Jeg har fått mye fint til jul!

Det har vært jul igjen og jeg har kost meg som bare det. Mye fint har jeg også fått!

Knappe-teppe er fra Ikea. Det bærer navnet Tåsrup Teppe og er å finne her. For en knappe-entusiast som er glad i farger er jo dette et av høydepunktene blant julegavene!

Jeg ble svært glad for den store kurven jeg også fikk. Egentlig er jeg ikke så veldig begeistret for tradisjonelle kurver, men denne så nesten ut som den var strikka. Lett var den også. Håper denne er passe størrelse til å ha alle mine strikkeprosjekter i…

Boka Ren Ull er skrevet av Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiasson. 1. november 2013 var forfatterne innom Nasjonal Strikkekveld på NRK. Ingun og Tone har samarbeidet i flere forskningsprosjekter med tema bærekraftig mote.

I Ren Ull følger vi veien fra sau til produkter. Her er historien om kvalitet, norsk industri, nostalgi og tradisjoner og moderne design. Her avlives også myter – for moderne ul verken klør eller krymper. Utgangspunktet er norske sauer, men i en globalisert verden har ullen tatt noen omveier som de færreste vet eller tenker over. Så la deg overraske og forføre inn i en verden som slett ikke bare angår kvinner. Boka er å finne her

Jeg fikk en kjempefin sokke-strikke-bok, Sock Knitting Master Class av Ann Budd. Boka har geniale måter å integrere teknikker som flettemønstre, vridde masker, hullmønster, mønsterstrikk med flere farger, skyggestrikk og mye mer.

I boka forklares det hvordan oppfinnsomme metoder brukes til å begynne sokker med, forme flere typer hæler og tær, samt flere typer såler. Det følger også med en DVD på 90 minutter som går gjennom de grunnleggende og alternative måtene og strikke sokker på. Boka inneholder også flere oppskrifter på sokker, som jeg ser frem til å gå løs på! Den er å finne som e-bok her. (Det virker imidlertid som at papirutgaven er utsolgt) 

Jeg fikk faktisk enda en bok, Finishing School av Deborah Newton. Her ligger forholdene godt til rette for å utvikle meg som strikke-monterings-nerd. Jeg skriver ikke så mye om den for denne videoen beskriver boka godt. Boka er å finne her.

 

Sengesettet med strikkemønster er det Princess som står for. Det er å finne her. Dette sjarmerende sengesettet fant jeg gjennom strikkesida på Facebook, og jeg var ikke sen om å legge til på ønskelista.

Så nå har jeg mye fint å se på, nyttig å lese og noe å henge fingrene i. Da gjenstår det bare å ønske det nye året velkommen. Godt nytt år!

10 kommentarer

Siste innlegg