Kjørepose til en liten prinsesse

For en liten uke siden fikk jeg en gledelig mail. En av mine trofaste lesere har blitt oldemor til en skjønn og frisk liten prinsesse. Hva har det med meg å gjøre? Jo, i høst ble jeg kontaktet med en forespørsel om jeg kunne komponere en helt spesielle kjønnsnøytral kjørepose. En spennende utfordring slipper jeg ikke fra meg, så jeg sa ja umiddelbart. 

 

Rammene jeg fikk var:

Størrelse 3 måneder.

En kjørepose med ermer og hette, med hull til belte mellom bena.

Posen skal ha åpning og knapper midt foran.

Den skal være naturhvit og kjønnsnøytral.

Garnet skal være Drops Merino Extra Fine.

Designet lager jeg selv, og jeg har frie tøyler.

Posen skal være leveringsklar i utgangen av januar.

Jeg har latt meg inspirere av de ensfargede fanatrøyene, med vrange masker som mønster. Noe mer norsk og kjønnsnøytralt en åttebladsroser er vanskelig å finne. Jeg skriver litt om det her og bildene jeg har latt meg innspirere av er i dette innlegget.

I stedet for vrangbord på armene har jeg strikket ruter. Disse er elastiske, men har en litt annen vri en den klassiske ribbestrikkinga. Videre følger jeg opp med riller og perlestrikkmønster. Stolpene har også ruter, for å hente inn igjen de samme elementene. 

Hetta ble strikket i samme rutemønsteret som på armene og stolpene. Hetta ble felt sammen med 3-needle bind off som gir en fin sammenføying både på rett og vrangsiden.
.

Bak vises åttebladsrosene bedre, selv om fellingene vises litt i overkant mye, etter min smak. For å få hetta til å sitte godt inntill halsen strikket jeg vrangbord her. Tøyelig og grei, samtidig som den er med på å gi plagget form.

 

 Jeg har brukt Judy’s magic cast on, som usynlig opplegg som kan strikkes fra begge sider, i bunnen i posen.

 Det gikk med 300 g, 6 nøster, til posen. Strikkefastheten blir fin med pinner nummer 4. Jeg har også brukt 7 treknapper med 20 mm som diameter. Et spennende og utfordrende prosjekt som det bare blir et eksemplar av. Så nå venter jeg i spenning på en MMS fra en fersk og stolt oldemor, til oldebarn nummer 5 i rekka, med en kjørepose med en baby i. Gratulerer med den lille!


#kjørepose #babystrikk #kjønnsnøytralt 

Siste innlegg