Happy-Go-Lucky booth socks til meg selv

Med fare for å gjenta meg selv, så har jeg strikket enda et par etter denne oppskrifta, fra sokkebok Sock Knitting Masterclass som jeg fikk til jul. Jeg har tidligere strikket denne oppskriften i blåtoner samt et identisk par som ble gitt bort i bursdagsgave i slutten av januar. Begge parene har jeg tidligere skrevet om her og her.

 

Inspirasjon til fargevalget fikk gjennom hekle- og strikkesamfunnet Ravelry. Der søkte jeg opp denne sokkeoppskrifta og titta meg gjennom et godt utvalg av sokker etter samme oppskrift, i ulike farger.

Garnvalget falt nok en gang på Silja fra Sparkjøp i fargene lys grå nr. 303, lilla nr. 336 og rød nr. 304. Sokkene er strikket på pinner nr. 3. 

Kruset er strikket med falske fletter. Enkelt, dekorativt og uten flettepinne!

Hælflappene var skikkelig konsentrasjonstrikk. I motsetning til resten av sokken er hælene strikket med pinner nr. 2,5. Et lite striks jeg lærte av min bestemor for å få hælene til å bli mer faste og slitesterke.

En herlig kombinasjon av farger, striper, bobler og teksturstrikk. Sånn nå har jeg et par spreke sokker selv også! 


#SockKnittingMasterclass #HappyGoLuckyBoothSocks #SiljaGarn #Sokkestrikking

Kofteprosjektet vokser

Jeg koser meg med å strikke kofte til meg selv, for tiden. Jeg tror den blir fin.

Jeg har tidligere presentert kofta her. Og den spesielle vrangborden har jeg skrevet om her.

Kjekt med noe nytt til meg selv!

 

Strikkepinnemappe til mamma

Til morsdagen fikk mamma en utstyrsveske å ha strikketing i. Til bursdagen lovet jeg henne en strikkpinnemappe. Siden hun visste hva gaven skulle være på forhånd kunne vi klinke de to kloke hodene sammen og dele erfaringer og ideer.

Tøyene er samme som til veska, det med garnnøstene på er kjøpt på Etsy og det er å finne her. I tillegg til tøy har jeg brukt et enkelt lag quiltevatt inni som bidrar til at mappa blir litt mer stødig.

Hver pinnestørrelse har fått sitt eget rom. Heklekrokene er plassert for seg, flettepinner i et ekstra grunt rom slik at de stikker opp, og mønsteravleseren og pinnemåler i et ekstra stort rom.

Kjekt med 2 rom i høyden. Flere rom på mindre plass.

Symskina mi kan brodere enkle tall og bokstaver. En kjempefin måte å merke hvert enkelt rom på, i en farge som matcher. Så nå er de tynneste pinnene til høyre, og mot venstre øker dem i tykkelse. Nå er det ikke vanskelig å finne frem eller se hvilke pinner som hører sammen.

Under bildetakingen oppdaget jeg et problem, klaffen på toppen ville ikke holde seg nede. Etter fotgrafering sydde jeg en enkel stikning på toppen, så var dette problemet stilfullt løst. Klaffen er kjempe kjekk, skulle en være uheldig å snu mappa på hodet, så holder pinnene seg på plass likevel!

Tøyvektene jeg har brukt for å holde klaffen nede på bildet, har jeg enkelt og billig laget selv. Det har jeg tidligere skrevet om her.

Jeg valgte bånd og knyting som lukning, og brukte skråbånd-bretteren min på 15 mm til å lage bånd. Knyting kan brukes uansett hvor mange eller få pinner som er i mappa. Jeg vurderte en ordning med strikk, men dette er jo noe som må byttes ut med tiden, siden strikket morkner og mister sin elastisitet. Dermed ble den ideen forkastet til fordel for bånd og knyting.

Siden utsiden ble nokså dekorativ måtte jeg finne på noe lurt på utsiden også. Jeg hentet frem elementer fra stikkeutsyrsvaska og pynta opp med både en søt merkelapp og knapper. 

Det ble ikke mye stoff til overs og jeg måtte ta frem både kreativ tenking og matematikk for å få regnestykket til å gå opp. Iskald beregning kan enkelte hevde, men jeg innrømmer gjerne at det var ganske skummelt mens jeg holdt på. 

Etterhvert skal jeg sy en slik til meg selv også, da i rødt. (Og da har jeg heldigvis litt mer stoff til rådighet…) Jeg ble veldig overrasker over mye jobb det faktisk var i en slik mappe. Men detaljene har nok bidratt mye til det. Alt i alt er jeg meget fornøyd, og det ble mamma også!


#StrikkepinneOppbevaring #StrikkepinneMappe #KnittingneedleCase

Lik facebooksida mi da vel! Slik er det enkelt å få med seg hvert innlegg!

The Farrow Rib Stitch

Det virker som de fleste norske kofter er bygget opp rundt et enkelt prinsipp, glattstrikk over den meste og vrangbord enten 1 r og 1 vr eller 2 r og 2 vr rundt ermer og bol. Og etter at jeg har strikka meg gjennom ulike oppskrifter, får jeg bare bekrefta denne teorien.
Så i forbindelse med kofte-prosjektet mitt har jeg lett etter et annet og elastisk og spennende resultat.
 

Slik fungerer det når denne teksturen strikkes frem og tilbake. Dette er en variant av 1 rett og 2 vrang eller 2 rett og 1 vrang. Mønsteret er delelig på 3 + 1 maske. Det er et mønster som går over 2 omganger. 

1. omg (retten) : 2 rett *1 vrang og 2 rett* avslutt med 1 rett

2. omg (vrangen) : *1 vrang og 2 rett* 

 

Når denne teknikken benyttes i rundt strikkes den på en litt annen måte. Mønsteret er delelig på 3. Mønsteret går fortsatt over 2 omganger. 

1. omg: 2 rett og 1 vrang

2. omg: 1 rett og 2 vrang

Slik ser vrangborden på ermet mitt ut. Jeg har brukt Channel Island Cast On som oppleggsmetode. Deretter har jeg strikket en rille og begynt med ribbestrikk. Litt nytt og spennende!


#vrangbord #strikking #FarrowRibStitch #NewStitchADay

Lik strikkepiken facebook og bli jevnlig oppdatert med kreative sprell og nyttige tips! 

Nytt kofteprosjekt på gang

Det er sjelden jeg faller pladask for ting som er strikket eller finnes oppskrift på, og sånt skulle skje skal jeg nesten av prinsipp ikke ha fargeforslaget som er vist frem. Men nå har det altså skjedd. 

Bildet er lånt fra facebook-gruppa til skribenten Maria fra Steigen.

Maria skriver: “Til alle de hyggelige og håpefulle menneskene som har tatt kontakt angående kofta på bildet: Beklager, men oppskrift har jeg dessverre ikke. Den er handlet på Steigens skattekammer av en Røde Kors bruktbutikk for mange år siden.”

Jeg har derimot klar å knekke koden og har funnet ut hvilken kofte dette er. Dette er en hybrid mellom den svært populære kofta Nancy og den mindre kjente Anna. Oppskriftene er å finne gratis inne på koftegruppa på Facebook. En kjempefin gruppe som jeg på det varmeste kan anbefale til den som måtte være interessert i norske kofter. Jeg har også tenkt å legge til litt egne elementer, som jeg ikke har sett i norske kofter før, for å få noe som er litt annet og særegent

Garnet jeg har tenkt å bruke er babyull fra Sparkjøp. Fargene jeg har valgt er natur nr. 801, mørk rød nr. 823 og gressgrønn nr. 866 

Jeg har lenge tenkt jeg skulle slanke garnlageret mitt, og siden tykkelsen og fargene på garnet passer, slår jeg flere fluer i en smekk!


#mariafrasteigen #koftestrikk #norsktradisjonesstrikk

Mariuskofte med rundfelling i tynn alpakka

I januar begynte jeg på Mariuskofte med rundfelling fra Sandnesgarn sitt hefte Tema 35 Norske Ikoner.

Dette var en kofte som krevde en del endringer for at den skulle passe til henne som skulle ha den. Det har jeg tidligere skrevet om her. Så nå har jeg lagt på ekstra centimetre på bolen og armene og laget innsving i livet.

Hvilke supertriks har jeg så brukt på denne kofta?

Til opplegget brukte jeg italian tubular cast on

For å unngå å feste tråder har jeg spyttspleising (uten spytt, med vann)

For å få sømmen under armene så usynlig som mulig har jeg sydd maskestring

Kofta har enkle stolper og bellegg

Strikke forsterka knapphull

Hvordan sy firehullsknapperi klær?

Avfelling som passer til opplegget, tubular bind off

Kofta er strikket i Drops Alpaca i fargene marineblå 5575, natur 1101 og rød 3620. Pinnetykkelsen jeg har brukt er nr. 2,5 og 3.

 

Nok en Mariusvariant vel gjennomført, klapp på skuldra til meg!


#MariuskofteMedRundfelling #rundfelling #strikking #mariusmønster