Irish Dream – sokker fra garnstudio

Vi har så smått fått smake på sommeren, og da benytter jeg sjangsen til å stikke nesen (og resten av skrotten) ut i varmen. Når jeg sitter sånn og ikke har noen form for visuell underholdning liker jeg å ta fatt på strikkemønstre eller teknikker som er litt mer utfordrende. I samarbeid med tven liker jeg å gå for mer monotome og større prosjekter. 

Disse sokkene begynte jeg på i vinter og dem har blitt strikka litt på innimella alt annet. Jeg er av den oppfatningen at de små grå må trimmes, i det minste litt sånn av og til.

Sokkene er strikket i svart Fabel og Deligt print i fargen regnbue nr. 12, begge garntypene i fra Drops. Det var egentlig helt tilfeldig at det ble disse fargene, for da jeg kom til kassen og skulle betale for sokkegarnet jeg hadde plukket ut, fikk jeg dette nøstet med på kjøpet siden det ikke var i salgbar stand. Jeg takket pent, slik min mor har lært meg, for den supre servicen og tok turen hjem.

Nøstet ikke var mye å skryte av med hensyn til useende og form, men garnet var det ingenting å si på! Det måtte riktignok nøstes opp på nytt før jeg kunne bruke det, men det var jo egentlig bare en fordel, for da fikk jeg muligheten til å se hva som gjemte seg inni det slitne nøstet. 

Den orginale oppskriften er hentet hos garnstudio og den er å finne her. I likhet med et tidligere sokkeprosjekt før i år, ble jeg ikke fornøyd med strikkefastheten som var oppgitt i oppskrifta. Endte opp med at jeg skrev om oppskrifta, la til flere masker, fylte på med litt ekstra mønster og bytta pinnene fra nr. 3 til nr. 2,5. Siden jeg har planer om flere par i samme mønster, dog i andre farger, var det verdt å legge litt arbeid i å skrive om oppskrifta.

Hælene er strikket med svart og en rest rosa Fabel. Dette for å gjøre dette slitepunktet sterkere og for ikke å ødelegge de fine fargeovergangene i front av foten. Syns egentlig dette ble både pent og lurt. 

Dette var ikke farger jeg hadde funnet på å velge selv, men når det er sagt er det veldig gøy å pushe grenser og prøve noe nytt. Og når sant skal sies så ble jeg både overraskende og veldig fornøyd med resultatet!

Siste innlegg