Osterjakken med raglanfelling fra Kofteboken 2 neste!

I perioder strikker jeg mye til andre, men nå er det tid for å prioritere meg selv litt igjen. Nå har både Kofteboken 2 og gavekort hos garnbutikken her lagt på vent siden jeg fikk det til jul. Og når min lokale garnbutikk hadde salg på garn, ble det utslagsgivende og sparket bak jeg trengte for å gå i gang.

Når jeg strikker til meg selv bruker jeg muligheten å teste ut ting jeg har lyst til å prøve ut og som jeg ikke nødvendigvis vet om blir bra. Og blir det ikke bra, trenger jeg ikke å konferere med noen andre, men kan bare ta sjefsavgjørelser fortløpende. Jeg har planer om å prøve ut en ny oppleggsmetode sammen med en spennende type ribb. 

Osterjakken er egentlig et gammelt Rauma-mønster, kjent som Husflidens oppskrift nr. 6, men forfatterne av Kofteboken 2 har valgt å lage kofta med raglanfelling. Dette er noe jeg liker mye bedre en tradisjonelle ermer i primærsnitt. Mønsteret er fra Bergen, noe jeg syns er litt ekstra stas siden mamma kommer derfra. 

Jeg har valgt å teste ut garnet PT2 denne gangen, det er riktignok et annet garn en hva som er anbefalt i oppskrifta. Jeg har tidligere skrevet om Velge et annet garn enn hva oppskrifta anbefaler – men hvordan?

Jeg har tidligere strikket kofta Stjerneruter fra Kofteboken, den første boka, i PT2. Garnet vet jeg er godt å strikke med, men jeg vet veldig lite om hvordan det oppfører seg under bruk, siden jeg ikke eier denne kofta selv. Så langt syns jeg Rauma Finullgarn er det ubehandla ullgarnet som blir mykest etter vask og bruk, men siden jeg har hatt noen kjipe erfaringer med at det er veldig ujevnt spunnet, har jeg vært på leting etter et godt alternativ. 

Kofta i boka har faktisk to ulike strikkefastheter, begge i et godt utvalg av størrelser. Strikkefastheten er ikke den avgjørende faktoren for størrelsen på plagget, en løsning jeg liker, så nå er det er mulig å velge hvilken strikkefasthet som en liker best i den størrelsen som passer best. 

Jeg har utfordret meg selv til å strikke noe litt ton i ton. Fargene jeg har valgt å bruke er burgunder nr. 53, cerise nr. 52 og lys grå nr. 07. Nyanser er et aspekt jeg føler jeg ikke mestrer så veldig godt, så dermed en desto bedre grunn for å strikke med det, og da er dette er et flott prosjekt å øve på. Nyanser dreier seg ofte om pasteller, og det er i alle fall noe jeg ikke har greie på, eller får til å kle meg i. Så her blir det en litt egen vri med klare skarpe farger!

Siden jeg føler meg litt usikker, har jeg strikket en prøvelapp, både for å sjekke strikkefasthet og for å sjekke at fargeplasseringen blir fin. Jeg hadde i utganspunktet tenkt å strikke åttebladrosene i den cerise, men ble veldig i tvil når jeg hadde strikka prøvelappen.

Så da snudde jeg på flisa og strikka grå åttebladsroser, men det alternativet ble raskt forkastet og jeg har bestemt meg for å gå for den opprinnelige ideen. Lusene, de grå maskene forsøkte jeg å strikke som riller, det fungerte, men jeg konkluderte med at den teknikken ikke blir brukt på denne kofta. Altså jeg snakker ikke bare om prøvelapper, jeg strikker dem faktisk også!

Da ser jeg frem til nye kreative sprell!

10 kommentarer
    1. Blir så imponert over det du lager😊. Og alle teknikkene du bruker gjør at sluttproduktet blir noe ekstra, de små detaljene utgjør den store forskjellen😄. Alltid like spennende å titte innom blogger din.

    2. Så hyggelig å høre at du blir imponert! 🙂

      Jeg syns det blir for kjedelig å gjøre det samme på nytt og på nytt, dessuten blir det nokså mager blogg av det også ;P

      Veldig kjekt å få tilbakemelding på at setter pris på nerdingen min og mine kreative krumspring!

    3. Begge fargekombinasjonene var fine, men jeg synes stjerner i cerise var mest spennende.
      Jeg rakk ikke bytur for å kjøpe finull før ferien, så nå prøver jeg også pt2. Synes det er godt å strikke med, men er ikke ferdig enda så jeg vet ikke hvordan det oppfører seg i vask og bruk.

    4. Mg66: Det blir den fargekombinasjonen med minst grått og mest cerise. Og jeg har konkludert med at det blir fint 🙂

      Veldig kjekt å gjøre nye oppdagelser 🙂

    5. Flott kofte. Vil bare nevne at koften er bygget på gamle funn på Osterøy. Der finnes to tradisjonelle fargevalg, sauasvart og hvitt og potteblått. De farget jo garnet med urin og det var den flotteste fargen da den var vanskelig å få til. Jeg har strikket to av denne koften, i begge de trafisjonelle fargevalgene og etter det gamle mønsteret. Veldig fine de også, men din kofte setter farge på en grå høstdag og gjør en glad. Kos deg med din flotte kofte!

    6. Hiildur Borge: Takk! Så spennende å høre og takk for innspill 🙂

      Fanakofta mi er blått og hvitt, så jeg tenkte jeg skulle prøve noe annet. Tenkte også jeg skulle prøve å utfordre meg selv til å bruke andre farger enn hvitt. Jeg liker å sette farge på ting, og ja jeg kommer nok til å bo i kofta, så snart den er ferdig 🙂

    7. Jeg holder også på med Osterkofta. Strikker i brun, med hvite stjerner. Mørkebrune dryss.
      Hvor mange stjerner har du / tenker du å lage før ermene? Jeg lurer på om jeg skal lage lang eller kort kofte…Bor også i Mo i Rana, forresten;)

    8. Utsøkte farger du har fått til i koften din. Har vært innom bloggen din flere ganger. Du formidler fremgangsmåter på en lettfattelig måte – og for et hav av kunnskap du har! Imponert!!

    9. Wenche Weisteen: Tusenvis av takk for en slik tilbakemelding! 😀

      Og du må selvfølgelig titte innom så ofte du ønsker, jeg er bare glad for at du finner veien inn hit 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg