hits
Monteringsskole - nyttig å vite

Hvordan hekle krepsemasker?

Krepsemasker har jeg hørt snakk om i lange tider, men aldri gått inn for å lære meg. Så nå har jeg tatt kroken i egen hånd og lært meg dette. 

Det er Morgendiskofta fra Sidsel Høivik som skal få flere dekorative elementer. På det brune feltet nederst på ermet, like før mønsteret begynner, er det en rille. Her skal det først være heklet kjedemasker i lyseblått, som skal være en forberedende kant til de mørkere blå krepsemaskene. Det er en fordel å ha en slik forberedende kant, enten i kjedemasker eller i fastmasker, før krepsemaskene hekles. 


Slik hekles da kjedemaskene, slik som jeg har brukt. En svært lav og flat kant. 

Veldig dekorativ er denne typen kant, og egentlig veldig fin på egenhånd. Tommel opp for nye oppdagelser, selv om dem bare skulle vise seg å være delmål!


Jeg har fått krepsemasker beskrevet som baklengs hekling og det viste seg å stemme nokså bra. Denne baklengs-benevnelsen er brukt fordi det hekles i motsatt retning av hva en normalt sett gjør, utover det er det rimelig enkelt. Dette, som alt annet krever selvfølgelig litt trening, men det er helt overkommelig å lære seg og en spennende effekt gir det i alle fall!

Slik blir resultatet. 

Dette er faktisk retningen jeg holdt arbeidet mens jeg heklet. (Jeg prøvde først å holde ermet motsatt vei når jeg heklet, men måtte konstatere at det ikke ble bra og måtte rekke opp.) Å ta bildene den riktige veien slo meg ikke før jeg var ferdig...

Noe jeg virkelig liker med Sidsel Høivik sine design er at hun kombinerer strikk med hekling, og paljetter, perler og blanke knapper med lodden ull. Sånt skaper kontraster og spennende detaljer!#SidselHoivik #morgendiskofte #krepsemasker #ReverseSingleCrochet #CrabStitchBorder

Lik strikkepikens facebookside og få jevnlig oppdateringer på ulike teknikker og kreative sysler! 

6 fine kommentarer

Tone B Tuvnes

20.06.2016 kl.11:35

Så flink du er :)

Strikkepiken

20.06.2016 kl.12:05

Takk :D

Bozena

20.06.2016 kl.15:14

Vad kul att läsa om den här tröjan. Jag är "nästan" klar med min Bohuskofta och kittet till Morgondis ligger och väntar tålmodigt. Uppskattar därför alla tips innan jag hugger i :-)

Strikkepiken

21.06.2016 kl.11:46

Bozena: Så bra du liker det jeg skriver om :) Syns denne Bohuskofta virker spennende! Jeg øiker dette med teksturstrikk.

Det kommer flere tips rundt Morgendis etterhvert. Så du må gjerne titte innom innimellom :)

Vigdis O Eriksrød

09.05.2017 kl.02:28

Hei!! Morgen dis kofta var kjempe flin, nydelige farger Kunne tenkt meg den ( vinter strikk) Har du mønster til den ? Må strikke pulsvarmere først 😀

Strikkepiken

10.05.2017 kl.13:00

Vigdis O Eriksrød: Hei og takk for det.

Ja, jeg har mønster, men har ikke mulighet for å dele det siden dette er et mønster som er i salg pr. nå. Du må nok ta deg en tur innom www.sidselhoivik.no og kjøpe deg en garnpakke med oppskrift som alle andre.

Kjempefint om du kommenterer :)

Strikkepiken

Strikkepiken

30, Saltdal

Jeg er en kreativ sjel som liker å holde på med litt av hvert. Alt fra å lage kort, fikse på klær, hekle, pusle med potteplantene mine eller katta. Men først og fremst strikker jeg, hele tiden, masse! Dessuten har jeg en spesiell interesse for knapper. Nemlig!

Kontakt

Strikkepiken på Facebook

strikkepiken@gmail.com


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv