hits
Strikkeskole - kjekt å vite

Strikk med to farger - smart tips

Jeg fikk som kjent en nøstemaskin til jul, og den skulle vise seg å være kjekk på flere måter. Den lager egentlig ikke garnnøster, men garnkaker som ligger i ro på bordet og kan strikkes fra utsiden eller innsiden. Og siden garnkakene kan det, kan dette utnyttes når jeg strikker med 2 farger. 

Da begynner jeg å nøste med hvitt garn innerst, og knyter på den grå til den hvite enden, for deretter å nøste videre. Det er helt likegyldig hvilken farger som er hvor, forresten.

Det skulle vise seg at fanastriper var det ideelle prosjektet å prøve dette på. Når jeg strikker hvite striper på snur jeg kaken slik at den blir "toppmata" også kveiler jeg av litt grått nedenfra til lusene. 

Så snur jeg kaken igjen når jeg strikker med grått. Hvorfor er dette så nøye? Da surrer ikke garnet seg i hverandre. En ryddig måte å strikke på med 2 farger!


#nøstemaskin #strikkmed2farger #ryddigstrikking #ballvinder

Lik strikkepikens facebookside og bli jevnlig oppdatert med kreative prosjekter og strikketips. 

6 fine kommentarer

16.03.2015 kl.20:21

Kjempepraktisk!! :-)

Strikkepiken

16.03.2015 kl.20:58

Anonym: Helt sant :)

Medisinstudent

17.03.2015 kl.19:51

Hei! Jeg kan på ingen måte strikke! Jeg har aldri forstått hvordan man skal gjøre det, og det hele virker uhyrlig vanskelig. Hva er dine beste tips for å lære seg å strikke? Hyggelig om du tar en titt innom bloggen min:) Ha en fin kveld!

Strikkepiken

18.03.2015 kl.14:17

Medisinstudent: Det man ikke kan, kan man om regel lære seg ;) Det beste er nok å få noen til å vise deg, eller se på videoer på youtube eller på garnstudio.

En fin fin dag ønskes i retur :)

Maria

01.04.2015 kl.17:59

For en god ide! Jeg har nøstemaskin, men dette har aldri falt meg inn. Må prøves neste gang jeg skal strikke med to farger!

Strikkepiken

01.04.2015 kl.19:12

Maria: Det er ikke min ide, men jeg liker den godt :) Gjør gjerne det :)

Kjempefint om du kommenterer :)

Strikkepiken

Strikkepiken

30, Saltdal

Jeg er en kreativ sjel som liker å holde på med litt av hvert. Alt fra å lage kort, fikse på klær, hekle, pusle med potteplantene mine eller katta. Men først og fremst strikker jeg, hele tiden, masse! Dessuten har jeg en spesiell interesse for knapper. Nemlig!

Kontakt

Strikkepiken på Facebook

strikkepiken@gmail.com


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv