Hvordan strikke striper rundt, uten å få hakk i begynnelse og slutten av omgangen?

La meg forklare nærmere: Striper er en enkel måte å dekorere strikkeplagg på, så lenge plagget strikkes frem og tilbake (f.eks. bolen på en jakke) er ikke dette en aktuell problemstilling. Strikkes derimot plagget i runden (f.eks. som arm/genser) vil dette bli et problem ved begynnelse og slutt av omgangen.

Hvorfor er det slik? Jo, strikking i runden er egentlig en spiral og har ingen klar definisjon på begynnelse og slutt. Med ensfarget glattstrikk ser det ut som plagget bare inneholder vanlig strikking, men når en eller flere farger vil det oppstå et hakk i stripen ved fargebytte. 

_PjA0IR0MOU

 

Hvordan unngå dette? Med dette smarte lille trikset!

Prosjektet jeg viser denne teknikken fram med er Små Fanakofter neste!

Hvordan gjør jeg dette? Jo, jeg strikker til og med siste maske før maskemarkøren som viser begynnelse og slutt av omgangen.

Så strikker jeg siste maske på omgangen med den nye fargen og strikker som vanlig resten av omgangen. 

Så når jeg kommer rundt strikker jeg ned i den lilla masken og den hvite, som vist på videoen. Ergo maska som er før maskemarkøren strikkes dobbelt opp med fargebytte. Men det blir likevel ikke for mange masker i høyden, siden jeg strikker ned i maska på omgangen under.  

Jeg foretrekker å gjøre dette før markøren, slik at det er samme maske opp gjennom hele armen denne teknikken brukes. Da flyttes ikke 1. maska på pinnen og jeg kan øke ut til armen uten at denne teknikken kommer i veien for det. 

Sånn blir det da seende ut. Nederste delen av denne armen er litt uryddig fordi jeg har økt alle ny masker på første omgang med ny farge, i den nye stripa. Notat til med selv er å øke på omgang nr. 2 i samme stripefarge. 

Denne teknikken kan også brukes i mer komplisert mønsterstrikk, men det krever litt mer tankekraft en til enkle striper. Det skal etterhvert også prøves ut. 

Et lite triks som forbedrer resultatet veldig! 


#joglessstripes  #StrikkeGlatteStriper 

Lik strikkepikens facebookside og bli kontinuerlig oppdatert på nye innlegg! 

23 kommentarer

Siste innlegg