Turkise perlepulsvarmere

Jeg bruker en god del tid på Pintrest og der kom jeg over et bilde av pulsvarmere med perler på. Jeg har hentet inspirasjon fra dette bildet og laget en oppskrift. Garnet jeg har brukt er Inca Alpakka fra Rauma i fargen turkis, nr. 008. 

Tidligere har jeg strikket et lilla par pulsvarmere i et annet mønster og det har jeg skrevet om herSlike pulsvarmere strikkes i rillestrikk og perlene legges mellom maskene, på vrangsiden. 

Ferdige mål: Lengde 13 cm og omkrets 15 cm (barnestørrelse)

Alapkkagarn 50 g = 175 m

700 stk 3 mm perler i sølv (ca 40 g)

24 stk 3 mm perler i gunpowder

Strømpepinner nr. 2 og en liten rundpinne nr. 2

Sytråd og nål til perlene

 

Strikkefasthet: 27 masker/60 pinner = 10 cm rillestrikk

Tre på perlene slik:

(39 sølv, 1 mørk, 5 sølv, 1 mørk, 36 sølv, 1 mørk, 6 sølv) x 4 = 1 pulsvarmer

Legg opp 36 m med midlertidig opplegg, og begynn rett på mønsteret. Strikk radene (1-20) x 3 og deretter 1-19. Fell av med 3 needle bind off på siden der det ikke er perler.

For å få pulsvarmere som som passer til en større omkrets, kan det strikkes et mønsterdiagram 1-2 gang til. Hver mønsterrapport måler ca 3,75 cm. Husk å beregne ekstra perler til dette. 

Jeg syns disse ble riktig så snertene! Men jeg må innrømme at det var i overkant spennende å strikke med perler i to farger, for å se at det stemmer med plasseringa i mønsterdiagrammet. Mine kalkulasjoner skulle vise seg å stemme godt. Og et passer jo bra!


#Perlepulsvarmere #IncaAlpakka #Rillestrikk #Pulsvarmere

Lik også strikkepikens facebookside!

17 kommentarer

Siste innlegg