Irish Dream – sokker fra garnstudio

Vi har så smått fått smake på sommeren, og da benytter jeg sjangsen til å stikke nesen (og resten av skrotten) ut i varmen. Når jeg sitter sånn og ikke har noen form for visuell underholdning liker jeg å ta fatt på strikkemønstre eller teknikker som er litt mer utfordrende. I samarbeid med tven liker jeg å gå for mer monotome og større prosjekter. 

Disse sokkene begynte jeg på i vinter og dem har blitt strikka litt på innimella alt annet. Jeg er av den oppfatningen at de små grå må trimmes, i det minste litt sånn av og til.

Sokkene er strikket i svart Fabel og Deligt print i fargen regnbue nr. 12, begge garntypene i fra Drops. Det var egentlig helt tilfeldig at det ble disse fargene, for da jeg kom til kassen og skulle betale for sokkegarnet jeg hadde plukket ut, fikk jeg dette nøstet med på kjøpet siden det ikke var i salgbar stand. Jeg takket pent, slik min mor har lært meg, for den supre servicen og tok turen hjem.

Nøstet ikke var mye å skryte av med hensyn til useende og form, men garnet var det ingenting å si på! Det måtte riktignok nøstes opp på nytt før jeg kunne bruke det, men det var jo egentlig bare en fordel, for da fikk jeg muligheten til å se hva som gjemte seg inni det slitne nøstet. 

Den orginale oppskriften er hentet hos garnstudio og den er å finne her. I likhet med et tidligere sokkeprosjekt før i år, ble jeg ikke fornøyd med strikkefastheten som var oppgitt i oppskrifta. Endte opp med at jeg skrev om oppskrifta, la til flere masker, fylte på med litt ekstra mønster og bytta pinnene fra nr. 3 til nr. 2,5. Siden jeg har planer om flere par i samme mønster, dog i andre farger, var det verdt å legge litt arbeid i å skrive om oppskrifta.

Hælene er strikket med svart og en rest rosa Fabel. Dette for å gjøre dette slitepunktet sterkere og for ikke å ødelegge de fine fargeovergangene i front av foten. Syns egentlig dette ble både pent og lurt. 

Dette var ikke farger jeg hadde funnet på å velge selv, men når det er sagt er det veldig gøy å pushe grenser og prøve noe nytt. Og når sant skal sies så ble jeg både overraskende og veldig fornøyd med resultatet!

10 kommentarer
  1. Kjempeflotte sokker. det der er det masse arbeide med. Herlig vart dei. Du får selge desse oppskriftene dine som du lager om. den var jo kjempeflott. 😀

  2. Nydelige sokker 🙂 Startet på noen lignende for et år siden, men de ligger desverre i bunnen av strikkekurven. Mulig jeg må rote dem frem å gjøre dem ferdig nå 🙂

  3. Så utrolig flink du er til å strikke! Jeg er og blir en amatør. Har snekret sammen to mariusgensere, men de er slettes ikke uten feil der hvor mønsteret begynner 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg