sølv (ca 40 g)

24 stk 3 mm perler i gunpowder

Strømpepinner nr. 2 og en liten rundpinne nr. 2

Sytråd og nål til perlene

 

Strikkefasthet: 27 masker/60 pinner = 10 cm rillestrikk

Tre på perlene slik:

(39 sølv, 1 mørk, 5 sølv, 1 mørk, 36 sølv, 1 mørk, 6 sølv) x 4 = 1 pulsvarmer

Legg opp 36 m med midlertidig opplegg, og begynn rett på mønsteret. Strikk radene (1-20) x 3 og deretter 1-19. Fell av med 3 needle bind off på siden der det ikke er perler.

For å få pulsvarmere som som passer til en større omkrets, kan det strikkes et mønsterdiagram 1-2 gang til. Hver mønsterrapport måler ca 3,75 cm. Husk å beregne ekstra perler til dette. 

Jeg syns disse ble riktig så snertene! Men jeg må innrømme at det var i overkant spennende å strikke med perler i to farger, for å se at det stemmer med plasseringa i mønsterdiagrammet. Mine kalkulasjoner skulle vise seg å stemme godt. Og et passer jo bra!


#Perlepulsvarmere #IncaAlpakka #Rillestrikk #Pulsvarmere

Lik også strikkepikens facebookside!

Hodeskallesjal fra Kungen och Majkis

Enkelte prosjekter begynner man så entusiastisk på, og etter som prosjektet vokser synker entusiasmen av en eller annen grunn. Dette var et slik prosjekt.

Det har lagt i strikkekurven min i en evighet, og en venninnes bursdag ble det sparket jeg trengte for å få det ferdig. Selv om jeg egentlig hadde tenkt å ha det selv, men akk sann, jeg kan sikkert hekle et til slik. Denne gangen til meg selv…

Jeg kom over dette sjalet i et garnbutikk-vindu, på fjorårets ferietur til Sundsvall i Sverige. Det skriver jeg om her. Oppskriften kommer fra oppskriften kommer fra söta syster Kungen och Majkis.

Jeg har tidligere vist frem prosjektet her.

Garnet jeg bruker er Regia Angora Merino i fargen 7089 pflaume. Garnet er veldig mykt og inneholder 65% merinoull, 25% polymid og 10% angora. 1 nøste på 50 gram er hele 200 meter. Slik jeg skjønner det er dette garnet utgått fra produksjon.

Sjalet er heklet på heklekrok nr. 2,5 og det gikk med knappe 200 g, altså 4 nøster garn. Sjalet måler 160 x 60 cm og inneholder hele 55 skaller.  

Et litt annet type prosjekt en jeg vanligvis ender opp med, men det er gøy å utfordre seg selv med heklekroken innimellom alle strikkepinnene. 

Sjalet er overlevert til bursdagsbarnet og hun var strålende fornøyd!


#SkullShawl #Hodeskallesjal #Hekling #RegiaAngoraMerino

Like gjerne strikkepikens facebookside!