Mock Cables and Lace – funksjonelle og fine sokker

Det nydelige sommerværet vil heldigvis ingen ende ta, så jeg koser meg med å strikke sokker ute i sola. Sokkene er fra sokkeboka jeg fikk til jul, Sock Knitting Master Class.

Dette er faktisk en av mine desidert klare favoritt-strikkebøker. En bok som går grundig til verks og har mange alternativer til hæl- og tåfelling, mønstre, fasonger og hvilken vei sokkene strikkes. Noe for en hver smak vil jeg tro!

Sokkene er å finne på Ravelry også, her i mange varianter.

Sokkene passet helt supert i leggen, men ble for vid i selve foten, så her måtte jeg improvisere og legge inn noen ekstra fellinger.

Sokkene er strikket rundt ovenfra og ned, altså fra kruset og frem til tåa. Ergo slik som det er vanlig å strikke sokker her i landet. Tåfellinga er imidlertid en historia for seg selv, og en helt ny erfaring for meg. Ikke ble jeg helt klok på forklaringa i boka og jeg hadde problemer med å finne en video på youtube som passet. Men jeg kom over den en videoen med forkortet-pinne-tå, eller som den heter i Tyskland boomerangtoe.

Tåen strikkes frem og tilbake over halvparten av maskene, den halvparten som er under tærne er de maskene som jeg begynte med. Etter hvert blir det en enkel trekant til å trø på, så strikkes trekanten som skal være over tærne, samtidig som de to trekantene strikkes sammen i sidene. (Se video)

Til slutt sydde jeg maskesting mellom de hvilende maskene fra oversiden av sokken (den delen med flettemønster på) sammen med maskene jeg strikket på fra tå-delen. Vanskelig å forklare, og jeg er langt fra overbevist om at dette er en metode jeg blir å bruke flere ganger. Men jeg konkluderer med at tå-fellinga passet perfekt til mine smale føtter!

Sokkene har mønster på både frem- og baksiden av leggen. Mellom de to store mønsterrapportene er det vridd vrangbordstrikk, som bidrar til elastisitet og at sokken henger godt på leggen.

Hælflappene har fått eget mønster, 3 fletter med vridd vrangbordstrikk i mellom. 

Sokkene skulle strikkes på pinner nr. 3,25 og 2,75. Jeg hoppa galant over dette og brukte pinner nr. 3, noe som ble bra. Garnet Jeg har brukt er det nylonforsterkede strømpegarnet Silja, fra Sparkjøp. Fargen er lys grå nr. 303.

Sokkene var litt utfordrende å strikke, men samtidig ikke uoverkommelig. Jeg lærte en godt del nytt, ny tå og hvordan strikke vridd vrangbord frem og tilbake på vrangen.

Jeg har nok en gang fått bekreftet hvor viktig det er å hvite hvor jeg er i mønsteret, selv om mønsteret ikke ikke er vanskelig i seg selv. Så her ble en post-it-lapp klistra inn i boka, slik at jeg til en hver tid visste hvor jeg skulle begynne. 

Jeg tror dette blir fine “besøkssokker” som blir helt utmerkede å ha til kjoler og skjørt!


#MockCablesandLace #AnnBudd #Strikking #Sokker #SiljaGarn

8 kommentarer
  1. Lekre sokker! For meg ser fargen nesten litt grågrønn ut, lekker farge! Hvordan går det med den kofta du begynte på for en stund siden, forresten? Nysgjerrig, jeg:-)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg